Direktlänk till inlägg 21 december 2009
100 g smör
2 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljesocker
rivet skal från 1 citron
Smällt smöret och tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljesocker. Koka smeten länge på lga temperatur till den klarar kulprovet. Det är i ca 40 min, men kolla själv med vatten när den är klar.
Riv av skalet från 1 st ciron medans du väntar. När smeten är klar häll ner skalet i smeten och rör om ordentligt. Sedan häller man ut smeten på ett bakplåtspapper och låter den stelan en stund . känn på den då och då, den får inte bli för hår så den inte går att skära i små biter, men lagom. Sedan är det bara att dela upp den i lämpliga bitar och äta.
Men vilken känsla. Klev upp och drog på mig jobb kostymen. Att bara gå till jobbet och bara göra saker som folk mår bra av är ju fantastiskt. Ingen som ringer och vill byta rad, eller att man ska fixa folk som vill jobba. Att måsta trycka ihop en pla...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|