Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2015

Psykisk ohälsa

Av Isabella - 22 oktober 2015 17:36

Ja har nu kommit hem från en HELA dags föreläsning om  psykisk ohälsla och hur vi ska mot kämpa och förbättra livskvaliten för dessa människor. Vad som dom har behov av och hur vi som jobbar med männsiskor måste förhålla sig till dessa personer.

Har nyss proppat i mig maten och sätter mig på toan för att skit. Och givetvis plinkar jag på min mobil och ser att det har tydligen hänt något allvarligt i Sverige idag.

En man har gått in på en skola och huggit ner ett antal människor!

Mitt inlägg jag hade på tungan känns just nu som en satans bagatell i rymden. Men när jag tänker ett steg längre så hör mitt ämne i fullesta grad till detta.

Så jag tänker köra mitt inlägg.

Under dagen har vi fått lyssna på föreläsare som har studerat och testat olika grupper människor och dom har tagit reda på vad männsikor med psykisk ohälsa behöver för att kunna få ens en chans på att kanske kunna må bättre.

Det man har kommit fram till är att motion stärker ens alla organ och även en psyke. Människor som motionerar mår bättre, lever längre och ens psykiska sjukdom blir procentiellt lite bättre. Sedan var som oxå är viktigt är det social. Att dessa männsikor fångas upp och ses av alla.

Och där har ju vi som medmänniskor en stort ansvar. Att våga finnas till i tid.

Islutet av dagen hade vi förmånen att få träffa människor från landstinget, kommunal politiker och även brukar som lever detta liv varje dag.

Som alla som sitter lite högre än vi golv arbetare så har dom en himmla fin tanke om hur man önskar att det kan bli, och en vistion om hur VI ska försöka jobba för att vi KANSKE kan nå dit. Allt detta låter välldigt bra, men verkligehten ser inte ut riktigt på samma sätt.

Ju mer dom satt och snackade kände jag att troligen har alla dom här männsikorna skygglappar för ögonen och hoppas att ingen ser ,att dom inte ser hur verkligheten ser ut och att framförallt att ingen jävle frågar hur dom tänker!

Men nu var det ju så att lilla jag som höll på koka över och jobbar dagligen med människor som lever i ensamhet och psykisk ohälsa tänkte att nu har jag chansen att ställa frågan rätt ut i luften och få se vad dom har för svar.

Så jag räckte upp handen och frågade.

-Jag som jobbar inom hemtjänsten, som dagligen ser dessa människor som lever i ensamhet och psykisk ohälsa undrar hur man ska lösa detta med tid? Vi springer snart benen av oss och vi kan inte ens stanna en stund hos dessa männsikor som behöver det social, som behöver bli sedda? Hur ska vi lösa detta med personal bristen?

SVARET:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Japp det var blankt,  första ville ingen svara, men till slut sa kommun gubben Lorens att okej(för det var ju pinsamt tyst fram i panelen) .

-jjajajjaa bla bla bla bla ........

Han svarade aldrig på frågan utan stammade fram något politiker snack och gick som en rädd katt runt gröten.

Tydligen en obekväm situation uppstod och just nu känner jag att politikerna ljuger och inte alls tänker på folket. Dom tänker på sina löner.

Psykisk ohälsa växer i Sveriges samhälle och det har vi fått klara bevis på idag när skoldådet har kommit till Sverige.

Människor som inte har blivit sedda, uppfångade och troligen missförstådda.

Det är fruktansvärt att männsikor kommer ikläm och inte får hjäl i tid och att utgången blir en katastrof.

Våra politiker i SVERIGA måste tänka över vart vi fördela pengar och vad som är viktigt.

I mina ögon är regering, kommunalråd och allt vad alla innstanser heter, är en bunt männsikor som leker med andra männsikor liv.

Det måste läggas mer pengar till vård och skolor. Sluta säga att det inte finns pengar! Sänk era jävla löner och börja leva som vi vanliga männsikor här nere på golven! Det är ju för fan vi som städar runt er och snart så har vi fan i mig städat färdigt !!!!!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards