Jag kan allt

Alla inlägg under november 2012

Av Isabella - 14 november 2012 22:20

God kväll min snälla och gulliga läsare!

Sitter här och funderar på min önskelista till tomten!   

Nu finns det bara ett bekymmer, nämligen att jag får inga julklappar i år   

Inte för att jag varit "DUM" och olydig utan för att jag själv har bett om det för att slippa köpa till andra än barnen i familjen. Så där bet jag mig själv i röven kan man säga ......

Men om jag hade fått göra en lista så hade detta stått överst på listan

 

En alldeles egen "KAPSTÄMPEL"   

Allså så roligt att kunna stämpla mina hemmagjord kakor. Har oxå sett att det finn andra stämplar där det står andra saker på som typ " I LOVE YOU" , "FOR YOU" !

Så om det skulle finnas någon snäll själ där ute som skulle helt random vilja ge mig en julklapp untan andledning så vet ni vad jag önskar mig mest i hela världen!


Av Isabella - 11 november 2012 16:39

Jag har provat olika och denna är den godaste jag har ätit.


2,5 dl naturell yoghurt

1/3 riven gurka( låt gärna vattnet rinna av från gurkan)

1msk flytande honung

2 vitlöks klyfter

0,5 dl hackad färsk mynta

salt

peppar

Blanda ihop allt i en skål och låt gärna den stå och dra minst 2 timmar. Salta och peppra efter behov!


Denna dressing är himmla god till stark mat, grillat och sallader!


Av Isabella - 11 november 2012 13:44

Ihelgen lagade jag den indiska grytan "Vindaloo" . Den är ganska het men oj vad gott det var så jag vill gärna dela med mig av detta recept som jag hittade på nättet!

Marinad till köttet:

1 kg fläskkött

4 msk koriander

4 msk spiskummin

3 msk chilipulver

4 msk gurkmeja

2 dl naturell yoghurt

3 msk rödvinsvinäger

Skär köttet i grytbitar. Blanda kryddorna,yoghurten och vinägern i en bunke och lägg ner köttet och blanda ordentligt. Ställ in bunken med köttet i kylskopet ca 1 timme.

Grönsaker:

10 klyftor vitlök

ca 5 cm färskingefära

1 gullök

6-8 färka pirri pirri

1 röd paprika

1 msk senapsfrön

olja

Skala vitlöken och ingefäran och skär i små bitar. Mixa dom tillsammans med lite olja så man får en pasta. Tips är att använda en handmixer. Hacka löken,pirripirrin (med kärnorna) och paprikan mycket smått och blanda sedan ner vitlökspastan i samma bunke som grönsakerna. Ta fram köttet och stek det på medelhög värme i ca 10 min med all marinad och. Ta en ganska  stor panna med locka och hetta upp lita olja i den. Lägg ner en senapsfröna (OBS det kan sprätta som popcorn så vad berädd med locket!) och vänta tills det börjar sprätta. Då häller du ner frönsakerna och stek runt några minuter. Sedan blandar du ner köttet och marinaden i pannan med grönsakerna.

Kryddning:

2 burkar krossade tomater

4-5 lagerblad

3 msk tomatpure

2 köttbuljongs tärningar

Blanda till sist ner krossadetomater,tomatpuer, tärningarna och smula ner lagerbladen. Låt allt puttra under lock i ca 30-40 min på låg värme. Sedan är den klar att servera med ris. denna gryta är rätt het men j-----t god.



Av Isabella - 8 november 2012 09:05

Tjena bloggen och läsare !

Veckan springer iväg och idag är det redan torsdag. Hela denna vecka har varit social och umgåtts med vänner och även idag ska jag fara och träffa min vän Jessica.

Igår började jag och Micke prata om att vi borde göra en budget på nätet och kolla hur vi ligger till.

Så det gjorde vi. Vi fyllde i allt så sannings enligt som vi kunde och när vi var klara så fick vi ett RÖTT beslut där det stod med stor bokstäver

UNDERSKOTT 207:-     

Men hjälp...!!!! Hjärtat började bullta och jag känner en minder ångest smyga på mig. Visst kan man dra in på cigg,bilresor,utelivet men man vill ju kunna göra saker ibland oxå!

Så summan av detta har tankarna flödat hela natten hur jag ska göra nu iframtiden.

Jag har ju några alternativ på gång, men jag har kännt mig lite splittrad i besluten. För det första så har jag KANSKE ett jobb på Ezxakt (telefonföretag) som kanske skulle börja nu i mitten av nov. Grejen med detta är att jag har hört mycke om detta företag och vad jag har förstått så får man anställning månad till månad och även schema från månad till månad. Sedan har jag oxå förstått att ledighet och frånvara är ej uppskattat och det känns väl sådär. Nu är jag ju inte denn människa som är sjuk ofta och inte ledig så himmla mycket, men om jag vill vara ledig ska jag kunna vara det utan att man ska känna sig besvärligt. Detta jobb innebär oxå kvällar och helger.

Sedan har jag varit och pratat med Kommunen (äldreomsorgen) om att springvika. Och det lät ju positivt i den bemärkelsen att det verkar finnas jobb och det är något jag tycker är roligt. Men det negativa är att om man är springvikarie så får man inte ha något annat liv. Man ska då vara stanby typ hela tiden och troligen kommer man att få jobba många helger och aldrig riktigt få känna sig ledig. Den stora fördelen med kommunen är att om kan kommer sig in där och blir inlasad efter kanske typ tre år så har man en säker arbetsplats i framtiden.

Mitt tredja alternativ är att jag sökt ett städ jobb på en städfirma här i stan. Detta var till en början mellan 50-75% men chans till 100% kanske. Detta skulle jag få veta hur det blir i mitten av Nov oxå så där vet jag inte så hemskt mycke om, förutom att det är bara dagtid och inte helger.

Så nu står jag här med tre olika alternativ, men egentligen har jag fortfarande ingenting och jag ropar inte hej för änna jag har något på papper. Tankar snurrar och jag vet att julen knackar på dörren och i februari så fylle Rebbe 15 och en moppe ska tydligen köpas in.

Ska jag tänka framtid så borde jag gå på kommunen och ha tre -fyra jobbiga år och hoppas få en anställning. Det perfekta vore om jag fick städ jobbet på 50-75% och sedan springvikar jag upp resten av tiden. Jag pratade med Stina min vän igår och hon tyckte jag ska ta och göra det som känns bäst. Och jag tror jag vet vad jag vill nu och efter en natts funderan så kommer jag nog att välja kommunen och hoppas på en anställning i städfirman.

Vad tror ni läsare??

Pengar har aldrig varit ett problem för mig, men nu när budget helvetet lyste rött så känner man ju att man måste jobba för att överleva och kunna ha ett vanligt liv.


Av Isabella - 7 november 2012 09:57

God morgon läsare och bloggen !

Onsdag och jag var tvungen att stiga upp TIDIGT idag pgr av att igår valde jag att ha roligt iställe för att tvätta klart.

Tycker jag var ett super bra val   

Igår efter jag skrivit att jag har TRÅKIGT fick jag ett meddelande på facebook att jag skulle ringa en super gullig tjej Helena (som är fotograf), hon skulle nämligen ut och fota Skellefteås egen OS stjärna Elin (som var med i grenen Teakvoondo). Snällesta Helena erbjöd då lilla mig att följa med och fota sjävl oxå.

Så självklart släppte jag allt med tvätten och sprang iväg!

Så fantastiskt roligt att få följa henne och se hur hon fotar och tänker.

Man lär sig något nytt varje dag ska ni veta och det är jag så himmla glad för !   

Bilderna kan ni se på min fotoblogg.

Gubben var ute i går för första gången i år på pimpling ? Otäckt tycker jag själv. Jag är livrädd för isar och går inte ut om jag inte måste. När jag var ca 6 år gick jag genom isen med min far och det var inte roligt!   

Jag kan komma ihåg paniken än idag och jag som sakt går inte ut om jag verkligen verkligen inte behöver det.

Micke försökte att övertala mig att följa men ...NEJ TACK gubben !

Jag älskar dig och vill vara med dig men en del saker får du helt enkelt göra själv   

Idag har jag då allså varit tvungen stiga upp halv sju och tvätta klart det jag inte tvättade igår, och det är alldeles strax klart. Nu till lunch väntar en en roligt pratstund med min älskade vän Linda. Vi ska träffas på stan och ta en mat bit.

Har oxå bestämt att jag ska ta mig en prommis in till stan så man får röra på gammel fläsket lite.

Igår kväll försökte jag att var nyttig. Bestämde mig för att inte fika mackor på kvällen utan att hålla mig till frukt.

Men förbaskat vad tråkigt det var........ frukt är gott men den är inte samma ska som en limp macka med ost och te!

Nä nu blir det att söka åt ett recept på baugetter som jag hade tänkt baka till middagen idag som består av skinksallad fyllda baugetter med dressing! Gott och relativt nyttigt !

 

Denna kalla bild tog jag igår !

Av Isabella - 6 november 2012 11:42

Tjena alla skojare   

Idag har jag bara tråkigt. Har städat och satt igång tvätten och nu väntar bara en lång vänta på att jag ska göra middag........

Men sitter och funderar på denna söndag hur den ska se ut.

FARSDAG knackar ju på dörren och efter som man är arbetslös och inte riktigt vet vad för pengar man får nästa månad måste man hålla igen lite på utgifterna.

Men istället för onödiga pressenter hade jag tänkt göra en eller två TÅRTA DELUX åt gubbarna.

Igår fick jag en önskan från Micke vad som skulle vara i tårtan och det är inte alls vad jag hade tänkt mig.

Är jag självisk när jag gör det jag vill och inte vad som önskas???

- Jag vill ha det här och det här så Micke igår .... och snabbt och rappt svarade jag...

-Ja men då tycker jag du kan göra tårtan SJÄLV !

Var jag dum då ???

Men nu har jag kommit fram till en kompromis. Jag gör två tårtor. En som jag vill och en som han vill   

Finulligt av mig va?

Är det några som har lite tips om fyllning  i tårta? Det gammal vanliga bannan och vaniljekräm är som förlegat för mig nu. Så tips mottages gärna !

Nu ska jag bege mig ut i surfings världen och kollar in vad den har att erbjuda !

Så hoj på er !

Av Isabella - 5 november 2012 16:53

Hoj

Mitt blå ben är tillbaka   Idag tog vi ner min "moppe" och jag for ut på en sväng. Som vanligt fixk jag kicka 2300 gånger för att den skulle start OCH hipps vipps så var mitt "BLÅBEN" tillbaka !

Jag är öm som fan på smalbenet. Någon smart sa till mig att jag skulle låna Rebbes benskydd.

Jag funderar starkt på att kanske köpa mig ett eget.

Bullarna jag fick hos lille Stina var helt gudomliga    Saftiga, gula och fina ! Bullar är något jag kan baka, men om dom blir så himmla goda vet jag inte ?? Tycker att dom blir kanske lite för torra. Jag har provat olika saker som ska göra dom saftigare, men jag har inte riktigt lyckats.

Näää nu ska jag kolla in lite musik och kanske jag till och med tar moppen till Coop!

Hoj !

Av Isabella - 5 november 2012 12:30

Tjena bloggen + läsare   

Måndag idag och jag har hunnit vara ut i tvättstugan och svärrit !! Förra veckan när jag skulle tvätta två veckors tvätt var ena maskinen trasig, och det satt en trasig lapp på den. Problemet är ibland att folk sätter dit en lapp men ringer inte och felanmäler detta. Men jag litade på att den som satt dit lappen hade ringt.

Idag när jag komme ut i tvättstugan satt lapp skrället kvar och jag började koka av ilska. Med håra stamp, stammpade jag upp och ringde till RIKSBYGGEN.

Med min trevligaste röst frågade jag om det hade blivit anmält att en maskin var traskig förra veckan?

Jo det hade tydligen.

-Okej svarade jag, men ska det verkligen ta så lång tid innan någon kommer och tittar på maskinen, man blir lite frustrerad av detta....

Hon förstod och tyckte det var konstig, och hon skulle genast ringa och påminna dom om detta.

Allså upprör i onödan ......   

Sedan har jag oxå hunnit vara och söka jobb på kommunen på älderomsorgen.

Hon var så himmelens gullig och trevlig och det känndes himmelens bra. Men det dom har att erbjuda är bara springvik, men får jag inget av det andra jag har sökt så kommer det att bli det igen. Det är väl kanske inte dröm jobbet att ALDRIG veta när man ska jobbe eller inte, men jag kan då säga att det är det roligaste jobb jag har haft. Att få vara med dom gammla och höra alla historier dom har att berätta,ojojoj det är både roligt och intressant.

Min personliga utvecklin går framåt och denna vecka har jag tänkt införa vissa saker här i hemmet.

Kanske det blir lite frågeteckan runt vissa sker när jag inte gör dom, men det får dom finnas sig i här hemma. För jag är då inte något himmla hembiträde/assistent. När jag är hemma är jag bara ISABELLA LINDGREN och lika mycke ledig som alla andra.   

Nu snart ska jag  fara iväg på min moppe mot gulligaste lilla Stina. Lite snick snack kan vara bra och trevligt.

Så vänner nu beger jag mit mot nya äventyr.

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards