Direktlänk till inlägg 26 september 2011
4-5 bakpotatisar
1 st creme fraiche
1 stor lök
1 påse riven ost ( Cheddar)
2st stora vitlöksklyftor
salt,vitpeppar, oregano,persilja
Börja med att slå på ugnen på 225 grader. Halvera dom stora potatisarna på längden. Lägg dom med runda sidan neråt och in i ugnen tills dom är klara. Tjän med en sticka att dom är mjuka. Tar ca en timme.Man kan lägga över ett folie över dom så dom inte bränns på ovansidan!
Under tiden dom är i ugnen.
Fin fin hacka löken. Pressa i vitlöken. Rör i creme fraichen den rivna osten och salta och peppra efter smak. Ta sedan och rör i oregano,persilja eller basillika går oxå. Rör ihop allt och ställ i kylskåpet.
När potatisen är klar. Så tar man och gröper ur dom försiktigt (SKALET FÅR INTE GÅ SÖNDER). Den överblivna potatisen pressade jag genom en potatispress och sedan blandade jag ihop den med creme fraiche röran.
Lägg tillbaka potatis röran i skalet och sätt in i ugenen igen på ca 175-200 grader tills röran har fått en fin gyllenbrun färg.
KLART!!!
Det är lite trix med att göra dom, MEN inte svårt och otroligt gott. Passar nog till allt möjligt kött. Prova jag lovar ni blir inte besvikan.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
|||||
|