Jag kan allt

Alla inlägg under oktober 2017

Av Isabella - 13 oktober 2017 11:44

God dag på er. Fredag oh jag har nu varit hemma i 1 vecka. Igår var första morgonen jag vaknade och kände mig piggare. Sömnen var inte perfekt, men betydligt mycke bättre. Livet är som jag förstått inte en rak väg, utan ibland blir det uppför och i bland blir det nerför. Malou på tv4 är en klok kvinna och idag pratade hon om ämnet lycka.

Vad är lycka? Idag känns det som vi strävar efter att man ska vara lycklig 24/7 och man ska som tävla på insta och på facebook om hur lycklig man är. Men om man är lycklig 24/7 så blir det ju tillslut vardag och är vi lyckliga på riktigt då? Nä jag tror vi många söker så hårt efter denna lycka att vi inte ser dom saker som är LYCKA. 

Jag och Micke är inte så duktiga på att kanske uppskatta varandra och se vad vi egenligen gör för varandra i vardagen.

Men igår var allt som vanligt. Jag hade fixat middag och vi satte oss ner för att äta. Lassange blev det på bordet och vi satt och diskuterade dagen med varandra. Så utbrister Rebbe helt plötsligt

-MEN har du en egen ketshup mamma ? Till min förvåning kollar jag på flaskan och ser att det står

"Bella jag älskar dig puss"   

Men oj så glad jag blev. Det kallar jag ett lyckligt litet tillfälle. Att han har tagit sig tiden och bäställt en etikett med detta meddelande på till mig   

Nu äter jag väldigt sällan ketchup men kommer att vara så glad varje gång jag tar fram den.

 

Nu mina vänner ska jag ta en nybakad limpa och gå till en av mina vårdagare och hoppas att hon tycker att detta är en lycklig stund.

Helgen består av trevligheter på hemma plan och god mat.

Låt helgen börja   


Av Isabella - 12 oktober 2017 09:14

God morogn på er mina få läsare.

Igår tog jag och tankade upp "röda fara och drog mot innansjön. Hämtade upp den otroligt pratsamma och roliga svägerskan Lollo, sedan bar det av mot UMEÅ.

Huvud målet var Mc donalds    nä skojade. Huvudmålet var "led doktorn", men det bestod ju bara av en lite del av dagen.

Så när vi kom fram vålds parkerad vi på Doken och knäppten en cheese burgare var, som grund för dagen.

Fattar inte folk som inte Donken? Dom är ju supergoda. Jag tycker att MAX har så himmla sålliga och dränkta i derssingar. Jag blir typ lite äcklad.  Mc Donalds är ju lite mer torra och det känns inte som man har gått in i en "ham koma" , man kan forfarade gå och stå och man känner att hjärtat slår.

Blev SÅÅÅÅ besviken att dom tydligen ska öppna Max på solbacken    Varför i hela världen ska vi öppna något vi redan har? Dom kunde ju ha tagit Burger king, mc donalds, pizza hut eller vad fan som helst annat än MAX.

Sedan krossade vi oss igenom ALLA 70 rondeller till Avion/Ikea. Satan vad Umeå diggar rondeller.

En riktigt fin dag men en riktigt dålig dag att shopa på. Både jag och Lollo hade nästan ekande börsar och fick tänka både två eller tre gånger innan vi handlade. Vi började på Ikea. Som vanligt så gick man fel och kännde en typ av panik att inte hitta vägen ut. Men som pappa har lärt mig att då  kollar man på golvet och letar efter pilen. FÖLJ PILEN BELLA ........

på Ikea handlade jag för HELA 42:-  En filt till Doris och ett ljus som lukade så gott att jag nästan fick mig en orgasemen på plats.

Sedan vankade vi iväg mot Avion. Jag hade egentligen bara en affär som jag ville kolla in där. Vet inte vad den heter än. ,men det är lite som lager haus. Där hittade jag två saker. Ett register för min mamma pärm (ska börja betala hennes räkningar) för 10kr och så lyckades jag köpa den första juklappen till Rebbe för 30:-

Jag har med den julklappen spräckt maraton snöret för julhandel.  Sedan slog vi oss ner för att äta en lunch inne på Avion. Vi åt nog den GODASTE och DYRASTE pizza i västerbotten. Vi stod och tjollrade och försökte bestämma oss, när killen pekar på en skylt och berättar att den här pizzan är VÄLDIGT omtyckt. Såg på menyn att dom flesta pizzor kostade 99-129 så tänkte att den går väl på det.

Vi vek ner oss och tog den han rekomenderade och han slog in i kassan. Pizza +33 dricka 167:-    


MEN

Det är nog det GODASTE jag har stoppat i munnen.........

Det var sådandär lufttorkad skinka, pesto, rostad vitlök, mozzarella, ruccola och färska tomater. Satan i gatan vad det sjöng i munnen. Jag klarade ju inte att äta hur mycket som helst men jag grät nästan när jag var tvungen att ge mig.

Kommer att åka dit igen när lönen kommer och köpa samma pizza IGEN. Vad vore livet utan mat?

Reserande av Umeå vistelsen var mess tjoller och läkarbesök.

Besöket gick väl bra. Har fått ytterliga en medicin och hoppas att den hjälper mig fram tills min orginal medicin sätter igång och värka.

Nu är det så många tabletter snart att jag funderar på om verkligen allt hjälper som dom ska?

 

Men idag är det första dagen på många veckor jag vakande och kände att jag inte var förlamad. Har inatt troligen kanske bara vakna 3 gånger och inte 8 gånger. Så idag blir det att ta det lungt och gå med in älskade lilla Doris. Hon har nu i ett dygn inte varit på någon promanad, för att regnet har ju för helsike össst ner över oss.

Dagen uppdrag bli lämna in uppsägningen av mammas lägenhet, hämta ut min nya medicin, käka med härliga kollegor och lämna in papper på min sjukskrinving. Det bästa med allt detta är att jag gör allt på samma promenad   

Sedan blir det lyx lassange ikväll. Världens bästa och snällaste svägerska Lollo skickade nämligen med en ica kasse med kött igår. Så ikväll blir det lasange på älgfärs .........fyyyyyyy så gotttttt.

Ha nu en trevlig dag mina läsare så hörs vi sedan


  

Av Isabella - 10 oktober 2017 09:57

I dag vaknar jag som andra dagar närmaste veckorna. DÖDS TRÖTT och kroppen väger bly. Nästan omöjligt att röra armar och ben.

Igår ringde jag farbror DR och var ner till Vårdcentralen för at få någon typ av hjälp. Jag måste ju få något som hjälper mig fram tills den här nya medicinen börjar verka ,det skulle ju ta 10-12 veckor. Men fram tills dess kan jag inte gå runt med dessa smärtor och den här tröttheten och orkeslösheten. Givetvis så fick jag träffa en AT läkare och berätta hela min sjukdoms historia med värk och umeå besöket och medicinerinng. Sedan poänterade jag stark att jag ORKAR inte snart stå upp och jag sover inte mer än 4 timmar. Men det dom vill ge mig är den medicin jag ätit länge som inte ger någon smärt lindring ???? Vad ska jag göra nu?

Jo jag klev upp idag och ringde Umeå. Någon vänlig och kunnig själ måste väl kunna förstå att jag hittar inte på mina problem och att bara för at jag orkar ta mig till v-c så betyder det inte att jag inte är helt slut.Det var känslan jag fick på V-C igår. Nu min vänner i stundadet NU ringde Umeå    Rätt kvinna på rätt plats. Hon bokade in mig på ett besök redan i morgon, för hon förstod att detta är inte hållbart att leva i .


TACK FÖR ATT NÅGON LYSSNAR NÄR MAN ROPAR EFTER HJÄLP !


Nu har jag gnällt och förpestat luften klart med detta och tänker tvångs gå ut med Doris som vägrade bajsa. Regn är inte hennes melodi, men bajsa bör man annars dör man.

Idag blir det inte mer än matlagning, baka limpa och tvångs rastning av Doris.

Ett helt vanligt liv i av en helt vanlig människa. Kansle återkommer redan i eftermiddag om en annan sak.

Tar något på tungan   

 


Av Isabella - 9 oktober 2017 08:31

Hej och god morgon.

Jag har med nöd och näppe slitit mig upp och ringt vårdcentralen för att denna sömnbrist och trötthet måste få ett slut.

Igår sprang jag för bi spelgen i hallen i trosor och tröja och får syn till min förvåninng att jag håller på utveckla en fläskig gardin vid buk höjd    Egentligen bör jag ju ine vara förvånad med tanken på allt mys äntande man gör. Mindre saker in och mer saker u är mitt nya (eller rätt gammla) kall. Motionen kännerjag just nu är tillräcklig då jag går med Doris ca 2 timmar varje dag sammanlagt. Ibland gör jag oxå lite hopplasteg och små springer korta stycken av promenaden. Så motions mässigt är jag rätt nöjd.

Har igår varit och köpt mig en kalender som jag ska börja skriva upp lite olika saker i ,som hur många godisfria dagar jag klarar osv.

I helgen har vi även avhandlat ett familje möte. Låter ju himmelens fint med det var inte riktigt så formellt. Mer som att bomben sprängdes, men efter den donerat så la sig askan och allt blev mycket bra. Vi kom fram till ett städ schema på alla tre och jag kommer att vara mycket tacksam för den hjälpen   

Trötthet är något som drabbat oss alla i familjen och med en saninngens eftertanke så är det inte så konstigt. Micke har länge varit övernaturligt trött och Rebbe har haf det kämpigt i skolan i slutet och inte kanske riktigt hämta sig helt.

Men allt går ju att fixa till så nu börjar vi en sakta med behövlig förändring. Lite bättre kost, mindre mys ätande och fram förallt mer vatten till mig.

Som Gunde säger...... ingenting är omöjligt   

Helgen var en toppenhelg. Fredag vilade jag mest hela dagen, lördag blev det lite tvätt, städnning och promenader. Kvällen spenderade jag med min vän Jessia. En trevlig kväll med skratt och nya bekantskaper. Söndag blev en film tittar dag med en lite utflykt på solbacken på eftermiddagen.

Nu ska jag fika frukost, ta min medicin och vila fram tills kl 11. Då tar jag min lilla hund och går på en promenad på 1 timme.

Dagen kommer att gå och ikväll åker vi mot Innansjön för att gratta Rebbes kusin.

Tänk om man skulle få sig surstöming  där ????????

Satan vad gott...måste ringa Lollo ........

Hoj på er  


Av Isabella - 6 oktober 2017 09:28

Idag har vi kommit fram till den 6 redan. Var just ut och kollade in tvätt tider och inser att det var den 19 senast jag tvättade.

Varför undrar jag jämt varför det bir så mycket tvätt? Det är ju för böveln nästan 3 veckor sedan jag tvättade    

Igår viftade jag med den vita flaggan och bstämde mig för att nu är det dags att sjukskriva mig. Så nu gäller det att vila kroppen till max och kontakta läkare. Idag är första dagen då jag Vaknade med realistiska tankar om vad jag skulle åstakomma under dagen.

Det vart bara tre saker. Promenerna, handla och laga mat. Känns helt tillräckligt för min kropp just nu.


 

Iblan när jag är ute och promenerar så tänker jag väldigt mycket, mycket på saker om vad jag ska ta upp på bloggen och saker jag vill tycka till om. MEN när jag sitter här få finns inga tankar eller funderingar kvar.

Allt som jag känt, funderat på och tänkt känns verkligen inte viktigt och bara trams. Men nu ska jag ta tagit i en sak jag tänkt på LÄNGE och förmodligen känns som trams för vissa och jag hoppas jag inte trampar någon på tårna. Men känner du att jag trampar dig lite på tårna så ska du veta att detta är inte riktat till någon utan detta är MIN egen uppfattning och min känsla.

Jag vill prata om FACEBOOK och INTAGRAM !

Dessa två appar är nog dom som tar mest tid av våra liv även mitt. Ibland kollar man dom så jäkla ofta att man blir fustrerad varför det inte kommer nya bilder och inlägg att man nästan blir sur. Men hur fan ska det  kunna komma nya saker när man öppnar den med 30 sek mellanrum? När detta med Facebook började var det en regelrätt plats där man kunde skaffa sig nya eller gammla vänner, och hålla kontakt med släkt och vänner på andra delar av världen. EN super bra ide vill jag påpeka och ett fantastisk verktyg för oss alla.Sedan kom Instagram med buller och bong. En jätte trevlig sida där man postar sitt liv i foton, för vem gillar inte att snoka och se hur folk har det?

MEN dom senare åren har det börja smyga sig in JÄVLA mycket reklam i alla former. Olika klipp med roliga texter och sakerm an ska relatera till.

Jag är SKIT trött på allt detta, jag har flera månader funderat på att lägga ner facebook bara på grund av allt som flurerar och all jäkla reklam. Nu har ju även Instagram börjamed reklam klipp och det gör mig TOKIG.

Visst det finns vissa roliga klipp men 9/10 klipp är bara tröttsamma. Den här hetsen på att bli gillad och att folk ska gilla vad man gör och vad man lägger ut. Jag tror jag säger NEJ till det snart. Allt är väldigt ytligt och jag vill ha tillbaka den personliga kontakten. I detta nu när jag skriver detta så bestämmer jag mig för att göra ett prov i i någon månad.

Jag kommer att ha kvar in facebook sida för att kunna hålla kontakten med min släkt i Chile men kommer att ändra sidan så ingen kan skriva eller tagga mig. Kommer att finnas på min mobil eller så får man skriva på messegern om man vill ha mitt nummer.

Jävla nu känner jag mig peppad till att exprementera. Jag tror att det är viktigt att vi börjar gå tillbaka till den vanliga världen och lär våra barn att det är inte viktigt att man måste bli gillad av ALLA, det är inte det som räknas.

Jag höjer ett glas för den vanliga människan och den vanliga telefonen. Så fram över ...ring mig omm ni vill prata.

Kram nu på er alla och ha en trevlig helg.

Själv blir det god mat, vila och träff med någora underbara tjejor.


Av Isabella - 4 oktober 2017 08:58

God morgonpå er alla läsare.

Har idag vaknat upp med en lättnande känsla. Igår var det nämligen dagen D som jag har haft så ångest och oro för. Det var dagen jag skulle upp och vittna i tingsrätten om en misshandel. Allt gick betydlige bättre än vad jag kunnat hoppas på. Var kallad dit kl 10, men kom i tid 9.30 Fick då veta att dom åtalade och även målsägaren inte hade kommit. Väntade tills kl 10.15 då rätten tog beslutet att skicka ut polis för att leta efter dom, och att jag fick återkomma kl 11.30 tillbaka fick jag info att dom inte hittat personerna MEN att rätten ville ta mitt vittnes mål endå OCH att jag slipper åka dit något mer    Kunde inte ha blivit bättre för mig. Så jag känner mig super nöjd och väldigt lättat att detta är över.

Igår var en ring och fixar dag. Har tagit kontakt med Rematulogen i Umeå och ska för göra nya prover, träffa dom och så MÅSTE jag nu börja med den där farliga medicinen som jag skjutit på. Min värk är illa nu jag får se hur länge jag står ut innan jag viftar med vit flagg. Men än kämpar jag på. Till råga på allt detta så fick jag frågan från läkaren OM jag hade varit och tagit det där "fasta blodsocker" prover?

-ÖHHHH nää det har jag inte, det har jag nog förträngt.......

-Ja du hade ju lite socker i urinen och du bör nog gå och kolla det så fort som möjligt, så du inte håller på att utveckla en diabetes typ 2   

NÄÄÄÄÄÄÄ mennnnn vad fannnnnnn.........

Så nu har jag tagit mig i kragen och smiskat min bara skett och ringt och boka alla prover som ska tas. Nu får det vara nog med att stoppa huvudet i sanden. I detta nu kommerjag oxå på att jag måste boka fitt koll oxå.......ska fixa det direkt efter detta.

Jag vet att jag är dum i huvudet. Jag gör aldrig som läkarna säger. Vem straffas för det? Jo BARA jag.

  

Igår fick jag även främande och hjälp i köket av mamma min. Hon stannade och åt med oss och sedan hjälpte jag henne med lite bank ärenden.

 

Idag vaknade jagmed att jag hörde regnet smattra mot fönstret. Min första tanke var......MENNNNN NEJJJJ nu vill inte Doris gå lång promenad. Men i nästan exakt samma sekunde tänkte jag....

FAN vad skönt nu vill inte Doris gå så långt   Jag har tagit mig frukost och doris har damsugat efter mig.

 

Min tvättkorg har tyvärr vuxit sig ganska stor och jag väntar på att någon ska gå ut och sätta upp en tvätt tid. Iallafall så börjar mina sockar att tryta och idag var jag tvungen att ta två olika. Många kanske tror jag är hipp och gör detta "alla är vi lika värd fast hur vi än ser ut" socktrixet. Men NEJ jag har inte tvätta  trixet är det. Men det bästa är att ingen längre bryr sig om man kommer med två olika sockar   

 

Nu måste jag kila iväg. Har nu typ 30 min på mig att borsta tänder, kamma mig, fylla fickorna med godis, fixa fram en bra podd, klä mig, klä Doris och spgla mig.....

Ha nu en bra dag och vi hörs väl säker om ett tag igen.


Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards