Jag kan allt

Alla inlägg den 5 mars 2020

Av Isabella - 5 mars 2020 07:22

Igår när jag var på jobbet ringer min vän Camilla. Jag svarde och hör hur en hund skäller och hur hon suckar.

-Allås NU har jag hittat en hund.....!!! små skriker hon i stress    

Camilla är hundrädd. Inte så rädd att hon springer åt ett annat håll, men hon gillar inte hundar och vill ABSOLUT inte att dom ska hoppa och skälla på henne. 

Hon har allså varit ute och handlat och kommer mot sin lägenhet och då kommer denna hund springade och skällande. 

Snäll som hon är så fattar hon beslutet att hon kan ju inte lämna hunden ut, då det nu har börjat snöa och blåsa. Utan tar mod till sig och lyfter upp hunden men håller den väldigt långt från kroppen    Allså jag skulle vilja se detta .....

Kloclan var ca 19.30 när hon rinngde mig om hunden. Vi hjälptes åt och la ut foto på hunden och vart den fanns, på flera sidor på facebook.Jag håller även koll om det är någon som lägger uta att dom saknar sin hund. Hon ringde även polisen och hörde om någon saknat sin hund, men ingen hade ringt. Hon var oxå ute och gick för att se om någon var ute och sökte efter sin und. Vid 22 tiden hade INGEN hört av sig   ingen hade efterlyst sin hund heller och Camilla som är hundrädd var ju inte jätte sugen på att behålla den över natten. Så hon hade fått polisen att komma och hämta den, men det skulle ta ETT PAR timmar tills dom skulle få tid. 

Iallfall så ca 22.15 ringer då en kvinna och berättar att det är hennes hund. Typ så här löd samtalet. 

-Hej mitt namn är M-------- . Jag ser att du har min hund. 

-Men gud så bra du ringer, säger då Camilla.  Kvinnan frågar inget om hunden,frågar inte vart hon hittade den? 

-Du vet han brukar hitta hem själv. Ibland när vi är ute far han iväg och jag hinner inte med, men han brukar hitta hem tillslut. Men jag tyckte nu att han hade varit borta lite länge nu ikväll. 

Camilla blev bara stum.... 

Iallfall så kom kvinnan och hennes dotter och hämtade sin hund och det var typ en granne Camilla. 

 



För det första så är detta inte en katt. Visst är det troligt att hunden kan hitta hem. MEN VI HAR ETT KOPPEL TVÅNG HÄR I SVERIGE. Ska du ha din hund lös endå, så tycker jag att du bör vara säker till 110% att din hund lyder dig oavsett vad som händer runt den. 

Jag möts väldigt ofta av hundägare som har sina hundar lösa och hundar börja röra sig mot mig och Doris. Jag skriker ofta till och försöker få stopp på hunden. Då får jag ALLTID till svar att 

-Han /hon är så snäll det är ingen fara......... (IDIOTER) dom tror att det är DORIS jag är rädd om. 

Visst är jag rädd om min hund, men jag är lika rädd att Doris ska göra någon anna hund illa. Doris är inte alltid (oftast)trevlig mot andra hundar och hon är en bulldog. Så hugger hon tag i något släpper hon inte. 

Att ha ett koppeltvång är ju bara fördelar. Det förhindrar hundar att ryka ihop och det förhinndrar att någon männsikor kommer till skada. Vill man så gärna ha sin hund lös tyker jag man bör gå där man är säker att det inte finns andra människor eller andra hundar. Jag tycker det är respekt löst mot andra hundägare, mot männsikor som är hundrädda och fram för allt mot andra hundar. 


Denna kvinna hade allså borta sin hund i ca 2 1/2 timme och inte ens varit ut och sökt den? Allt kan ju hända en löst springande hund. Den kan bli skrämd, den kan bli påkörd eller den kan ju rent bli stulen. Känndes som hon var en helt obrydd hundägare som förväntade sig att hunden skulle knacka på dörren då den ville in ?   


En hund är BERONDE av sin matte. 

 

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards