Direktlänk till inlägg 9 december 2020
Hej in läsare.
Jag vet hur det vardagliga livet lunkar på och jag vet att denna middags fråga är den jobbigaste fråga vi har dagligen. Vad ska vi äta idag då? Iderena är slut och man står och lagar typ samma mat vecka ut och vecka in. Vad man alltid önskar sig oxå är att man ska laga nåt som inte tar tid och energi från en OCH att det ska vara gott.
Jag tänker nu dela med mig av en kyckling soppa som jag börjat göra ibland. Till er nu som tänker att ...
-nja jag är ingen sopp människa.... DET ÄR ABSOLUT INTE JAG HELLER! Jag gillar inte kokade grönsaker och sopper. Men denna soppa fick jag ett tips av en kollega, det var egentligen en räksoppa, och jag gjorde om den lite till saker jag gillar och hipps vipps så vart den en riktigt god soppa med lite sting i Så jag vill absolut dela med mig av denna till er som vill prova.
2 kyckling fileér i bitar
2 morötter i i små bitar
½ paprika i små bitar
½ tub mjukost baco smak
1 burk creme fraiche
ca 1 msk sambal olek
5dl vatten
ca 3-4 msk flytande kyckling buljong
salt
Börja med att skära upp morötterna och paprikan
Stek dom i kastrullen med en klick smör
Häll i vattnet och buljongen låt koka upp några minuter. Häll ner kycklingen och låt den koka tills den är klar ca 5-7 min
Tillsätt creme fraichen, mjukosten och sambalolek. Tycker man 1 msk är mycke så ta mindre och smaka av. Behöver man salta kanman göra det.
Låt sjuda en stund och servera sedan med ett gott mjukt bröd.
Gitt och jävulst enkelt och går snabbt att göra.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 | 31 |
||||||
|