Jag kan allt

Alla inlägg under mars 2020

Av Isabella - 15 mars 2020 19:29

Söndag härligt söndag.
Denna helg har varit en helg med bara vila och återhämtning.
Presic som jag ville. Jag har bara gjort det man måste och sedan spenderat resten av tiden i soffan och tittat på Lost. Jag har oxå låtit mitt hår flätats igår. Har länge varit AS less på att platta, föna och dölja det korta håret under som jag håller på att spara ut.
Så igår för jag till en tjej kl 11 och slog mig ner i stolen. Kl 18 var jag klar. Konstaterar bara att det tar jäkligt lång tid att fläta mitt hår.
Men är nöjd och nu kan jag sätta upp håret.

I morse klev jag upp och inbä hade att jag skulle hitta bajs av Doris. Hon har ju haft diarré sedan natten mot onsdag. Idag vaknade jag och hittade inget bajs. Och när vi gick ut så kunde hon forma en bajskorv. Jag blev så glad. Trots att den var mjuk, så var det en korv. Så nu är hon oxå tillbaka på banan.

Efter den lyckade bassen gick jag in igen och på mig en stund till. Då föddes idén att åka till Piteå. Så jag ringde och väckte upp dottern och frågade om dom ville följa.
Och det ville dom. Så vi klev upp, jag tog en lek promenad med Doris och sedan packade vi in oss och för allihop. Dollar store stod på besöks listan. Vi shoppade lite onödiga saker och sedan begav vi oss mot city. Lunchdags och vi provade på Baster Burger. Jag är inte jätte säker på att det är stället för mig. Det är ju inte dåligt, men inte jätte gott. Men efter detta mål så kom jag och Micke fram till att middagen uteblir.
Så nu ligger vi här och är två ju fråga vargar.
Tur man har lite extra resurser på kroppen man kan nalla av.
Nu ska jag bara njuta av lugnet resten av kvällen. Har bara kvar en kiss paus och två tvättstuge besök.
Att inte ha saker i bokade och att bara få ha kvalitets tid med maken och hunden är det bästa som finns på helgerna.
Veckorna är alltid fulla och man hinner knapp prata innan jag typ alltid somnar i soffan.
Så sådanna här helger är sköna.

Av Isabella - 11 mars 2020 07:04

Vaknade upp idag av att Doris både kräkts och haft diarré under natten.
Hon vart så glad när jag kom ? och samtidigt så skamsen när hon ser att jag ser att hon bajsat inne.
Stackars lilla vännen.
Idag blir det total vila, för henne. Mitt fokus ligger på att få i henne vätska. Jag har kokat ris inför i morgon. Jag ska idag köpa diarré pasta. Och hoppas på att detta är en magsjuka som tar slut fort.
Man märker att hon verkligen mår dåligt när hon inte ens kommer till disk bänken, när jag står och gör frukost.
Jag tycker så synd om lilla gumman och mitt Doris hjärta brister när jag måste lämna henne idag ?
Men ska försöka ordna till , så hon har sällskap så mycket som är möjligt.
Nu ska jag försöka få i henne vatten.

Av Isabella - 8 mars 2020 17:30

Allså god afton folket.
Söndag idag och helgen drar ihop sig mot slutet. Jag har haft en ledig helg från främande och från alkohol, MEN det finns alltid saker att göra. Igår blev det en tvättning, promenad, till mamma, till pappa, hockey med Camilla, ut och käka på Stadskällan, promenad och sedan fick jag landa i soffan ? ja i det stora så gick en hel dag rätt fort. Idag drog vi oss ändå fram till 9 ? sedan frukost, en sväng till Bilteama.
Inhandlade en present till pappa, en bagagmatta och tvätt servetter till bilen. Sedan begav vi oss till Bureå för att jag skulle putsa lite på bilen och Micke skulle montera på min nya ljusramp ?
Nu jävlar ska jag få se något när jag kör i mörkret.
Det tog lite tid så vi var inte tillbaka i stan förrän 13 och då åkte vi och handlade.
Väl hemma bytte jag bara kläder och för till mamma en stund.
Hem igen, klädde på mig ordentligt och ut med Doris på en lek promenad. När jag kom hem var Rebbe och Oliver här och vi åkte och köpte mat. ....
NU äntligen har jag fått landat i soffan och ska sitta stilla här i två timmar. För att sedan ta en promenad igen med Doris ?
Som jag sa, det finns alltid något att göra.
Men en bra helg har det varit och nu ska jag bara vänta på att Camilla ska vakna och jag ska återta min plats i soffan ?
Detta är oxå mitt första inlägg från mobilen.
Så grattis till mig

Av Isabella - 6 mars 2020 07:48

Men FANNNN så less jag är median just nu. CORONA plader, Usa valet och vad Jimmy Å gör ner i Turkiet   

Allså mest spyr jag på Coronaviruset. Vilken jävla hysteri media vill framföra och hit och dit och döda och tillfrisknande. 

Hörde några siffror igår att det är ca 95 000 männsikor har smittats i VÄRLDEN. Allså hör,ni det är i HELA VÄRLDEN ca  3000 har dött just nu. 

Visst ska man vara förberedd och medveten om detta. Visst fan kommer fler männsikor att död i detta och fler kommer att bli smittade. Men om man tänker ett steg längre. Hur många dör i vanliga lungiflamationer per år? Hur många dör per dag i hjärtproblem i VÄRLDEN? 

Vi ska abslolut vara försiktiga, men behöver vi jaga upp oss , så att folk håller på oroa ihjäl sig? 

Sedan är det detta med TRÅKIGA Usa. Dom här 80 åringarna som slåss om att få utmana Donald T i valet    Allså finns det ingen yngre vanliga kloka människor i Usa? Gammla gubbar med konstiga värderingar.  


Sedan handlar det mycket om Jimmy.Å . Vad han gjorde i turkiet? Var för diskuteras detta. Han delade ut flygbland om att Sverige är fullt. Man får ju givietvis tycka vad man vill om detta, men att ge sådan här aktioner luft undervingarna kanske gör mer skada. 

Nu har jag kräkts klart. Igår kväll ställde jag till med lite thai mat här. Jag gjorde vårrullar, laamo och ris. Vi hade bjudit hem Jörgen men familj. Jätte roligt att träffa dom. Emeli hade med sig en av dom vackradest blommor jag vet till mig. 

 

Orkide    Nu får vi se vart jag ska placera denna skönhet. Men det bli nog i sovrumet, för där är inte elementet kokhett. Ska läsa på lite om dom på nätet och hoppas jag lyckas vårda den. Tack snälla Emelie och Jörgen för blomman. 

Igår satte jag på mig spenderar byxorna och slog till och köpte en ny bädd till Doris. Jag hade med mig dottern som hjälpte mig att känna och tycka till. Det vart denna ..... 

 

Allså lite djup, mjuk och varm. Hon låg i den igår och tror hon tyckte den var super skön. Idag ska vi klippa klorna på henne. Jag ska ta en mindre promenad, då hon igår började må illa på promenaden och började kräkas   Så nu backar vi bandet igen och tar det lite lugnt. Hon har fått börja om med ompeprazol. Så nu hoppas jag det vänder. 

 

Själv idag ska jag fara till min pappa. Jag har inte skrvit om det. Men pappa gjorde illa sig i sin vänstra hand (han har kapat/sågt sig i handen) för drygt 2 veckor sedan. Det var ganska illa, så han sydde 16 stygn, har sedan varit ner till Umeå och fixat ihop senor i lillfingret(det vart mest skadat) för drygt 1 vecka sedan. Sedan blev det lindat ordentligt och han har haft en handskena. Förra helgen upptäcker en som hjälper pappa att lägga om detta att det luktar väldigt från detta och ser då att det ser inte bra ut. Pappa skickas ner till akuten i måndag, han opereras akut sent på kvällen. Sedan har han blivit kvar där. Isolerad i sitt rum. Pappa opereras nu idag på morgoen igen..... Lillfingret ser inte bra ut och pappa kommer inte att få fara hem förrän dom vet vad som växer i handen. Så jag ska upp och hälsa på han på eftermiddag en stund och se hur det hade gått nu på morgonen. 

Ikväll är det fredag och som jag längtat till denna helg. VI HAR INGENTING PLANERAT    och jag ska inte planera in något heller. Jag ska bara göra det jag vill. Jag ska inte dricka alkohol, jag ska inte bjuda hem folk, jag ska inte stressa. Jag ska bara göra det som faller mig in och jag ska mysa med mina hund. Hon har nu under 2 helger varit borta så vi ska mysa och njuta av ledigheten. 

 

Till veckan börjar jag om att utbilda och det känns roligt. Allt blir som vanligt igen. Hoppas alla ni nu har en trevlig helg. 

Ät gott och njut av lugnet om ni kan. 


Av Isabella - 5 mars 2020 07:22

Igår när jag var på jobbet ringer min vän Camilla. Jag svarde och hör hur en hund skäller och hur hon suckar.

-Allås NU har jag hittat en hund.....!!! små skriker hon i stress    

Camilla är hundrädd. Inte så rädd att hon springer åt ett annat håll, men hon gillar inte hundar och vill ABSOLUT inte att dom ska hoppa och skälla på henne. 

Hon har allså varit ute och handlat och kommer mot sin lägenhet och då kommer denna hund springade och skällande. 

Snäll som hon är så fattar hon beslutet att hon kan ju inte lämna hunden ut, då det nu har börjat snöa och blåsa. Utan tar mod till sig och lyfter upp hunden men håller den väldigt långt från kroppen    Allså jag skulle vilja se detta .....

Kloclan var ca 19.30 när hon rinngde mig om hunden. Vi hjälptes åt och la ut foto på hunden och vart den fanns, på flera sidor på facebook.Jag håller även koll om det är någon som lägger uta att dom saknar sin hund. Hon ringde även polisen och hörde om någon saknat sin hund, men ingen hade ringt. Hon var oxå ute och gick för att se om någon var ute och sökte efter sin und. Vid 22 tiden hade INGEN hört av sig   ingen hade efterlyst sin hund heller och Camilla som är hundrädd var ju inte jätte sugen på att behålla den över natten. Så hon hade fått polisen att komma och hämta den, men det skulle ta ETT PAR timmar tills dom skulle få tid. 

Iallfall så ca 22.15 ringer då en kvinna och berättar att det är hennes hund. Typ så här löd samtalet. 

-Hej mitt namn är M-------- . Jag ser att du har min hund. 

-Men gud så bra du ringer, säger då Camilla.  Kvinnan frågar inget om hunden,frågar inte vart hon hittade den? 

-Du vet han brukar hitta hem själv. Ibland när vi är ute far han iväg och jag hinner inte med, men han brukar hitta hem tillslut. Men jag tyckte nu att han hade varit borta lite länge nu ikväll. 

Camilla blev bara stum.... 

Iallfall så kom kvinnan och hennes dotter och hämtade sin hund och det var typ en granne Camilla. 

 



För det första så är detta inte en katt. Visst är det troligt att hunden kan hitta hem. MEN VI HAR ETT KOPPEL TVÅNG HÄR I SVERIGE. Ska du ha din hund lös endå, så tycker jag att du bör vara säker till 110% att din hund lyder dig oavsett vad som händer runt den. 

Jag möts väldigt ofta av hundägare som har sina hundar lösa och hundar börja röra sig mot mig och Doris. Jag skriker ofta till och försöker få stopp på hunden. Då får jag ALLTID till svar att 

-Han /hon är så snäll det är ingen fara......... (IDIOTER) dom tror att det är DORIS jag är rädd om. 

Visst är jag rädd om min hund, men jag är lika rädd att Doris ska göra någon anna hund illa. Doris är inte alltid (oftast)trevlig mot andra hundar och hon är en bulldog. Så hugger hon tag i något släpper hon inte. 

Att ha ett koppeltvång är ju bara fördelar. Det förhindrar hundar att ryka ihop och det förhinndrar att någon männsikor kommer till skada. Vill man så gärna ha sin hund lös tyker jag man bör gå där man är säker att det inte finns andra människor eller andra hundar. Jag tycker det är respekt löst mot andra hundägare, mot männsikor som är hundrädda och fram för allt mot andra hundar. 


Denna kvinna hade allså borta sin hund i ca 2 1/2 timme och inte ens varit ut och sökt den? Allt kan ju hända en löst springande hund. Den kan bli skrämd, den kan bli påkörd eller den kan ju rent bli stulen. Känndes som hon var en helt obrydd hundägare som förväntade sig att hunden skulle knacka på dörren då den ville in ?   


En hund är BERONDE av sin matte. 

 

Av Isabella - 2 mars 2020 18:35

Jag är inte orolig för att bli gammal. Jag välkommnar min ålderdom och ser farm imot att bli äldre. Även om ansikte börja få rynkor, kroppen blir slappar och krämpor kommer så känner jag att jag åldras med lycka. 

I går lyckades jag fylla 42 år. Ingen ålder egentligen, men endå 42år    Jag hade en super bra dag. Vaknade på morgonen och gjorde mina vanliga sysslor. Hunden, frukost och plockade bort lite. När jag står i köket så smyger Micke upp bakom mig och tar ton    Jag sket nästan ner mig..... 

Av honom fick jag en väldigt välbehövlig ljusramp till bilen. Min bil har SÅÅÅÅÅ usla lysen att när man kör i mörkret så ser jag typ ingeting. Så nu jäklar ska det bli ljust på vägen. Sedan hade han oxå tagit hjälp av dotterrn oh köpt en parfym. 

Jag öppnade den och förstod inte då att det var en "dyr" parfym. Jag är ingen lyx hustru på något sätt och jag är ingen som går och köper dyra parfymer direkt. Har väl kanske hänt två gånger i mitt liv, och då har dom varit på rea. Jag gillar inte att lägga pengar på dyra märken bara för att det är ett speciellt märke. MEN om man får dom så tackar jag gärna och det känns så lyxigt. 

Just detta märke visst jag inget om förrän jag kollade upp märket.... så nu kan jag springa runt och känna mig lyxig    Och den lukate jävulustiskt gott 

 

Seddan kom dottern med en uppsjö av produkter. Jag hade nämligen önskat mig EN nattkräm, men hon slog på stort och jag fick både nattkrämen, dagkrämen och ett serum för ansiktet. Och inte bara det, burkarna var ju AS snygga och passar min inredning perfekt   

 

Antingen tycker hon jag börja bli rynkig ELLER så är hon helt enkelt en super snäll dotter . Jag gissar på det senaste. 

Jag fick även doftpinnar, pengar, en bärkasse. 

Rebecca och Oliver stod för middagen igår. Det vart en jätte god pasta rätt med panerad kyckling. Hon har blivit så duktig på mat och varje gång hon bjuder förvånr hon mig. 

   

Sedan på dagen la hon ut en bild på mig och Micke på hennes instagram och berättade hur mycket hon älskar oss. Hon är ju bara för underbar denna unge.

 

Idag morse när jag kom för att lämna Doris hos hennes dagmatte så hade hon oxå en lite present. En stickad torktrasa som hon hade gjort till mig. 

När jag kom till jobbet så kom en annan kollega med en paket   en jätte fin ljusstake och en lite ask i glas. 

En annan kollega skrev ett super fin meddelande på hennes Facebook sida att  alla borde ha en "Bella" i sitt liv   

Allså jag är så jävla lyckligt lottad att ha så otroligt många fina människor i mitt liv. Jag blir verkligen rörd över alla dess människor och är super tacksam för att just ni finns i mitt liv. Sedan är det ju as många som grattade mig på facebook. Tack till alla dom som orkade skriva ett grattis. Det värmer oxå. 


Iveckan har vi uppehåll med utbildningarna, så jag jobbar som vanligt i veckan. Jätte roligt det med. Att träffa kollegorna och alla gammlingar. 

Idag har jag och Micke tagit oss en promenad med Doris och nu hägrar tv delux. Så nu ska jag hoppa i duschen, smörja in mig och ta på mig lite parfym och sedan kasta upp kort benen i soffan.

Ha nu en super bra dag ni andra så syns vi en anna dag.  

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards