Jag kan allt

Alla inlägg under april 2016

Av Isabella - 29 april 2016 08:33

God morogn på er läsare.

April går mot sitt slut och nu ska vi i helgen sjunga in SOMMAREN !

Jäkla var trevligt. I love sommaren och kan inte slut fantisera om alla fester, promenader och fina sommar kvällar jag ska ha.

I år kommer jag att ha första perioden semester och dom senaste åren har det regnat,såjag kan  RÄKNA med regn och kyla. Men jag ska fixa till min altan med lite ljus och mys och sedan se till att man kan sitta där och ha det lugnt och mysigt även om regent faller ner. Jag längtar till semester   

Nu i veckan tog jag beslutet att sjukskriva mig. Något jag tycker är lite jobbigt. Men har kommit till insikt att det är ju igen som tackar mig. Min värk jag har i armbågarna och händerna har som blivit ihållande och vill inte ge med sig. Sedan har jag kanske inte mått riktigt bra senaste tiden och behöver dra lite i bromsen.

Sprungit in i kaklet har jag väl kanske inte gjort helt , men varför ska jag göra det först? Jag drar i handbromsen nu och försöker styra upp lite saker i mitt liv och hoppas att detta ger med sig.

Har börjat på att äta en "kur" Ipren......men märker ingen skillnad. Nu har jag ju bara gjort det i tre dagar, men det lindrar inte ett dugg   

Jag gillar inte piller men måste ge detta en chans, för annars kommer farbro Dr säga att man ska börja med att prova det. Så nu ligger jag ett steg före han.

Igår när jag komme hem från Micke på morgonen så stannade jag upp och kollade mig omkring..... inser rätt snabbt att jag är en stor jävla slarver.....

           

Jag lämnar saker överallt och sedan helt plötsligt så ser det super stökigt ut? När man då redan är lite slut blir detta ett jätte berg att bestiga VARJE dag. Men varför lämnar jag då ??

Så igår tog jag mig i kragen stökade till allt. Men det finns vissa hel konstiga spärrar i min skalle som har kommit på seaste året.

Typ när jag har ätit. Jag lämnar tallriken och tänker varje gång att jag tar den om typ 30 min...ska bara vila lite.....

Tror ni jag tar den?

NÄÄÄÄ oftast står den kvar till nästa dag och stör mig. Visst är man sjuk...jag vet att jag inte kommer att ta den och jag vet att jag kommer att störa mig, MEN endå orkar jag inte ta den????

Hur fungerar min hjärna   

Nu när jag är sjukskriven och har slutat röka så har jag iallfall förstått att jag MÅSTE ta promenader varje dag. Både  för lilla Doris skull och givet vis för min egen skull. Både psyke och kroppen mår ju bra av detta. Så igår drog jag på mig mina ny tvättade skor och gick  ut och gick 1 timme. Detta resulterade i att jag har nu dragit på mig Skellefteås största skavsår   

Troligtvis blev skorna lite mindre efter tvätten och orsakade detta. Så nu idag funderar jag på hur i helvete jag ska göra för att kunna komma mig ut och rensa tankar och göra mig av med lite fläska.

Igår fick jag oxå ett mycket trevligt besök.

Idha min älskade kollega komme och hjälpte mig att färga till mitt hår. Jag valde en blå svart färg för jag tänkte att nu jävlar ska det bli svart svart.....

Vad jag inte tänkte på var att mina grå strån växer ju ut och då kommer dom att lysa VITTTTTTTT som fan i håret.

Men har grubblat på detta nu och tänker fara och köpa en likadan färg som jag kan färga på utväxten direkt den försker sticka upp

  

Nu mina vänner ska jag lägga upp min dag och försöka ta mig genom bekymer som skavsår och handling.

Kommer att gå bra när mina armar har kommit i gång.

Ha nu en trevlig helg för det ska jag ha 




Av Isabella - 26 april 2016 19:07

God afton mina vänner.

Bloggandet går lite långsamt just nu för att jag har kopplat upp datorn mot tv och ligger bara och ser serie och film. Helt enkelt av lathet. Men idag tog jag mig i kragen och drog ut två hela kontakter från datorn för att jag tycker att  ni borde få höra denna historia som jag nu skrattat ihjäl mig åt   

Min granne Jens har en franskbulldog. Han heter Kent och ser ut som Doris fast mycket grövre. Men dom har nästan samma täckning.

OFTA när jag går ut på promis så träffar man grannar eller folk som har bott väldigt länge på A-torp, presic som jag. Och det blir nästan som man känner dom och man hejar på dom av bra farten.

Iallafall så nu när man har börjat gå med en satans gullig hund så brukar folk ofta stanna och vilja prata.

OFTA frågar folk om jag är ute med Kent och går.....

-Nää svara jag, detta är en annan hund som heter Doris.

Åter till min granne nu. Vi träffar ju ungefär mellan tummen och pekfingret ca 5-8 gånger i månaden ,här ut när vi är på g ut eller in med våra hundar. Självfallet så stannar man till och hundarna får lukta och små leka med varandra.......

Jag vet inte vad som händer men jag blir lite nervössss...... varför vet jag inte......så jag börjar babbla mer än vad jag brukar göra och ibland hör jag hur jag svamlar på .......  

Och idag när vi träffade han (Rebbe var oxå med) så släppte vi hundarna och dom sprang lite runt och busade och vi stod där då och kall pratade....

Sedan slog det mig att jag skulle berätta för Jens att folk ofta tror att det är Kent som jag är ute och går med......

-Så jag berättar det och Jens små skrattar......plötsligt när jag sagt det så slår det mig att jag kanske kan ha sagt det förr. Men Jens verkar tycka det var roligt så jag tänker inte mer på det. När vi går så säger Rebbe till mig....

-Undra vad han ska tänka om dig ???

-Vad då tänker du?

-Ja men VARJE gång du träffar Jens så berättar du att alla tror att det är Kent du är ut och går med ......  

- Men för helvete............ ja det är ju fan såååååå........

Allså vad fan ska ha tro om mig ??????

En dement medelålders kvinna ......  som säger samma sak typ 5-8 gånger i månaden   

Jag kan lova att jag ALDRIG mer ska berätta för Jens att alla tror jag är ute med Kent.....hahahahaha så jävla pinsam jag är .

Idag har jag börja förbereda mig på att fortsätta på min fotovägg. Har nu fått lite bilder av dottern så nu har jag lite att kolla igenomm och välja.

                       

Nu sk jag öva på att inte bli nervös när jag träffar Jens och Kent.....

Hoj på er

Av Isabella - 20 april 2016 20:55

......... är det inte pinsmt att vi lever på 2016  talet och fortfarande inte inser hur verkligheten ser ut?

I går när jag pratade med Micke berättade han för mig att det var ett företag i Byggsiljum som hade hört av sig till han och ville att hans skulle börja jobba där.

Hans arbetsuppgift skulle vara att montera ihop släpar. Hans lön skulle då bli ca 28.000 direkt och han skulle få sluta tidigare på fredagar.

Företage stänger oxå igen över "inndustri semestern" så inget att man ska måsta ha tidig semester........


   


HUR i HELVETET kan vi kvinnor gå med på att jobba som vi gör i våra "kvinno yrken" som vård personal?? Vem har bestämt att VI inte får strejka?? Hur ska vi kunna få våra röster hörda när vi inte får höja dom? Facket säger att vi FÅR inte strejka för att det är en samhällsfara?

Men vem bryr sigom våran hälsa och vårat månade? Vem står för dom flesta sjukskrivningar i sverige? Kvinnorna.....som jobbar inom vård sektorn......

VARFÖR DET??

 

Fortfarde vill inte våra politiker och fack göra något för att fixa denna utgift.

Ge oss bättre avtal, ge oss riktiga arbetskläder, ge oss PERSONAL  så vi slipper gå ut extra, slipper förlänga dagar osv.

Sluta få oss att känna oss som slavar som ska kontrolleras till hundra %

Ge oss möjligheten att ge våra äldre den vård som dom förtjänar......

Det är dom som som har byggt Sverige och ni politiker PISSAR på dom just nu.......och ni pissar på oss som ska vårda er.

Mer och mer börjar man inse att det blir aldrig bättre. Man har ju hört det hur länge som helst nu att det kommer att bli bättre.....men det blir inte det. Det blir bara värre.

Mer adrimistativt, mer saker att dokumentera, mer ansvar och mer skyldigheter.

När någon frågar vart man jobbar skäms man nästan för att säga vart man jobbar. När man kommer till en ny vårdtagare se man ibland hur dom virder sig av ångest och motsträvighet att måsta börj ha Hemtjänst, och det för att hemtjänsten har inget bra rykte om sig, för att vi kan inte göra våra jobb med stolthet och känna att man ger dom en världefull vardag.

Tex en människo som är van att gå ut varje dag och behöver det pgr av olika skäl, kan max få utevistelse 90 min i veckan. Hur ska vi kunna göra denna utevistelse till en trevlig stund? Om männsikan är van att vara ute VARJE dag så kan vi inte det för då han man ca 16 min per dag och på den tiden hinner man inte ens klä på dom. Det är ju oftast sjuka människor vi ska ta ut inte männsikor som kan göra sig klara själva och stå på klädda i hallen när vi kommer.

När man då tar upp detta så finns det liksom inte mer tid att få för REGLERNA är så. Hur menar man då kära politiker att vi ska ge våra gammla en värdefull omsorg, när man ska springa in och springa ut.

Förra veckan frpgade en vårdtagare hur många jag ska besöka under en vanlig dag.

-Ja gissa ,sa jag

- Jaaa men 6-8 st kanske...träffar ni så många.....

-Hahaha skrattade jag lite lätt, på en vanlig 8 timmar dag besöker jag ungefär mellan 17-19 st

- Vårdtagarens min var denna   men herregud....då fårstår jag att ni måste gå direkt ni gjort det ni ska.

Och det är så hemtjänsten fungerar. Vi gör det vi ska med en viss stress, sedan tackar man för sig lite försiktigt och går vidare.

Jag som inte ens fyllt 40 än har redan börja få värk i händer och armbågar, många som har ont i ryggen,höfter eller knän.

Är detta värt det......på vems bekostnad ska vi fortsätta i denna rikting POLITIKER?

Vad jag för står så inte på eran iallfall, ni förlustar er i pengar och håller varandra bakom ryggen i blåsväder. Medans vi på golvet väntar på att det ska bli bättre.....och betalar pengar för att någon ska slåss för oss, men även där så händer det grejor om inte riktigt är rätt.....

Jag har aldrig varit med om ett jobb där man får så mycket skäll som i det jag har nu.

Man får skäll av vårdtagare, anhöriga och chefer, och det ända vi gör är att försöka försvara oss och be om ursäkt hela dagarna lång. Försöka förklara att tyvärr men det är så här reglerna är och vi måste förlja dom......

Jag älskar att vara med gammla och ta hand om dom, men nu känner jag att detta har blivit en bekostnad på mina egen hälsa och mitt månde och det kanske är dags att går vidare nu...... byta jobb eller ska man vänta.....det kan ju bli bättre eller .... POLITIKER ......nä ni pratar sällan saning.....

Vi kan inte fortsätta värdera att jobba med maskiner och döda ting högre än att våra liv......


DET ÄR FAN I MIG PINSAMT OCH NI KISSAR


PÅ OSS SOM VILL TA HAND OM ERA ÄLDRE!


 

ANARKI är kanske vad som behövs för att få ett slut på detta



Av Isabella - 19 april 2016 19:28

Hej hopp min tappara läsare.

Tisadag och jag har varit tacksam hela dagen att jag kan sitta hemma ensam i min soffa och se hockey. Rebbe och Micke har taigt sig upp på ladan för att kolla in AIK krossa Frölunda (vad jag hoppsa på iallfall).

Helgen har passerat med en väldans fart och vi har dragit igång "Halv åtta hos oss" !

Jag var först ut så på lördag morgon klev jag upp halv åtta  och började förberedelserna.

Allt flyt på väldigt bra och jag kännde jag var i fas med alla moment.

Många har ju då frågat vad jag bjöd på, så här kommer menyn.


Förrätt:  Mango coktail med kräftstjärtar och koriander. Till detta serverade jag parma chips och chile chees.


Varmrätt: Grillad skinkstek som legat i marinad 24 timmar. Steak house potatis och tre olika såser. 1 Hemagjord bea-sås, 2.En bbq sås med lite sting, 3 en vitlökssås.

Pluss att jag grillad en halv majkolv på varje tallrik.


Efterrätt: Friterad banan, med en kula after eight glass (hemma gjord) i en hemma gjord rånskål.

Alla verkade väldig nöjda och jag hoppas dom gillade maten. Men poängen jag fick vet jag inte förrän vi har sista bjudnigen då vi öppnar alla kuvert och räknar ihop poängen.   

Allt var väldigt trevligt och vi avslutade kvällen med en mindre pubrunda och sist men absolut inte minst världens starkaste kebab   

Alla hade vi trevligt under kvällen och till och med Dottan fick främande av Rex och Kayla. Själv trodde jag att det skulle bli livat och att Doris inte skulle kunna lugna ner sig, men jag hade fel. Vistt busade dom en lite stund men sedan tröttnade dom på varandra och jag platsade Doris i hennes säng och där stannde hon.   

 

Sedan på kvällen kunde inte Stina hålla sig så Doris fick vara med och spela lite oxå.   

Rebbe var så snäll och tyckte jag kunde sova hos Micke så skulle hon ta hand om Doris dagen efter. Så jag hade turen att få ligga och dra mig tills kl 12. Det hönde ju typ inte det senaste seklet. Dedan for vi hem till mig, städade , hämtade mat och kastade oss i soffan fram för tv för att kolla in hockeyn.

Vi gjorde inte alls många knop denna dag.

Fördelem med denna hundras är att om man är lat en dag så är det okej. Hunden får inte damp och rättar sig efter sina mamma. Så även hon tog det lugnt och chillade i min famn.

 

Idag är det hockey igen och jag sitter nu själv här och smyg tittar. Just nu leder sata Frölunda så just nu är det inte så mycket att se.

I morgn har jag en kort dag och har kanske tänkt fortsätt min biografi om jag infinner stäming och framförallt tid.

Ha nu en bra kväll alla så syns vi en annan dag.


Av Isabella - 14 april 2016 10:06

Satan i gatan vad peppad jag är på denna helg. Jag näst in till studdsar fram och allt detta för att vi drar igång "Halv åtta hos mig" !

Jag haridag knåpat ihop en handlings lista och ikväll när jagslutar ska jag och Micke fara och handla.

Typ på natten känns det som.......

 

Om 15 min ska jag lämna lilla Dottan hos henns underbara dag mamma så idag komme rjag hinna göra lite saker på stan som jag har legat efter med. Jätte sköt och bra för mig.

Tack Ingrid för den extra timmen.

Nu vänner måste jag göra mig klar men innan vill jag visa er att jag varit och hittat mig ett smyckes träd. Detta har jag vilja köpa länge men inte hittat och kanske inte vilja just lägga pengar på ett. MEN nu är det grov sop hämtning och folk bär ut skräp. Jag som är lite pysslig av mig fick syn på denna lampa och inser att detta kan bli mitt smyckes träd med lite piff och puff.


FÖRE

 

EFTER   


   

Kära folk börja återanvända saker istället för att kasta........

Vår jord behöver det och vi människor måsta börja inse att vi komnumerar på tok för mycket.

Jag är skit nöjd.....

Hoj på er så hörs vi efter helgen......


Av Isabella - 7 april 2016 11:09

God dag på er läsare.

Nu jäklar har vi hunnit till April redan och våren knackar på dörren    

Med våren kommer det mycket vatten, mycket lukter, mycket grus och. Djur vän som jag är så har jag ju nu mera både en katt och en hund och just vid denna tidpunkt börjar dom håriga vännernar fälla hår oxå.

Så summan av vår+djur innebär dammsuga ihjäl sig varje dag.

Det dras ín väldigt mycket grus och sand och sedan geggar vi ihop det med hår........   Jag hatar hår.....en nackdel för en som älskar sina djur.

Men jag gör mitt bästa att hålla håret borta.

Doris växer och växer och jag tycker mig känna av henns trots lite. Hon har nu hunnit fylla 7 månader. Hon är en bus kropp med ett satans gulligt ansikte.

Men nu på våren kommer det ju fram en del lukter och när man har en bulldog så är man medveten om att dom kan dregla.

Doris dreglar inte hemma, men när vi är på promenad och hon lukter runt mycket så bildar gon oftas två REJÄLA strängar dregel i mungiporna. Iband blir det så mycket så hon kan blåsa bubblor oxå.

Några gånger under promenaden brukar hon skaka av sig slemet och idag inträffade det man har befarat.

Hon skakade av sig det och det träffade mitt ansikte    Väldigt äckligt och åter igen äckligt........

Funderar nu på om jag ska införskaffa någon typ av hjälm med visir för att inte måsta uppleva detta igen.

Sedan har jag ett till litet problem med Doris. Hon stoppar allt in i stor käfften. När vi är ute får man vakta vartenda steg hon  tar för hon vill alltid plocka upp och käka äckliga grejor.

Idag var jag inte riktigt med och när jag tittade på henne i nästa sekund satt hon med denna i munen   

 

Nog om denna jycke nu. Livet sprutar i väg i 200 annars och man börjar känna att man längtar efter semester.

Förrra året tog jag ju super sen semester så i år tar jag SUPER tidig semester. Så jag kommer att vara ledig både midsommar och festivalen...... känns nice. Jag är redan inställd på att det ska regna HELA min semester. Det skiter jag i bara jag får vara hemma med Rebbe och Dottan i 4 hela veckor   

Jag har även blevit med bil nu. Inte helt roligt men kanske nödvändigt. Denna månad måste den lagas tyvärr för den gick inte igen besiktningen och detta leder då till att det ska fram en DEL pengar till detta.....

Summan på mitt spar konto har krymt och är nu inte allt så förmånligt och räcker inte till. Så nu idag har jag skrapat och trixat ihop pengar så jag slipper ta repationen på kredit. Utan jag kan betala av allt direkt. MEN detta innebär att jag kommer att inte kunna göra något denna månad. Helt enkelt låta bli att små handla godis, dricka, och fram förallt mat till lunch på jobbet.

Allt dett har varit en självklarhet för mig att kunna göra, men nu får jag känna på det liv som innebär att man får hålla igen plånboken REJÄLLT. Men det förnuliga med detta är att nästa månad är allt tillbaka som vanligt igen och jag får inga extra utgifter några månade framåt.

Hellre  leva snålt en månad än att måsta göra det i 4 månader.

Gud vad vuxet bestlut jag har gjort   

Jag har desutom kommit med den brilljanta iden att köra ett "halv åttahos mig" igen med grill tema. Man måste allså grill något av dom tre trätterna. Detta kommer att bli väldigt spännande och mat är ju fan det bästa jag vet.

Så nu ser jag fram imot dessa middagar med god mat och trevligt sällskap.

Nu ska jag fixa ihop en trevlig middag med mina undoms kamrater Maria och Maria ikväll och kanske lite hockey står på listan ......

Hej hej hej AIK idag sätter vi dit spiken i kistan ........

Ha nu en bra dag på er så hörs vi en anna dag.


Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards