Jag kan allt

Alla inlägg den 6 juli 2021

Av Isabella - 6 juli 2021 10:00

Semestern kymtar långt där framme. Om ca 2 veckor går jag på semester och jag längtar så det gör ont i mig nästan. Men fram tills dess ska jag leka att jag har semesterdagar.

Alla år har min hjärna tänkt att, det är först när man får semester man ska njuta och detta gör då att sommaren blir SÅ otroligt kort. Så i år har jag redan börjat njuta av dagarna jag har ledigt. Vi har redan varit ute och spontan ätit, tr'ffas och ätit glass under mina raster, varit på picknik och vi har i helgen tagit oss ett dopp i älven    Vädret har ju varit galet varm här i Skellefteå, så långpromenader har vi uteslutit för att varken jag eller Doris klarar av denna hetta. 

Bästa köpet jag gjort denna sommar var spårlinan till Doris. Som jag fäst i en skruvkrok. Så när vi varit på picknik så har jag tagit med mig den och sattpå Doris den och hon har kunnat springa lös, men ända har jag koll på henne. Hon njuter och jag njuter av att kunna slappna av och se att hon kan springa och leka både i vattnet och runt oss själv. 

 

 


Idag har vi fått lite monligt , men endå ä det skit varmt. Men idag tog jag doris och vi gick en långpromenad redan vid 8 tiden för att unvika när det är som varmast. Under min promenad lyssnade jag på "sommar prataren" Fredrik Steen. Han som tränar och utbildar hundar. 

En helt underbar människa i mina ögon. Han har fått en diagnos "grov ADHD" i vuxen ålder och hans pussel bitar har fallti på plats. 

Han har många kloka saker att säga om betenden både för människor och hundar. Om folk skulle tänka lite mmer som han skulle nog världen vara bättre. 

Tex om jag lägger en macka på mitt bord och ser min hund ser det. Jag vet ju då att om jag lämnar rummet så kommer troligen hunden vilja ta den. 

Istället för att lämna rummet och fya hunden sedan, så varför ska jag ens uttsätta hunden för det? Han menar att istället, så talar man om för hunden att detta är min macka och han tar med hunden ut ur rumet när han hämtar något. 

Samma sak gäller barn. Om jag köper hem glass för att vi ska äta glass på kvällen, och jag vet att medans jag är på jobbet kommer troligen mina barn som älskar glass att ta av den. Istället för att hoppas på att dom inte gör det, så frågar jag barnen.

-Nu har jag köpt glass till ikväll och hur ska vi nu göra för att ni inte ska äta upp den idag när jag är på jobbet? Genom att involvera och förgå ett problem, låter jag barnen själv komma på en ide hur dom ska låta bli glassen. Så när jag kommer hem och ser att glassen är kvar berömmer man barnen och jag kanske till och med köpte med mig godis oxå för att dom varit så duktiga. Förgå problemet och beröm. Utsätt inte hundar/ barn för frestelse att uppföra sig dåligt och fya sedan. Tala om vad man förvätar sig och hjälp dom att göra rätt. 

Så klok han är Fredrik Steen   Han har mycket han kan lära männsikor. 

Är det någon som vill lyssna på hans sommar prat finns det på podden sommar och vinter P1. 


Idag har jag turen och börjar inte förrän kl 16.30 Så jag her en dag att njuta av. Jag ska tvätta lite och sedan blir det att bara ta vara på dagen.  

Ska fixa lite middag så jag äter ordentligt innanjag åker på jobbet. 

Det har hänt något konstig här hemma. Igår åt vi en grillad kyckling. När jag skulle ta bram kycklingen. När jag tog ut den ur ugen så upptäcker jag att det fattas en vingen på den   konstigt... märkte inte det när jag stoppade in den i ugnen. 

På kvällen när jag skulle ta ett äpple finns det ett konstigt mönster på äpplet ? 

 

Allså vad händer här hemma? Har vi fått ett spöka som ger sig på våran mat? Ett "hunger spöke" eller ?? Micke tyckte vi skulle ringa någon spökjägare     Vi får se om det blir mer konstiga meddelande på maten fram över   

Nu ska jag ta fram tvätt kärringen i mig och gå ut och tvätta. 

Ha en bra dag på er alla 





Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards