Direktlänk till inlägg 28 november 2011
1 stor fläskfilé
1 paket bacon
salt
peppar
oregano
basillika
Dela filen i två längs med. MEN skär inte igenom den. Man ska kunna öppna den och fylla den.
Salta, peppra och strö oregano och basillika i den och lägg en eller två skivor bacon i den.
Stäng filen och linda runt bacon av det som återstår i paketet.
Salta lite lätt på filén. Stek filén i pannan så den får färg runt om.
Nu REKOMENDERAR jag er starkt att ha en ungstermometer till hands. Köttet blir mycke saftigare om man har rätt temperatur på köttet.
Stick in termometer i mitten av köttet och in i ugenen.
Fläsklött ska ha en temperatur av 60-65 grader När den är klar.
Så när tempen är det så ta ut köttet och låt den vila i aluminiumfolie i ca 10 min. Skär köttet i en cm skivor och servera.
Har man rätt temp på köttet blir det saftigt och mört.
Prova denna file tillsammans med fyllda bakpotatisar. Super gott
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 | 13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 | 18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 |
|||||||
|