Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 14 maj 2016

Nu snart blir det spännande !

Av Isabella - 14 maj 2016 09:38

Doris har hunnit fylla 8 månader. Herregud vad tiden går fort och när man nu ser små fralla valpar blir hon helt plötsligt jätte stor.

När man går ensam här hemma så har jag ju henne som min lill bebbe och daltar och pratar bäbsi språk med henne.

 

Här hade hon bott två dagar hos oss och alla leksaker var rena och fina. Nu mer kan jag säga att jag har varit tvungen köpa några till leksaker ,då Doris oxå kallas bulldoser ibland. Både för att hon stannar för inget om hon har bestämt sig för att springa. Väggar,stolar eller andra saker är inte ett problem tycker hon och allt som kommer i hennes mun SKA strimmlas.

Under dom här månderna har jag kämpat med att få Doris att gå fint i koppel ,ovasett vad vi möter på våra promenader. Har funkat bra ibalnd ,men oxå inte alls ibland. Men jag har kämpat och kört med godis och provar sätta ner henne och få kontakt. Jag tycker själv jag har gjort allt enligt boken. För två veckor sedadn började vi i "ringträning". För er som inte vet så är det träning att gå i ring med massa hundar och att fokuset ska ligga på mig. Detta kärver att jag är jävligt rolig och att hon ska känna att det är mer värt att kolla på matte än att leka med dom andra.

Tur som fan att man har en Bulldog, för är det något dom älskar så är det GODIS.

Första gången vi var där var hon inte så intresserad av mig. Små stunder men inte alls så hon skulle ha blivit godkänd av en dommare ( vi ska jujställa ut henne och detta moment ingår i utställning).

Efter den första gången så har jag i en vecka varit lite hårdare med Doris när vi har varit ut och gått. Har hållit henne intill mig och fått henne att fokusera på mig när vi mött hundar och berömt henne överdrivet mycke.

Nu i veckan när vi var på träningen så skötte hon sig exemplariskt i min värld. Hon fokuserad nästa bara på mig, hon gick fint vid min sida och tittade upp på mig för att kolla om godiset skulle komma snart och hon förstod att dom andra hundarna inte var roligare en mig. Vi fick en massa beröm och flera sa att detta skulle bli lätt som en plätt när vi skulle ställa ut.  

EFTER ondags tränignen hände det någt med Doris. Hon går nu som en prinsessa i koppel. Vi går ju en lång prommis varje dag och hon går fint brevid mig i kopplet. Hon tittar upp ofta på mig och vill som ha en bekräftelse att "kolla mamma jag går fint" så jag belönar henne och klappar om henne. Visst visar hon ett visst intresse när det kommer hundar men jag får tillbaka hennes fokus mycket snabbare och om jag sätter ner henne och väntar till dom gått förbi så brukar on lyssna på mig.

HALLELUJA vad skönt, både för henne och för mina armar och händer som jag har värk i. Hon kanske ser lite ut men hon är 10.4 kg muskler och en bulldoser som ni vet.

Jag har förståt nu att med tydliga regler runt henne så blir hon en gladar och tryggare hund. Hon själv mår bättre och vi kan njuta mer av henne.

 

Men visst är det svårt ibland. För hur det än är så är hon en fullbordat familje meddlem och felet man gör är ju att tro att hundar har samma känslor som människor. Det har dom ju inte. Man tycker synd om henne om hon måste ligga i hennes säng osv. Men det är det ju inte. Hon täker ju inte som oss.

Senaste tiden har hon självmant heller gått och lagt sig själv i hallen i hennes säng än att fara in till Rebbe eller mig.

Hon har som blivit vuxen .......min lilla plutta......

Nu siktar vi på den 28 maj då vi beger oss mot Piteå för hennes första riktiga utställning och jag hoppas hon kommer sig där ifrån med någon roset.

Vi kommer att träna in i det sista och belöna gumma ordentligt vid varje tillfälle.

Nu ligger gumman berevid mig och tittar på mig och tänker att "när böveln ska vi gå ut".

Så nu ska jag ta på henne kopplet och beg mig på en lång prommis.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards