Jag kan allt

Alla inlägg den 8 april 2021

Av Isabella - 8 april 2021 08:05

God morgon 


Idag har jag en ledig dag igen och jag har lite saker pyssla med. Idag ska jag och Rebbe ta oss en lång promenad med hundarna och hennes vän Elsa ska följa med med hennes hund Bosse oxå. Blir roligt och träning för Dottan att promenera med andra hundar hon inte känner. 

På min lilla vikt resa går det framåt. Sist jag vägde mig så hade jag stått still, och om jag är ärlig med mig själv så hade jag motionerat för lite och intaget var troligen lite för högt. Det är ju så att man har två val om man vill hålla vikten. Vill jag äta gott, så måste jag motionera mera, eller så kan man motionera mindre, men då måste man tänka på intaget. 

Sedan är det ju oxå så att det blir svårar och svårare att gå ner när man redan tappat en del i vikt. Men jag ska nå mitt slut mål så småningom och jag har byt inriktining lite nu. Tänker mer på intaget och motionerar vanligt med promenader och lite övningar hemma. Joggandet ligger på hyllan nu en stund. Jag gillar den kraft och styrka jag känner när jag joggat, men har otroligt svårt att komma mig för det. 

Istället försöker jag gå lite fortare och längre nu med Doris. Jag är egentligen rätt nöjd med min vikt nu redan och min kropp känns bekväm och alla kläder jag har som har suttit lite väl tjat sitter löst och ledigt nu. Men det som är fällan i allt är att man få inte sluta och börja om att unna sig lite här och där. För att detta är ju något man måste lära sig att leva med som en livsstil för alltid. 

Precis som med rökningen. Det är inte svårt att sluta, men jävligt svårt att inte börja om igen. Så fungerar nog alla beronden överlag kan jag tänka mig. 

Men jag kämpar på och försöker lära min hjärna och belöninngssystem att på veckorna behöver jag inte god saker och att det är inte farligt att känna sug, men man behöver inte ge vika. 

Jag känner mig stark och beslutsam att fortsätta framåt. 


Igår storhandlade vi och vi skulle handla frukt och fylla på fruktskålen. Mendans jag plockade grönsaker så plockade Micke frukt. Jag bad om päron och han tog en krog med päron. Jag kollade inte så mycket, men när jag kom hem så var dom ju nästan skrattretade små. Tog upp ett päron och skulle visa Micke hur små dom var och möts av ett glatt ansikte .......   

 

Ja ni ser själva så glad detta päron är, då kan man ju inte äta upp det heller. I helgen blir det jobb och det känns tråkigt att inte få var hemma med Micke och Dottan. Men det kan bli en spännade helg där vi kanske får hem en ny vårdtagare.

Vaccin frågan är på tapeten just nu hela tiden och folk/ kollegor är fundersamma över vad som ska hända. Problemet är att ingen vet. Jag köper absolut folk som är oroliga över att ta Astra vaccinet. Man hör många pratar om att det är troligen en risk och att blodpropparna är en biefekt av vaccinet, men en OTROLIGT liten chans, precis som andra mediciner har olika bieftekter man kan få. Men är man då kvinna och mellan 18-60 och erbjuds detta vaccin, så fattar jag att man är orolig och rädd för vad det ska leda till. 

Visst kan man få blodproppar i vanliga fall, men då har jag ju inte valt det själv, visst äter kvinnor p-piller och har en ökad risk till blodproppar, men där finns det andra preventivmedel vi kan andvända för att minska riken och där har vi ett val. Jag tycker det är bra att det är stoppat just nu och bra att det uppmärksammas. För att det är ju just vi kvinnor som drabbas av detta och det är kvinnor som har dött eller blivt svårt sjuka. 

Jag förstår att dom flesta vill blir vaccinerade och börja kunna leva livet som förr igen, vem vill inte det. Men jag är till 100% förstånde för personer som kanske kommer att erbjuds Astra vaccinet och tacka nej. 

Allt hade varit så enkelt om det hade funnis så mycket vaccin att man har haft möjligheten att få välja vaccin. Men som det ser ut just nu så får man inte välja, utan det man erbjuds måste man ta. 

Själv ska jag ta min andra spruta om ca 2 ½ veckan igen och jag gruvar mig lite för om jag ska bli så där sjuk igen. 

Men blir jag det så blir jag det och överlever. 

Sedan är jag fullt vaccinerad. Som min kompis Stina sa till mig.- Ja men gattis, då är du helt klar och kan börja leva igen    Ja fast egentligen inte, för jag är ju typ den enda i vårt kompis gäng som är det och andra fortsätter ju leva med covid i nacken. Så jag tänker att även om jag är vaccinerad så kommer detta Covid liv leva vidare för mig med fram till nästa år. 

Nä nu har jag tramsat runt detta med vacccin så nu ska jag göra lite övningar på mitt otroligt hårda golv och sedan göra mig klar för att gå en prommis. 

Ha en bra dag på er alla 

 



Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards