Jag kan allt

Alla inlägg den 13 april 2021

Av Isabella - 13 april 2021 08:07

Allså att vakna upp här i Skellefteå idag är förvirrande. I går morse hade vi början till våren och idag har vi mitten på vintern. 

Det har nu snöat sedan typ kl 13 igår och det har snöt rikligt. Jag hatar snö    


Sätte på nyheterna i morse kl 6 som vanligt och fick då upp en jornalist som utlade sig om att man faktiskt kränker personer. JA HA tänkte jag och fortsatte att lyssna.......

Polisen har gått ut med ett meddelande att det florerar en ny "utmaning" bland vuxna och främst undgomar. Att man ska ha en "taffsar dag" och man ska filma och lägga ut dessa klipp på olika sociala medier. Polisen går nu ut och varna och vill uppmana föräldrar och personal att vara uppmärksamma och att prata med barnen att detta är faktiskt ett brott och ingeting man ska syssla med. 

BRA JOBBAT POLISEN ! 

Då träder denna karl/kille fram i nyhterna och tycker detta är rent jävla dumt att man gör detta. Man kan ju kränka sina barn på detta vis, FÖR att dom vet redan att detta är fel. Man måste göra det på ett annat sätt och prata mer ingånde med dom.     


ALLSÅ allvarligt KRÄNKT? Visst ska man kunna bara säga till sina barn att detta är fel och du sysslar inte med sådan här skit PUNKT. Alla vet att det är fel att stjäla, ändå gör folk det, att det är dumt att ta droger, endå gör folk det osv. 

Man kränker väl inte en person för att man talar om att saker är fel och att det ska man låta bli. 

Ordet KRÄNKT har feltolkat för vissa. Krängt är man när man får sin självbild skadad, när folk trycker ner än och dominerar en till den grad att man inte längre vet ut eller in. Kränt är man om man lever med våld på något sätt eller om man är mobbad. Då är man KRÄNKT. Att få en tillsägelse om vad som är rätt eller fel är INTE att kränka någon.

Visst kan jag känna sig illa tillmods om jag får mig en tillsägelse, men det gör jag då för at tjag troligen vet att jag har gjort fel och då är det väl bra att man blir lite ställd och kanske får tänka efter hur jag ska göra nästa gång. 

 

Ordet kränkt är missbrukat och har inte längre den betydelse det egentligen ska ha. Undra om denna karl tänker på att om man blir taffasad på (som är ett brott) blir KRÄNkT påriktigt. Så jag tycker absolut att vi ska prata med våra barn att ge fan i att taffsa på folk och filma. 

Bra jobbat av polisen att oxå varna om sådant här saker. 

 




Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards