Direktlänk till inlägg 16 september 2011
Botten:
75 g smällt smör
150 g fin krossade digistive kex
Smällt smöret, krossa kexen eller kör dom i en mixer till det blir ett fint pulver. Blanda ihop smöret och kexsmulorna och tryck ut kakdegen i en ungsäker form. och grädda i ugnen på 175 grader i 10 min. Ta sedan ut och låt svalna ordentligt.
Kaksmet:
125 g smällt smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
½ dl kako
1 krm salt
2 msk kallt kaffe
100 g grov krossad daim
färska jordgubbar
Smällt smöret. Blanda ihop ägg,socker,vaniljsocker,salt,kako med en elvisp ordentligt. Häll sedan ner smöret under omrörning. Grov hacka Daimen. Tillsättet kaffet och daimen i smeten. Häll sedan ut på den svala botten. Och in i ugnen igen på 175 grader i 23-27 min. Ta sedan ut och låtsvalna helt. Om det finns tid så får gärna denna paj stå i kylen över natten. Men det går att bara kyla ner den oxå. Skiva jordgubbar och lägg på kakan. Servera gärna med glass eller vaniljevisp till. Pajen är ganska mastig.
Lycka till
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
|||||
|