Jag kan allt

Alla inlägg under mars 2024

Av Isabella - Måndag 25 mars 10:43

Ja ha nu blev det måndag igen och vi är redan i slutet av Mars. Denna månad har varit rätt motigt för mitt eget psyke. Jag har ju opererat mig och det var ju bra. Är så glad att jag fick operera mig relativt fort och att jag nu ska börja läka och bli bättre OCH att jag hoppas på att snart kunna gå tillbaka till någon form av jobb.
Men det som har varit jobbigt är min vikt resa jag påbörjade den 1 januari. Allt har gått så jäkla bra och jag har fått ner från 67 till 62. Nu under denna månad har jag inte kunnat köra på som jag viljat och som jag måste för att få dom resultat jag vilja. Men jag har gjort allt jag kan göra och försökt köra så gott jag kunnat.
Men detta har inte gett resultat och jag har oxå gått upp som det står på vågen nu. Men jag är medveten att mitt gips väger en del och att jag troligen har levt lite lyxliv och ci har varit och ätit rätt gott, så jag erkänner för mig själv att jag vet varför kanske dessa siffror visar sig. Sedan när man har en person bredvid sig som bara kör på och får otroliga resultat varje månad påverkar mig och mitt psyke.
Men jag så inte jämföra mig med andra det vet jag, men det är så lätt för mig att föra det. Men jag har rannsakat mig själv idag och tagit nya tag och jag ska fortsätta på min egen resa och sluta jämföra mig med någon annan. Min kropp fungerar inte som hans och tar det mig 7 månader längre att nå mitt mål så gör det de. Jag fortsätter som jag började och resultaten kommer att komma till sist.

Idag har jag fått tid för att ta bort stygnen och gipset på torsdag. Jag är sjukt jävla glad för det. Jag kommer få slippa gips, men kommer få en skena istället som ska vara på hela tiden, MEN jag kan duscha som vanligt. Sedan så får jag nu börja löpa igen och det gör mig glad, så jag får upp flåset lite och håller i sig tills jag ska till "tjejmilen".
Så allt känns hoppfullt och framför allt så hoppas jag kunna återgå till någon typ av jobb så fort som möjligt.
Helgen har passerat och gud vilken helg. När man sitter hemma hela veckorna och gör typ ingenting eller träffa någon så längtar man efter ett socialt liv. Och i helgen toppade vi vårat sociala liv. Vi började fredag med att fira pappa som fyllde år. Istället för en present, så bjöd jag pappa och Kerstin på mat på The Coner. Min bror följde oxå med och vi avslutade hemma med tårta jag bakat.

Lördag så gjorde vi bort en del måsten och på kvällen var vi bjudna till Marie och Göran på surströmming. Så gott och så roligt att få umgås med dessa människor. Vi spelade spel och hade det bara trevligt.

På söndag så hade Micke fixat en överraskning lunch till mig. Jag fick inte veta vart vi skulle, men bilen stannade på Arum hotell och jag blev bjuden på brunch. Jätte gott och mysigt.

På kvällen hade vi förberett grillat och jag tog gem min bror på mat. Så hela helgen har vi bara ätit gott och träffat folk. Jag har det för bra ibland. Men nu börjar en ny vecka och jag axlar den med energi och glädje.
Nu ska jag ta min hund och gå en prommis i solen. Det är kallare idag, men sol och av sol blir man glad.
Ha en fin dag allihopa

Av Isabella - Torsdag 14 mars 09:33

God morgon folket.

Igår var en jäkligt bra dag. Min bil har skrmmlat och låtit konstigt under den när man kör och igår tog jag mig för att ringa och boka en tid för att få detta lagat. Jag fick komma dit redan igår för att dom ville kolla vad det var för fel. Så jag fick en tid kl 16. Så jag pysslade på här hemma och kl 14.30 ställde jag mig å löpbandet för att göra ett pass på 30 min. För jag tänkte dette hinner jag innan jag ska åka med bilen. När min 30 min gått kollade jag på klockan och inser att kl är 15.57    Jag har tagit fel på en helt timme...... Så jag kastade på mig en tröja och for. Jag var 5 min sen med det gick jätte bra ändå, och till min glädje var det inget allvarligt och det skulle endast kosta 1200kr att fixa ..... BILLIGT !!!   

När det gäller bilar tänker jag alltid minst 3000kr och mer. Men ibland ska man ha turen på sin sida. Så på tisdag ska dom laga min bil.

Sedan så satte jag en anna önskan i verk igår. Jag har ju under MÅNGA år viljat göra dreadlockas. Kolla upp det för några år seddan med en tjej som gjorde det här i Skellefteå. Jag fick kontakt med henne och hon hade då nyss skada sig på sitt jobba och kunde inte göra det just då utan hon skulle höra av sig när hon hade tid, men hon hörde aldrig av sig och jag gjorde ett försök att nå ut till henne igen, men fick inget svar. Men vi hade redan pratat om färger och hur mycket det skulle kosta och då gav hon mig ett pris på ca 6000kr. Rätt dyrt, men jag ville verkligen göra detta. 

Nu har det öppnat en frisör i Bygdeå som gör dreads och igår kontaktade jag dom. Hade en dialog med henne och jag skickade kort på mitt hår och vi pratade färger och läng. Så igår kväll efter hon kollat upp lite hur mycket det skulle gå på och summan landade på 2900kr.... BILLIGT .......   eftersom jag var mer inne på ca 6000kr, så nu blir det av . Redan när jag började spara ut mitt rakande hår och var tvungen klippa mig så har jag miss trivids så jäkla mycket och det går inte göra något med mitt hår. Så jag är super glad och förväntasfull på detta. Så dessa färger är vad jag har beställt typ. 

 

Så gårdagen var en jäkligt bra dag. Känns nästan som reklamen om ÖOB ....billig billigt billigt..... 

Så nu blir det en lagade bil och en snygg frilla. 

 

Idag ska jag tydligen få lite surströming i min magen. Camilla ska bjuda över mig så det blir roligt och gott. Sedan så har jag lite tvätt jobb att pyssla med. Prova vika kläder snyggt med en hand? en utmaning kan jag säga. Men då har jag lite att pyssla med. 

Helgen knackar på dörren och på fredag ska vi till Stina och Nicke och spela lite spel och käka middag. Sedan har jag lovat Micke han ska få sova HUR mycket han vill. Han har sovit dåligt hela veckan och är verligen trött och behöve inte en sambo som börjar prata med han kl 6 på lördagmorgon   så lördagen blir hans sov dag. Jag ska kliva upp och sedan bara låta honom sova hur länge han vill. 

Nu ska jag börja stega på här hemma och få lite  gjort. 

Ha en jätte bra dag på er alla 


Av Isabella - Tisdag 12 mars 09:29

Allså, nu har det gått en vecka med gips och jag är as less. Man blir så klumpig och jag inser nu att jag har inga bra tröjor eller bra jacka. Många av mina tröjor sitter tajt runt armen och det gör ont då, så igår gick jag i Mickes garderob och lånade tröja från han. Innan operation var jag och köpte mig en snygg vår jacka som jag tyckte skulle vara vid nog att kunna ha gips i, men så är inte fallet. Det blev för tajt och jag kan inte ha jackan. Så idag har jag hängt in den i klädkammaren och där får den nu hänga. Så nu funderar jag på om jag måste gå och köpa mig en väst eller någon annan lösning. Jävla gips. Men detta är väl ett rätt litet problem gemfört med annat i världen.
Men jag har mindre ont iallafall nu och jag hoppas på att detta läker bra.
Förra veckan så tog jag en paus i mitt motionerade. Jag hade ont, tycke jätte synd om mig själv. Men nu denna vecka har jag styrt upp mig igen och igår tog jag en rask promenad på bandet, och provade på att göra lite mag övningar på golvet.
Jag kan säga er att det är lätt att komma upp från golvet med en arm. Jag ser nog lite ut som en sköldpadda på rygg när jag ska upp. Men det går, med en rullning åt vänster.

I helgen fick vi ta en tur till Akuten. Jag fick lite temp och hade rätt ont i armen så 1177 ville jag skulle åka in och kolla så jag inte hade någon infektion på g. 4,5 timme senare så konstaterade dom att vi skulle ha is i magen och vänta. Mina värden var perfekta, jag hade inte svullna fingrar och tempen hade gått ner och dom ville inte gipsa av mig. Så vi fick åka hem. Så vi spenderade lördagskväll där uppe i vänte rummet och vart illa tvungna att se Mello utan ljud ...... Helt underbart.
Söndagen blev det lite roligare. Vi åkte ut och grillade lunch med några vänner. Allså jag älskar inte korv , men att grilla falukorv över eld är fan det bästa jag vet. Så vi grillade och sedan blev vi bjudna på fika hos Donna. Jätte trevligt och kul att träffas över en grill lunch.

I idag ska jag se om jag får fram mina solstolar, så jag kan börja öva upp min bränna. Jag har nu perfekt läge för att sitta ute i solen om jag lix inte kan göra något annat. Bara lyssna på poddar och njuta av värmen.
Doris har börjar lösa hår och det är det värsta jag vet. Jag har hår över allt och jag kan inte damsuga, MEN jag har ju en robotdammsugare som ska få börja jobba lite och jag har börjat kamma henne varje dag. Jag har ju typ bara svarta kläder och jag ser inte klok ut när jag suttit i soffan. Men jag har ju själv valt att ha hund, så bara bita ihop och hoppas hon inte fäller päls så länge. Nu ska jag dricka vatten och sedan ut på en promenad med. Solen lyser och vem blir inte glad av det.
Ha en fin dag på er

Av Isabella - Torsdag 7 mars 09:10

Ont ont ont, men det går att härda ut. Igår hade jag turen att få vila hela dagen, då Doris var hos sin extra familj. Men igår kväll hämtade vi hem henne, så i morse var det dom vanliga rutinerna igen. Men det tar bara lite längre tid allt. Att klä sig med en arm är som en komedi. Men jag hittar sätt att lära mig och det största problemet är att kunna ta på sig en jacka. Tacka högre makter för att kardborrband är upptäckt, för att dra upp en dragkedja är typ omöjligt med en hand. Idag har jag kletat smör överallt, men tillslut fick jag ihop 2 smörgåsar. Nu blir det att ta mig en promenad till stan för att lämna mina sjukintyg till kommun. Jag känner att detta kommer gå bra och när jag är klar med detta gips, så kan jag skriva höger OCH vänsterhänt.

Av Isabella - Onsdag 6 mars 12:54

Hej på er.
Jag kommer att göra detta inlägg lite kort, för att jag har lite problem med att skriva och hålla i telefonen.
Men igår opererade jag min hand/arm. Det gick okej. Tanken var att läkaren skulle försöka sy ihop det trasiga ligamentet. Men när dom undersökte mig med en kamera så hittar dom fler ligament som hade slitits av och dom var för fransande och i för dåligt skick för att sy ihop. Så det blev en helt annan lösning. Hon sågade av mitt ben i armen och kortade ner armen ca3mm, filade till ligamenten och lagade dom och sedan har dom skruvat ihop armen igen med några plattor. Så ingreppet blev större än vad som var tänkt. Att ligga vaken under detta ingrepp var både jobbigt och lite otäckt. Att känna vibrationerna när dom sågar av benet var inte jätte roligt, men jag härdade ut och allt gick bra. Så nu är jag gipsad och har helt plötslig en bruten arm. Ont ??? Ja som fan....
Har fått med lite morfin som jag kan ta när det blir för jävligt. Nu bara vila och hoppas detta läker fint och att jag inte får några bestånde skador. Men jag är glad detta är över och operationen är gjord.

Av Isabella - Fredag 1 mars 10:02

Men stort jävla grattis till mig    Idag är det den första mars och det var vägnings dag. För ca 2 veckor sedan tjuv vägde jag mig och då hade det inte hänt något på vågen och jag fick på riktigt panik. Jag menar när jag verkligen gör 3-4 löppass i veckan 3km åt gångnen, jag gör core övningar 4 gånger i veckan jag går i snitt 13 000 steg per dag och jag sköter min kost, så blir man ju fan galen om det inte händer NÅGOT på vågen. Men mitt mål denna månad var att jag skulleha gått ner till 62,5kg,  jag låg och drog mig länge i sängen i morse för jag var orolig vad som skulle stå på vågen. 

När jag väl kom upp så ställde jag mig och blev OTROLIGT lättad och glad att jag gjort det jobb jag har gjort. Jag FIXADE det, vågen stannade på 62kg. Allså lite bättre än vad jag hoppas på. 

Jag har tagit bilder på mig själv för att kunna se förändringen på min kropp från den dagen jag började till idag... Jag började på en vikt av 66kg( det står 65,5kg med det var 66kg) och jag har på två månader nått till 62kg. Jävla grymt jobbat av mig och jag ska fortsätta tills jag når mitt huvud mål. 


 


 

Jag blir så peppad av att bara fortsätta framåt när man ser dessa bilder. Jag har fått betalt för mödan. 


Idag är det som jag sa den 1 mars och jag och min bror Rolf fyller år. Morgon började jätte bra. Micke klev upp pch tog fram mina presenter. Allså jag älskar honom    Han hade köpt en massa goo lukt från en serie som jag har haft förr och den luktar så jäkla gott. Jag fick hudlotion, duschkräm och mistel av den, så nu kommer jag lukt as gott fram över. 

Tack älskade Micke för detta, det var verkligen något jag ville han ..... 

 

Och jag fick lite gotta som jag kan njuta av till helgen oxå. 

Idag ska jag ta mig en ledig dag från motion och kalori tänk. Jag ska njuta och bara ridar vidare på den våg jag är på nu. Ikväll ska vi gå ut och äta med några vänner och min dotter ska följa med. Det blir jätte trevligt. Sedan får vi se vad helgen bjuder på. Men idag är det helt min dag    

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards