Direktlänk till inlägg 1 januari 2014
Botten:
150 g pepparkakor
75 g smör
Smält smöret och krossa pepparkakorna till små smulit. Blanda ihop kaksmulorna och detsmälta smöret och fryck ut det i en form med avtagbara kanter. Grädda i ugnen på 200 grader i 8-10 min. Ta ut och låt svalna.
Fyllning:
10 gelatinblad
200 g färsk ost
4 dl turkisk yoghurt
3 dl florscker
2 apelsiner ,riv skal och pressa ut saften.
2½ dl vispgrädde
Blöt lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem min.
Vispa grädden hård(men inte smör)
Riv skalet från apesinerna och pressa ut saften i en bunke.
Blanda ihop färskosten,yoghurt,florsocker, apelsinskalet och apelsin saften i en bunke. Tillsät den vispade grädden.
Smällt dom blöta gelatinbladen på mycket låg värme i en kastrull och blanda ner det i bunken. Rör ordentligt.
Häll över smeten i i formen med botten(som är sval) och lät stå kallt i ca 3 timmar.
Gele:
4 gelatinblad
2 dl apelsinjucie pressad, riv skal till dekoration.
Blöt lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. smät dom på låg värme i kastrull. Blanda i ½ dl apelsinsaft i den smällta gelatinen. Sedan rör ner resten av saften. ställ in i kylen tills fasten börjat ta ihop lite. Bred sedan över den kalla tårtan och ganera med apelsin skal och tag av kanterna innan servering och dekorera med pepparkakor runt om.
En super god och rätt enkel att göra.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 | 11 | 12 |
|||
13 |
14 |
15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
|||
20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
|||||
|