Jag kan allt

Alla inlägg under september 2011

Av Isabella - 29 september 2011 10:57

Tja igen  

Regnet öser ner och jag blir lite besviken. Hade tänkt ta ett plugg uppehåll idag, men till vilken nytta? Det går ju inte att vara ute endå!

Nu har jag något tråkigt att berätta.  

Mickes dator är död! Jo och nu innebär detta att han ska ha denna dator. Så vilken himmla tur att jag för några månader sen köpte mig en mini pc. Men det dumma är att bilder kommer det kanske att bli lite mindre om. Men jag ska försöka att inte dra in på som så himmla mycke. Ska verkligen göra mitt bästa. Min lilla förkylning sitter i fortfarande, men den är inte livshotande (som den brukar vara på det manliga könet) så jag skiter i den.

Känner mig uttråkade och rastlös. Ingen att umgås med och ingen att göra. Fast på ett konstigt sätt lat som bara den. Har nu suttit i flera veckor och peppa mig till att jag MÅSTE börja träna. Jag vill ju känna mig duktigt och fräch, men latmasken har rotat sig för mycke. Tror banne mig jag ska trotsa skit vädret och cykla in och göra ett försök ändå. Eller så lämnar jag det till veckan...eller var det latmasken som talade igen?   

Ihelgen blir det att jobba och det känns bra. Ska då få träffa min super bruna kamrat Kicki som kommit hem från utlandet. Är inte avis alls  

Men man får väl skylla sig själv att man inte reser mer. För nog skulle det gå om man verkligen vill. Nä nu mina vänner drar jag på mig regnkläderna och dra här ifrån en stund.


Av Isabella - 29 september 2011 10:46

God morgon på er alla. I detta inlägg tänker jag berömma en människa som jag jobbat med. Hon har en blogg om hennes  liv som småbarnsförälder till tvillingar. Hon är en märklige ,men mycket skärpt person. Hennes tänkade är så sunt på något sätt. Hon tycker nämligen att man inte ska dela in människor i olika fack. Tex pojkar och flickor, rosa eller blått, osv. Jag tycker det är facinernande att läsa om dom här tankarna hon har. Dessutom är hon så himmla bra på uttrycka sig i ord och tex.Hon har gett mig under åren jag jobbade med henne många saker att tänka på. Läs hennes blogg specielt ni som har små barn. Ni kommer inte all bli besvikna.

www.aliaslillamy.blogg.se


Av Isabella - 28 september 2011 09:06

Tiden bara springer iväg. Klockan är redan över nio och jag har inte tagit mig för något än. Idag ska jag försöka plugga i minst fem timmar och sedan kanske baka lite bröd.

Men ett problem finns. Jag har ingen bil och ingen cykel. Behöver det för att inhandla lite mjöl och mjölk. Är ju rätt tungt att bära på från affären  

Solen lyser ute men det ser fruktansvärt mörkt ut om man kollar längre bort. Har varit ledig hela veckan och det känns helt okej. Har oxå tänkt säga upp mig som springvikarie som jag har varit ett tag nu. Det finns liksom ingen tid längre om man ska plugga och jobba somtidigt. Så nu har jag lovat mig själv att börja tänka lite mer på mig själv och inte ta på mig för mycke bara för att jag tycker att det är roligt.  

Man kan ju inte göra allt som sakt. Nä nu kan jag inte längr sitta här och dra ut på detta. Vi hörs av sen idag eller sen ikväll om ni vill. Kanske jag har något smarrigt recept på matbröd     

Av Isabella - 28 september 2011 08:04

Jag vill så mycke, men vet inte hur jag ska nå dit. Har nu funderat och funderat och funderat på detta under hela sommaren. Mina tankar snurrar runt detta med min familj i Chile. Min största dröm vore att jag skulle vara oberonde av pengar och kunna flyga dit när jag vill och kunna ta upp dom när jag vill....

Men min värld ser inte riktigt ut så. All den upplevelse jag har fått av detta har varit en underbar känsla och bara roligt, men den negativa sidan är av detta att det är så förbannat långt och dyrt. Min största dröm är att kunna ta upp alla helst i morgon och visa dom vilket bra liv min mamma har gett mig. Visa mina syskon den svenska naturen, mitt liv och min släkt här.

Jag skulle vilja träffa dom ofta ofta ofta men det går ju inte....

Alltid krävs det lång planering, sparnade av pengar, jobb och slit. Som den impulsiva människa jag är så finner jag detta ganska jobbigt att vänta, vänta, vänta...

Jag har nu hela sommaren funderat på om jag verkligen ska ta upp dom. Det är mycke pengar och dessutom så tar det så himmla länge innan jag får träffa allihop. Så nu har jag bestämt mig hur jag ska göra. Jag kommer att ta upp dom alla, men inte år efter år. Utan nu i sommmar kommer min ena syster Sandra med familj. Sedan kommer jag nog att åka ner själv oxå nästa år. Efter det får vi se vad som bestäms. Men jag har börjat få innse att allt kan inte hända på direkten. Det finns tid och många år fram att ta upp dom på. Skynda långsamt allså. känns tråkigt men nödvändigt.Men gudarna ska veta att jag saknar dom och min mor så det gör ont ibland.....

  Te amo mama   

Av Isabella - 27 september 2011 14:49

God dag bloggen.

 tisdag har jag hunnit med en del. Klev upp med min snoriga näsa och snöt ut ett kilo snor.

Sedan klädde jag på mig och tog bussen in till stan. Jag har nu mera blivit en buss åkande tant. Förr i tiden hade jag intalat mig själv att jag inte gillade buss, men jag tror jag hade intalat mig fel! Jag gillar att åka buss nu och tycker det är ganska skönt. Väl inne på stan strosade jag runt och före kl 11 gick jag till min tandläkare för sissa besöket om denna tand jag har haft ont i. Oj oj oj vilken servic det är hos min tandläkare. Jag hade i dag tagit med mig tandborste och tandklräm. När jag gick in på toan för att borsta så ser jag att man får en tandborste där inne och tandkräm fanns oxå OCH sedan fanns det B12 att skölja munen med. VA ??? Vilken lyx   

Vilken snäll tandläkare jag har. Nu är tanden klar och det känns skönt. Men nu har jag bokat en tid IGEN flr att dra ut min dumma visdomstand.

Efter som dom sa till mig, att nu har du gjort det ondasta man kan göra hos en tandläkare , så tänkte jag. Vad fan jag tar bort den här dumma tanden nu, för att just nu har jag halva priset på allt jag gör i ett år fram. Och klarade jag av det där så klara jag väl av att gräva ut tand skrället oxå.

Sedan var det dax IGEN för att  träffa Rolf min bror för ett bank besök IGEN! Till och med han sa att vi snart har klippkort på banken....

Vi gorde det vi skulle och sedan for hem för att han skulle betala sina räkningar. Men vad fan då var det fel på hans dosa    ! Så det var bara att vända om och åka i IGEN till banken. Dom fixade dosan och sedan var vi tvugna hem och göra klart. Nu så här på den blåsiga eftermiddagen har jag bara lata mig och nu ska jag städa bort och innvänta familjen.Joooo glömde ju berätta varför dagens rubrik var "Lycka". När jag skulle ta in posten låg det ett hanskrivet kuvert fär. Allså visst är det lycka att få ett handskrivet kuvert med frimärke på. Jag blir lika glad varje gång.

Vi hade fått ett tack kort från Magnus och Mariell från deras bröllop. Det är så himmla roligt att få ett tack att man blir alldeles varm i skälen.

Nu vet ni det !!! Nä nu till ständandet och sedan hocky i kväll.

Hoj på er och bloggen  

   

Av Isabella - 26 september 2011 09:35

4-5 bakpotatisar

1 st creme fraiche

1 stor lök

1 påse riven ost ( Cheddar)

2st stora vitlöksklyftor

salt,vitpeppar, oregano,persilja


Börja med att slå på ugnen på 225 grader. Halvera dom stora potatisarna på längden. Lägg dom med runda sidan neråt och in i ugnen tills dom är klara. Tjän med en sticka att dom är mjuka. Tar ca en timme.Man kan lägga över ett folie över dom så dom inte bränns på ovansidan!

Under tiden dom är i ugnen.

Fin fin hacka löken. Pressa i vitlöken. Rör i creme fraichen den rivna osten och salta och peppra efter smak. Ta sedan och rör i oregano,persilja eller basillika går oxå. Rör ihop allt och ställ i kylskåpet.

När potatisen är klar. Så tar man och gröper ur dom försiktigt (SKALET FÅR INTE GÅ SÖNDER). Den överblivna potatisen pressade jag genom en potatispress och sedan blandade jag ihop den med creme fraiche röran.

Lägg tillbaka potatis röran i skalet och sätt in i ugenen igen på ca 175-200 grader tills röran har fått en fin gyllenbrun färg.

KLART!!!

Det är lite trix med att göra dom, MEN inte svårt och otroligt gott. Passar nog till allt möjligt kött. Prova jag lovar ni blir inte besvikan.

   

Av Isabella - 26 september 2011 09:32


Bild Z

  ZZZzzZZzzz

Sovande "gumman"

Av Isabella - 26 september 2011 06:42

Men allså mina läsare. Vilken rolig och trevlig helg jag har haft. Det hela började med en mamma/dotter dag på stan. Hon skulle klippas sig. Gick super och man vart 500:- fattigare.  

Sedan hem och laga mat pch sedan harde jag hyrt film till kvällen så det var bara att hoppa i min mysdräkt och sedan "playa" på.

Tre filmer i rad. Belsebub orkade med två hela och en halv trea.  

Tycker jag var riktigt bra gjort för mig som hade jobbat natten mot fredag. Lördag terroriserade jag upp Micke på morgonen och vi drog och "STOR" shoppade¨på Solbakcen. Rebbe skulle lix dit och smacka på reklamblad på bilrutor. Vi inhadlade mat, alkohol och 20 kg tvättmedel! Så nu ska då ingen kunna komma och säga att vi har smutsiga kläder. Sedan på kvällen hade vi främande av Joel och Louis. Mycket trevligt. Vi kollade in matchen lite svagt mellan diskutionerna. Det vart heta diskutioner här hemma, och det var jag och Louis mot killarna. Vi var dom goda,snälla och villiga att ändra oss personerna, medans killarna var dom trångsinta , knälliga och stretiga personerna.   

Iallafall så bjöd jag på en super god potatis till köttet. Ska lägga ut receptet idag, och jag kan verkligen rekomendera det om man är less gratäng,klyftpotatis,pommes eller stektpotatis.

Söndagen var en loppis dag som egentligen var fylld av SKIT LOPPISAR.

Sug min röv så dåliga dom var. Det ända konstiga vi fick se var en gubbe som kört rakt fram i en rondell i kåge och farit rätt fram i skogen.    

Som tur var verkade det ha gått bra, han gick då själv och några andra hade stannat. Han såg ut att vara modell älder, så om det kanske var läge att inte han skulle ha körkort eller så hade det gått för fort helt enkelt. Vem vet....

Mickes syrra med familj var här i går oxå och vi käkade thai mat och godis. Gott som barad en. Tog lite bilder på lilla Nadja oxå som kommer att komma under dagen, men måste kolla igen om dom först. Så nu vet ni gott folk, Min helg har varit mycket bra och jag avslutat den med en dunderfyrkylning just nu. Har förmodligen snor fulla skallen och en igelkotte i halsen. Fryser och svettas om vart annat och ja ....alla vet som har varit förkylda.....  

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards