Jag kan allt

Alla inlägg den 4 april 2021

Av Isabella - 4 april 2021 09:18

Allså god morgon på er alla påskaharar och kaniner    

Vi har kommit oss fram till Söndag idag och i morgon börjar jag om att jobba. DEnna helg har varit bland dom bättre helgerna. En helg i in smak.

Fredag började med jobba en "lill" stund på förmiddagen. Seddan hem och ta mig en promenad med Micke och Doris. Sedan bar det av in i matlagningens värld. 

Jag hade ju bjudit över Marie och Görna på lite påsk middag. DEt somm var värkligen spännade var ju att jag fått för mig att prova på lammfile. 

Jag och Micke har ätit lamm några gånger på Texaslonghorne och där är det AS gott och perfekt grillat. Så jag hade ju då letat upp ett recept på en lammfile och tänkte att NU jäklar prova jag detta. 

Typ 90 % av dom man frågar om dom ättit lamm, säger att dom inte gillar det, för att det smakar kofta. 

Då kan jag säga att ni har troligen ätit över stekt lamm. Lamm MÅSTE vara rosa för att det ska bli gott. Jag var i vg och fixade lammfile och när jag skulle ta ur den ur förpackningen så blev jag verkligen tveksam först. 

Den var ju smal som en "kattkuk"    Hur skulle jag få in en termometer i denna smala tarm? Men jag tänkte att går det inte så går det inte och jag hade kyckligfileér till backup. Så jag följde receptet till punkt och pricka och när jag skat upp det så såg det bra ut iallafall. Den var det som en liten sky man skulle göra och hälla över köttet innan servering. Mäste säga att jag är stolt över mig själv. Det var jätte gott OCH mört som bara den. Jag kommer absolut att göra lamm igen, när jag känner för att lyxa till det lite. Mitt främmande sa att dom tyckte det var gott och dom tog då mer av köttet. 

Vi åt och hade det verkligen trevlig och avslutade kvälle i god tid för att få vara pigg som bara den dagen efter. 

 

Lördag hoppade jag upp glad oh pigg och redan kl 9.00 var vi ute på en lång prommis. Doris var nog chockad och tnkte att jag blivit galen. Men varför inte njuta av det fina vädret när man är pigg och arlett. 

Jag och Micke hade turen att få oss ett jätte fint påskägg i år. 

 

Rebbe hade gjort hembakat godis och kakor och lagt i. Allså det var så gott och när det är egengjort allt i ägget blir det lixsom jäkligt mer lyxigt. 

Så det tackar jag och pappa för Rebbe och Oliver. 

 

Jag tänkte ta en fin bild på mig och Micke när vi var pigga och glad på promenad. Men jag ger upp snart    Jag suger på att ta bilder på oss. Jag ser alltid ut som en missnöjd katt. 

Efter lunch åkte vi och handlade lite till middagen och vi snäppade förbi Ida och Björn. Jag behövde Idas tjänster. Hon hjälpte mig att raka till min skalle, så nu är det bra i tre dagar framåt. 

Till middag sköt vi av startskottet på grillen för första gången för detta år. Rolf kom och jag  fick ge han ett påsk ägg. 

Så man kan väl säga att vi utnyttjade dagen till max. 

Kvällen penderade vi såklart i soffan med filtar och kuddar. 


Jo en sak till vi gjorde igår. Nu ni ska ni få höra. Jag har länge viljat köpa ett par fritidsbyxor som jag ska ha på fritiden. Har varit och kollat in flera sidor och fastande för ett par. Rätt dyra, men tänker väl att jag rör mig ganska mycket ut och kan ju då lägga lite pengar på sköna och snygga byxor. 

Så jag hittade dessa till en början. 

 

Vind och vatten avisade. Snygga och mjuka tror jag och dom gick på 800kr.. Men av alla betyg dom fått så ligger som bara på 3/5 så rätt meddelmåttiga. 

Micke skulle oxå beställa lite fritidskläder och han hade varit inne på en anna sida. Så jag gick in där och började kolla runt och där hittde jag både byxa och jacka för 870kr. Betydligt billigare, men hur är bra är dom då? Men då täkte jag så här. Jag ska ju ha kläder på fritiden när jag är ute och går. Idag går jag i mina vanliga jens och det går ju jätte bra. Så vad ska jag då handla byxor för 800kr ??? 

Jag jag beställde dessa istället ochfick mig en matchande jacka inpå 

   

Nu till det sjuka. Micke har oxå beställt samma modell av byxor och jacka fast då givetvis i herr modell. Så nu framöver här kommer vi att vara som alla andra älder par. Vi går runt i samma kläder på promenaderna   


Idag blir det lungnan ror. Micke ska ut och fiska och kanske drunkna och jag ska fara och hälsa på mamma en stund. Jag ska fixa med mig lite lunch. Så nu ska jag ut och gå med Doris innan jag ska till mamma.. 

Så jag kan samman ställa denna helg som helt perfekt. Ätit gott, träffat vänner och familj och bara cillat i soffan. 

 

Glad påsk på er alla och hoppas ni alla fått en bra helg. 


Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards