Direktlänk till inlägg 4 april 2014
30 gram margarin
2 ½ dl mjölk
½ paket jäst
1 tsk salt
1 ägg
8-9 dl mjöl
5-6 vitlöksklyftor
olja
valmofrön
16 skivor skinka
16 skivor ost
1.Smällt smöret i en kastrull. tillsätt mjölken och värm till fingervarm 37-38 grader.
2. Smula ner jästen och rör om tills den är smält.
3. Vispa ägget lite gran i en skål och häll ner mjölken.
till sätt saltet och mjölet lite i taget. rör ihop degen och låt den vila under en duk i ca 30 min.
Medan degen jäser så pressa vitlöken och tillsätt en skvätt olja. Ca 4 msk olja. Förberd skinkskivor och ostskivor.
4. Dela degen i två delar och kavla ut en rund fin platta på ca 0.7 cm.
5. Dela den runda cirken i åtta bitar. Dela den som tårt bitar. Försök ätt få lika stora tårtbitar.
6.Pensla på vitlöken och lägg en skinkiva och ostskiva på varje tårt bit. Och rulla ihop giffeln och lägg på plåten med papper under.
Låt gifflarna jäsa utterliga 30 min.
7.Pensla med ett ägg och strö på valmofrön. Grädda i ugnen på 8-10 min.
Dom går bra att frysa och dom är jätte goda att värma upp lite innan man severar dom.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 | |||||||
|