Jag kan allt

Alla inlägg den 10 februari 2015

Av Isabella - 10 februari 2015 08:18

Herre gud vad håller Sverige på med?

Den video som vi alla har beskådat igår och idag om denna 9 åriga pojke som har tjuv åkt tåg och blir haffad av någon låssas polis i Malmö har verkligen satt igång en diskution.

Har nu suttit och lyssnat på nyheterna  och hört olika "dumma" förklaringar från polis och vaktbolaget som han jobbade på.

Allså verkligen !!! Hur kan en 9 åring pojke vara så farlig att detta våld som förkom var nödvändigt? Jag kan inte tänka mig något annat än om han skulle ha haft en pistol i sin hand och vakten var tvungen brotta ner han för att avbeväpna han så han inte skadade sig själv eller någon anna!

Men så var ju tydligen inte fallet.

En chef till vaktbolaget pratade något om. . . ..

-Ja nu är det så vi vet ju lite mer än media och det fanns orsaker för att hålla pojken stilla, så han inte skulle skada sig själv. Dessutom så hade vi fått uppgifter från polisen att han var efterlyst och skulle hållas kvar på  platsen tills dom kom.

Ja ha?? Men denna stora karl med sina mins 90 kg kanske inte behövde sitta på pojken, dunka huvudet i golvet och försöka kväva han?

Kanske det hade räckt med att han försökt hålla pojken i ett vanligt polis grepp och väntat snällt till polisen kommit, dom var ju för gud skull två stycken.

Vem skulle inte försöka värja sig om en stor tung klump sitter på en och håller för munen på en? SJÄLVKLART skulle man få panik och försöka göra allt för att få lite luft.

Sedan att POLISEN redan efter någa timmar håller ordningesvakten bakom ryggen och meddelar att det INTE finns några brottsmisstankar runt vakten och vill lägga ner åtalet direkt är ju KATASTOF.

Utan först när videon börjar släppas på olika sidor på nätet, så tar dom sitt ansvar och säger

-Ja men okej vi öppnar upp utredningen igen för att alla råkade se nu hur det gick till . . . . .

VA ? ? ? ? ?

SKRÄMMANDE att dom försökte mörka detta övervåld som finns.

Är det så att vi ska få göra så här med barn och använda detta våld så kanske vi ska återinföra aga igen? Hur många föräldrar är det inte som har än värre och kanske jobbigar med sina barn och ungdomar.

Får föräldrar använda våld? Skulle en pappa göra detta på sin nio åriga son skulle detta ses ganska allvarligt.

Vi i Sverige pratar om att våra barn har det så himmla bra, här lyssnar vi på våra barn och här har barnen en talan?

Det är skit snack från början till slut när det verkligen gäller.

Jag har flera exempel där myndigheter kör över barnens bästa. Barn som placeras i foster hem far illa och forsslas runt, barn som ska utvisas till främande land med främande människor och främande språk, barn som utsätts för psykisk misshandel av en föräldrer och endå måste vara där för att barnen har rätt till båda föräldrarna ??

Som barn har man inget att säga till om och vi i Sverige ska inte skryta om att vi är så duktiga, för vi kan fan bli bättre om vi vill.

Självklart ska vi vuxna ha ett övergripande bestämmande , men för guds skull , vi kanske skulle börja lyssna lite mer på våra barn, vi kanske kan försöka se från deras synvinkel och vi kanske inte alltid kan ta beslut utifrån en regelbok bara för att den lagen har blivit skriven för 30 årsedan. Alla falla är väl unika och man kanske måste se lite utanför ramarna.

Nä POLISEN sköt erat jobb nu och se till att AGA inte är tillåtet, över våld är inte heller tillåtet.

Kunde inte denna vakt tygla en 9 årig pojke så kanske han inte bör vara ordningsvakt? Tänk om detta hade varit en 40 årig våldsman som hade varit påverkad, farlig och kanske med något tllhygge på sig ??

Nä hemska tanke . . . . han ska nog inte jobba inom detta yrke.


Av Isabella - 10 februari 2015 08:09

Hej  på er tänkte höra om det är någon som har lite att göra? Någon som kanske vill läsa en mycket gripande bok?

Denna bok är en sann berättelse om en kvinna som blir svårt misshandlad under många år. Detta är hennes kamp för att bryta sig loss från ett farligt förhållande och hennes väg tillbaka till livet.

Detta är hennes egen berättelse, inga försköningar utan så här var det !


 

Hör av er om det är någon som vill läsa denna bok !

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards