Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 5 november 2014

Vad jobbar vi mot ?

Av Isabella - 5 november 2014 08:23

God morogn alla läsare.

Senaste tiden har jag funderat på en sak.

Vi männikor har ju en massa krav på oss. Redan från unga år så börja kraven att pocka på. Det kan vara i olika former. Dom allra flesta männikor uppfostras till att man ska var snäll, duktig,framgångsrik,om tyckt osv.

Detta är ju kanske ganska bra saker att ta med sig från en uppfostran, MEN som det har börjat se ut nu i samhället så blir det mer och mer psykisk ohälsa blandfolket. Självmorden ökar, barnen mår sämre och sämre, folk lider av uttmattnings syntom, ångest och orkeslöshet.

Vad beror detta på då ? Det kan ju vara ganska inudiviellt från männsika till människa ,MEN alla har en gemensam nämnare och det är att livet vi lever nuförtiden är för "upp speedat" !

Vi hinner inte känna efter vad VI vill, vi vågar inte säga ifrån när något är fel. För så gör man ju inte, man ska ju vara snäll och inte sticka upp. Allt ska vara så bra och alla ska le och vara glada.

Vi människor strävar mot en perfektion av livet. Allt ska vara fint, förhållande ska vara lyckligt,du ska vara perfekt, jobbet ska man vara tacksam för, dina barn ska vara perfekta, man ska hinna en massa saker.

Vi matas med att man ska vara tacksam (inte gnälla) för i andra länder har dom det dåligt. Att må psykiskt dåligt är en skam fortfarande idag i samhället. Ett ämne folk inte gärna pratar om, ÄNDÅ så går folk in i väggen hela tiden runt om oss.

Jag var på en utbildning förra veckan som kommunen höll i. Visserligen var den helt okej, MEN det hela gick ut på att man ska sluta gnälla och vända sin gnälliga ton och tanke till en positiv ? ?

Detta kännde som ett STORT HÅN till oss som jobbar med dagliga problem som finns inom vård och skola på grund av alla JÄVLA besparingar.

När ett problem återkommer hela tiden och när man FÖRSÖKT på tala det högre upp och ingen lyssnar så till slut kan man inte vända negativa tankar till dom bättre.

Att ha en personalbrist och slita på den personlet till max gräns är egentligen orimligt och  omännskligt.

Folk vågar inte säga ifrån ordentligt, vi är matade med att vi ska vara SÅ TACKSAMMA att vi har ett jobb!

Till vilket pris har detta " duktighets dumheterna" ?

Varför vågar man inte bli förbannad? Varför ska man var så NORMAL som möjligt?

Varför får man inte var en lat mamma ibland?

Allt mer tycker jag att ordet VARFÖR snurrar runt i skallen och man tänker ofta att , varför gjorde jag inte så, eller varför sa jag inte så ?

Att sträva mot en PERFEKTION är ORIMLIGT och OHÄLSOSAMT !

Vi borde sträva efter att göra det MAN mår bra av och inte vara andra till lags på ens egen bekostnad. Följa en känslor och lyssna på kroppen.

Sluta upp att vara så himmla tacksamma jämt för att andra kanske har det sämmre. Ta vad man har rätt till och skrik ifrån när något känns fel!


 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Lördag 11 maj 16:05


....... Isabella och jag är alkoholist. För 6 månader sedan vaknade jag upp en lördags morgon, bakis och med totalt minnes förlust sedan kl 23 kvällen före. Ångesten var enorm och kroppen skrek. Jag har lyckats igen bli as packad. Stort jävla gratti...

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards