Jag kan allt

Alla inlägg den 4 juni 2020

Av Isabella - 4 juni 2020 11:31

Vad är det jag har oroat mig för? Enda sedn Rebbe skaffade sin valp Elmo har vi inte kunnat ha med Doris för att han har måstat ta sin spruta först. Idag var dagen då han fick sin vaccenation. Och idag var dagen vi skulle pressentera Doris för sin nya familjemeddlem    Jag har nu i flera veckor gruvat mig för hur detta ska gå. Ororat mig för att Doris skulle bli galen och inte gilla denna lilla krabat. För skulle det ha varit så, så skulle vi har svårare för att träffa dom på ett avslappnat sätt. Doris skulle alltid ha måsta vara hemma själv och aldrig fätt följa till henne. Under dessa 5 år jag har haft henne så har jag blivit mer och mer orolig i vissa situationer. Och idag när jag var ute och gick så funderade jag på VARFÖR? Tidigare hade jag henne mycket mer lös på ställen där jag vet att hon kan vara lös. Hon har typ under dessa år typ 3 gånger smitit från mig och då har det alltid varit en katt, eller en anna hund. Men dessa 3 gånger har gjort mig rädd att hon ska skada någon eller att bli skadad själv. Detta har lett till att jag har hon mer och mer kopplad. 3 gånger på 5 år. Det är ju ingenting, så varför är jag så beskyddande och inte riktigt litar på henne. Doris är en vass hund och under åren här har hon blivit lite för tuff ibland mot andra hundar. Sedan är det så at jag låter hon inte hälsa på andra hundar för att jag har inte viljat att hon ska bry sig om andra hundar på promenader. Det har väl gått mellan bra. Visst hon skäller inte och blir tokig när vi passerar andra hundar, men hon vissar ett intresse för dom och skulle gärna vilja gå fram. Jag har alltid försökt vara den roliga på promenaderna och vill att hon ska välja mig framför andra och det gör hon till 80%. Doris är en ras som gillar att vara i centrum på hennes vilkor och som har lätt för att jaga upp sig när det kommer folk eller andra djur. Och hemma är hon en hund som gillar att ligga i soffan brevid mig och bara chilla. Doris är en snäll hund, men behöver regler runt sig för att veta att hon inte bestämmer allt och jag tycker hon är rätt bra på det när jag verkligen säger till. 

Iallfall så idag var det dags att träffa Elmo och jag var otroligt nervös för att hon skulle vara bossig och inte gilla han. 

Men det gick jätte bra. Doris är ganska framfusig och lite för rtt på. Men det gick riktigt bra. Elmo visade undergivelse och Doris vifftade på stumpen hela tiden. Doris visade tydligt att hon ville busa. Men vi väntar med det till Elmo har vuxit till sig lite, för jag tror att Doris kan vara lite för hård mot han. Men i det stora hela så gick första träffen bra och jag känner att jag måste låta Doris vara hund och jag måste lite på henne lite mer och släppa på tyglarna lite under övervakning. 

Så nu ska vi försöka träffas regelbundet så Doris förstår att Elmo ingår i familjen. för träffen så hade jag varit ute på en lång promenad och vi avslutade med att kasta boll för att hon skulle vara utdränerad på energi. 

Efter träffen så åkte jag och klippte klorna på henne och nu är hon helt slut efter denna förmiddag. 

 

Jag är nöjd med förmiddagen och har bestäm mig för att börja lite lite mer på Doris. 

Igår satte jag igång med projektet "sovrum". Som jag skrev tidigare har vi köpt en AC och behöver resturera om lite i sovrumet. Jag vill få in lite mer lugn och hotell känsla i rummet. Så igår började jag med det och jag slek garderober, möblerade om lite och strukturerade upp Mickes alla leksaker. Städade ävaen upp hans FULA skrivbord. Flyttade en garderob till Rebbes gammla rum och möblerade om där oxå. 

Allt var bra och jag har lagt band på mitt köp begär. Först tänkte jag att jag skulle köpa ny byrå till sovrumet, kanske ny säng och massa kuddar och grejor. Men jag köper inte det utan jag kommer att köpa nya gardiner och gardinstång istället. Har även funderat på om jag ska sätta upp en gardin vägg mellan sängen och Mickes leksas bord. Men har inte bestämt det riktigt än. Vi har nämligenen fläkt i taket och väggen kommer froligen att komma lite för nära fläkten. DEt får vänta, och jag börjar med nya gardiner. 

     

Har hunnit tvätta upp alla sängkläder och filtar idag, så nu har jag och Doris en hel dag med bara göra det vi vill. 

En gasol grill kommer att komma i mina ägor. Har åkt runt och kollat in lite olika modeller. Jag har bestämt mig för att gå på en billig variant nu första gången vi köper en gasolgrill och är det så att vi kommer att andvänad den mycket går det ju köpa en dyrare variant nästa gång det behövs. 

Det kommer att bli lyx att få stå på ballen och grilla. 

 

Nu ska vi fundera ut vad vi ska käka idag. Micke ska ut och leka med sin apparat, så jag är SOLO hela dagen. 

Ha en bra dag på er alla 

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards