Jag kan allt

Alla inlägg den 20 april 2016

Av Isabella - 20 april 2016 20:55

......... är det inte pinsmt att vi lever på 2016  talet och fortfarande inte inser hur verkligheten ser ut?

I går när jag pratade med Micke berättade han för mig att det var ett företag i Byggsiljum som hade hört av sig till han och ville att hans skulle börja jobba där.

Hans arbetsuppgift skulle vara att montera ihop släpar. Hans lön skulle då bli ca 28.000 direkt och han skulle få sluta tidigare på fredagar.

Företage stänger oxå igen över "inndustri semestern" så inget att man ska måsta ha tidig semester........


   


HUR i HELVETET kan vi kvinnor gå med på att jobba som vi gör i våra "kvinno yrken" som vård personal?? Vem har bestämt att VI inte får strejka?? Hur ska vi kunna få våra röster hörda när vi inte får höja dom? Facket säger att vi FÅR inte strejka för att det är en samhällsfara?

Men vem bryr sigom våran hälsa och vårat månade? Vem står för dom flesta sjukskrivningar i sverige? Kvinnorna.....som jobbar inom vård sektorn......

VARFÖR DET??

 

Fortfarde vill inte våra politiker och fack göra något för att fixa denna utgift.

Ge oss bättre avtal, ge oss riktiga arbetskläder, ge oss PERSONAL  så vi slipper gå ut extra, slipper förlänga dagar osv.

Sluta få oss att känna oss som slavar som ska kontrolleras till hundra %

Ge oss möjligheten att ge våra äldre den vård som dom förtjänar......

Det är dom som som har byggt Sverige och ni politiker PISSAR på dom just nu.......och ni pissar på oss som ska vårda er.

Mer och mer börjar man inse att det blir aldrig bättre. Man har ju hört det hur länge som helst nu att det kommer att bli bättre.....men det blir inte det. Det blir bara värre.

Mer adrimistativt, mer saker att dokumentera, mer ansvar och mer skyldigheter.

När någon frågar vart man jobbar skäms man nästan för att säga vart man jobbar. När man kommer till en ny vårdtagare se man ibland hur dom virder sig av ångest och motsträvighet att måsta börj ha Hemtjänst, och det för att hemtjänsten har inget bra rykte om sig, för att vi kan inte göra våra jobb med stolthet och känna att man ger dom en världefull vardag.

Tex en människo som är van att gå ut varje dag och behöver det pgr av olika skäl, kan max få utevistelse 90 min i veckan. Hur ska vi kunna göra denna utevistelse till en trevlig stund? Om männsikan är van att vara ute VARJE dag så kan vi inte det för då han man ca 16 min per dag och på den tiden hinner man inte ens klä på dom. Det är ju oftast sjuka människor vi ska ta ut inte männsikor som kan göra sig klara själva och stå på klädda i hallen när vi kommer.

När man då tar upp detta så finns det liksom inte mer tid att få för REGLERNA är så. Hur menar man då kära politiker att vi ska ge våra gammla en värdefull omsorg, när man ska springa in och springa ut.

Förra veckan frpgade en vårdtagare hur många jag ska besöka under en vanlig dag.

-Ja gissa ,sa jag

- Jaaa men 6-8 st kanske...träffar ni så många.....

-Hahaha skrattade jag lite lätt, på en vanlig 8 timmar dag besöker jag ungefär mellan 17-19 st

- Vårdtagarens min var denna   men herregud....då fårstår jag att ni måste gå direkt ni gjort det ni ska.

Och det är så hemtjänsten fungerar. Vi gör det vi ska med en viss stress, sedan tackar man för sig lite försiktigt och går vidare.

Jag som inte ens fyllt 40 än har redan börja få värk i händer och armbågar, många som har ont i ryggen,höfter eller knän.

Är detta värt det......på vems bekostnad ska vi fortsätta i denna rikting POLITIKER?

Vad jag för står så inte på eran iallfall, ni förlustar er i pengar och håller varandra bakom ryggen i blåsväder. Medans vi på golvet väntar på att det ska bli bättre.....och betalar pengar för att någon ska slåss för oss, men även där så händer det grejor om inte riktigt är rätt.....

Jag har aldrig varit med om ett jobb där man får så mycket skäll som i det jag har nu.

Man får skäll av vårdtagare, anhöriga och chefer, och det ända vi gör är att försöka försvara oss och be om ursäkt hela dagarna lång. Försöka förklara att tyvärr men det är så här reglerna är och vi måste förlja dom......

Jag älskar att vara med gammla och ta hand om dom, men nu känner jag att detta har blivit en bekostnad på mina egen hälsa och mitt månde och det kanske är dags att går vidare nu...... byta jobb eller ska man vänta.....det kan ju bli bättre eller .... POLITIKER ......nä ni pratar sällan saning.....

Vi kan inte fortsätta värdera att jobba med maskiner och döda ting högre än att våra liv......


DET ÄR FAN I MIG PINSAMT OCH NI KISSAR


PÅ OSS SOM VILL TA HAND OM ERA ÄLDRE!


 

ANARKI är kanske vad som behövs för att få ett slut på detta



Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards