Jag kan allt

Alla inlägg under januari 2016

Av Isabella - 28 januari 2016 14:15

Vaknade idag kring kl 7 och hörde hur Doris snussade utanför min dörr. Med späning låg jag tyst för att inte hon skulle upptäcka mig bakom dörren för jag hade inte lust ett dugg att stress kliva upp och gå ut och kissa och bajsa henne.

Men Rebbe komme oxå upp och jag hörde hur hon tog ut  henne. Jag har i natt sovit med Tussan bra för att jag tror hon är lite deprimerad och vill att vi ska mysa med henne. Egentligen har hon inte fått vara i mitt sovrum på flera år, men jag tycker synd om henne.

Doris kan inte låta henne vara  hur mycket vi än skäller plockar bort och försöker avleda. Tussan har börjat sitta i soffan på nätterna och majua...högt och tydligt tills någon kommer upp och irriterat frågar

-Vad fan gör du ....... sluta med det.....

Inatt insåg jag att det var första och sista natten hon var i min säng. Då hon ichhennes håriga kropp tappar en massa jävla päls och hela mitt anskikte vart beklätt med hår   

Hon traskade runt i sängen och tryckte sig mot ansiktet (helst röven), stog och tramapade på mig på pattarna så det gjorde ont.

Vi får helt enkelt föröka ha Tussan tid på kvällarna istället så hon kanske nöjer sig med det.......

Igår kväll lyckade Doris sitta i typ 2 min i soffan BREVID tussan utan att trycka ner henne.....

 

Så natten har väl varit så där och jag lyckade ligga kvar tills kl 8.

Sedan klev jag upp och gjorde mig själv klar, med frukost i magen och kamat hår kunnde jag bege mig ut. Jag har hunnit vara på Solbakcen och slösat typ 600kr på mat till Doris och ett tunnar stryp halsband.

Nu är det så här att detta halsband kommer jag inte att änvända mer än nödvändigt pgr av att jag inte rikgit gillar det.

Jag har köpt det för att kunna koriskera Doris på bästa sätt nu när vi går uta och det kommer andra hundar,barnvgnar,rullatorer och människor.

Nu går hon egentligen väldigt fint för det mesta ,men behöver lite mer träninga.

Jag har näligen idag anmält henne till en utställning på travet i mars   

Detta kan gå hur som helst.....det finns tydlien en massa oskrivna regler som jag inte har koll på överhuvudtaget! Och inte för att glömma hur alla vanliga regler.

Jag en en SUPER rockie kan jag lova, men jag räknar inte med att hon ska få toppen betyg och det gör inget om det inte går bra. Bara att vara där bland alla andra hundar är stort nog och det gäller väl att få lite erfarenhet innan man blir proffs   

 

Jag har även varit förbi min super gulliga kollega Idag idag och hon hade så stort hus att jag tappade bort Dottan bland rumen. Men hon har ju många barn att rymma så det behövs. Där vart man serverad pizza och världens dryckCola Zero   

Med lite mat i magen och en stunds snackande så har jag nu landat hemma och lyckats gör CHOKLAD SEMLOR ......japp det har jag !

Kvällen är räddad och fett och sug tarmen får sin beskörda del.

Tvätt tiden knackar på nu kl 15 men jag kommer att skit i det. Doris är trött efter våran promis så jag ska passa på att krypa ner i sängen med henne och sova en timme...... får man det ?

Har senaste tiden kollat igenom olika fotoappar. Allså helt galet vad man kan göra om sig själv och tacka fan för att alla är snygga och lyckliga på Instagram.... kolla här....

 


 

Helt galtet.... ser inte ut som jag änns !

Nu mina läsare ska jag lägga ifrån mig datorn och krypa ner med min sovand hund.

Ikväll blir det god mat, goda semlor och hockey hos Micke.


Av Isabella - 25 januari 2016 12:24

  God dagens på er.

Så har vi snart passerat hela Januari. Allså tiden springer iväg och även tynkorna pockar på. Ofta får man höra att man ser ut som sin hud och jag tror att så är det verkligen. Förmodligen kommer jag att se  ut som Doris om drykt 4 år.

häng kinderna och häng påsarna under ögonen får ett mer och mer tydligt framträdande och hur fan ska man stoppa utveckligen?   

Ja som jag har hört är det ju att smörja med en massa krämer, sluta röka, dricka vatten och säkert en massa andra saker.

Allt detta något jag finner väldigt tidskrävande och tråkigt.

Men får se om jag endå måste föröska göra ett försök till att ta hand om ansiktet lite lite mer än vanligt.

Helgen bestod av lite fest med några härliga tjejor. En massa film tittande och promanader med Dottan.

Äntligen kan man väl säga att temeraturen har blivite mer vänlig för våra fötter och ansikten.

Doris själv har nog funnit denna kyla som ett stort pluss, då hon inte har behövat promenera någon längre bit.

Vi har även kommit igång med våran fina dagmatte. En pensionerad kvinna. Doris har varit där två gånger och ska dit i morgon oxå. Allt känns jätte bra och hon kan inte ha det bättre än få vara själv med henne på eftermiddagaran.

För mig är det guld värt att det finns männsikor som vill hjälpa till när man behöver.

Min goda vapen dragare Stina har ju oxå hjälp till och skött när det har kört ihop sig och jag är super glad över att ha dessa människor i mitt liv.

Vad händer mer i mitt liv just nu?

Ja egentligen inte så hemskt mycket. Jobbet,äta skit och försöka få ihop ett kärleksliv. Går kanske sådär. Att vara en särbo med dåliga arbetstider är ett pussel.

Det dåliga samvetet finns där hela tiden både för Rebbe,Micke och Doris att få ihop en lugn vardag. Att finns där för dom och samtidigt hinna med mig är nästan svårt.

Säg att jag jobbar två kvällar i veckan. Där är två tillfällen borta från familen, sedan försöker jag sova minst en  till två gång hos Micke, då har vi 4 kvällar. Och samtidigt se till att Rebbe kan göra lite aktiviteer när hon vill, så då bör jag vara hemma hos Doris.

Det känns lite om matlagning,tvättning och städninga tar all min lediga tid saker jag kanske skulle vilja måste vänta.

När jag skriver det här så känns det inte så jobbigt....... så kanske det är för alla som har jobba och barn?

Troligen.   

Man kanske gnäller över något som inte behöver gnälls över. Jag är nog kanske lite expert på det. Det finns vissa privata saker som börs ta hand om och jag ska göra det idag. Något som har figurerat i mitt huvud ett tag nu och nu kanske det är dax att sluta sticka huvudet i sanden och bara vänta.

PLOPPPP ...... så där jag nu har jag dragit upp huvudet och tänker ta i tu med detta genas.

Ha nu en bra dag


Av Isabella - 19 januari 2016 14:01

Fortfarande tjatar media om att Margot W har hyrt en lägenhet av kommunala och det är där vi alla verka ha lagt fokus?

Vad hände med att kommunal skit i det fina skåpet?

Vem fan bryr sig? Det är väl inte dit meddelmarnas pengar försvinner?

Mitt förra inlägg ang detta skrevs ur min synvinkel. Sedan tror jag även som jag skrev att folk håller varandra bakom ryggen. Ju högr upp man klättar verkar det som man blir lite beblindad av allt man kan skaffa och allt man kan tjäna på olika saker.

Iallafall så tycker jag att folk försöker lynxa en stackare som är ett minder röt ägg än dom som avänder andras pengar till att ha orimliga fester och bjudningar.

När man pratar om fack och fackförund ska man ju veta att det är olika på dom oxå. Jag som har genomgått en del fackförbund och jobbat både i den manliga världen och den kvinnliga världen ser en STOR skillnad.

Kommunala som innehåller troligen 70-80 % av kvinnor HAR ett mycket sämre avtal än vad man har i tex metal facket eller in något annat fack som har övertaligt män.

Detta är tyvärr ett problem än att vi som jobbar inom ett "kvinno" yrke inte har det lika jobbigt som en manligt jobb.

När man har diskuterat yrket vård med manliga vänner/bekanta så kan man höra att det är väl inte så jobbigt att lagar lite mat, tvätta lite tvätt, klä på männsikor.......

Ni skulle prova på mitt jobb en dag ????

Män har väl alltid haft mer makt och har än ,mer makt än kvinnor och tyvärr väger deras ord ofta tyngst fortfarande.

Såg på tv igår en av hoppar från kommunala. som fick frågan varför? OCh är det inte bättre att vara fler som kan slåss för sina rättigheter? Hans svar....

-Men då undrar jag hur mång meddlemar man ska vara innan något hände?

Det kan jag oxå undra? Hur länge har det inte diskuterats detta om delade turer. I flera år och facker säger att det ska bort eller inte förkomme på veckan, men kanske på helger.

Hur många vikarier har inte delade turer på veckan???  Det än 1 ända kommun i Sverige som har provat ta bort dom och det har tydligen gått bra och personalen har varit överlyckliga. VARFÖR provar ingen annan kommun? VARFÖR SÄTTER inte facketförbundet ner fot då och säger

-NU ska dom bort för det vill våra meddelmar???!!

Inget händer..........

Den dagen facket visat tydlige att dom gör skilland och det lönas att vara med så går jag med.

Kylan har tagit ett satans grepp om oss igen och detta innebör att buss åkning är ett måste. Tänkte ta bilen men då får jag vara orolig att den inte ska starta när man ska hem ikväll och det vill man ju inte riskera.

Idag har jag lekt duktig mamma. Förberett middagen till Rebbe (Chrepps) städat och skurat. Lekt med Doris som håller på att blir utråkad och suttit och filosiferat om hur sommaren ska bli.

Nu ska jag börja klä mig för det tar väl typ 30 min. Sedan ska jag panik kissa Dottan, sätta på hennes radio och göra mig klar för att slåss med kylan hela långa jävla kvällen. Tydligen hade jag GÅ raden idag och jag ser INTE fram imot den.

Vi höres en anna dag om jag överlever denna kväll.






Av Isabella - 16 januari 2016 07:58

Jag är en helt vanlig komunal arbetar. Jag jobbar heltid,jobbar kvälla helger ja ni vet själva alla dagar om året.

Storhelgen är inte storhelger för oss. Det är oftas den chans vi har att kanske få in några extra slantar på vårat konto, i bekostnaden av att avstå våra familjer och barn.

Vi är underbetlada, i ett system där vi inte kan göra något annat än att säga till gång på gång på gång på gång att detta är inte bra.

Vi står troligen för en hel av sjukskrivningar i utbrändhet, olika typer av värk och utslitna leder i kroppen.

I mitt yrke som hemtjänstare som ska vistas ute en del, vi  som går hela dagen ersättts inte äns för skor eller varma ytterkläder ,när vi nu bor där vi bor i Sverige! Vi måste se till själva att ha ordentliga skor på fötterna, och att vi har egna varma kläder.

Visst vi får tre plagg per år av kommunen. Vi får välja mellan typ 3 olika typer av byxor, 5 olika modeller av tröjor/ skjortot (kortärmade), 1 modell av en kläning/tunnika och två olika typer av väst.

TRE PLAGG per år!

En jacka är utköpt till vissa, en tunn vindjacka med en fleccs tröja inuti? Tror vi den håller kylan när det blir mer än -10? Vi är ungefär 7-10 arbetare varje morgon vi har två bilar, får alla åka bil då? Nä större dela av oss blir avsläppta och ska gå mellan vårdtagarna.

Vantar och mössor har det aldrig varit tal om.

Iallfall så har vi funnit oss i detta till en viss del där det har diskuteras i många år varför vi inte får mer kläder och frågan varför vi ska använda våra egna kläder?

Vissa av oss tillhör Facket, Det kommunala facket och betalar en massa pengar per år för att dom ska försöka framförhandla lite bättre avtal åt oss anställda.

Hur har det gått?

Jag har jobbat inom kommun i snart ca 10 år och inte sett en ända förändring. Jag har själv varit med i facket och betalt och själv behövt fråga om hjälp när det har varit uppsägningar, där jag har förlorat min plast.

Vad gjorde facket då? INGENTING ! inte kanske för att dom inte ville, utan för att arbetsgivaren har så himmla många rättigheter och har så himmla många kryphål som finns i VÅRAT avtal.

Jag har råkat ut för två uppsägningar och inget av fallen har jag kännt att facket har slagit för mig. Utan snarare bara svarat att

-Tyvärr men det finns vissa lagar som säger att arbetsgivar har rätt till ditt och datt......?

Efter andra gången gick jag ur, för vad är meningen om arbesgivaren har så många kryphål hit och dit. VARFÖR SKA JAG BETALA OM DOM INTE KAN GÖRA NÅGOT?


Sjäv tycker jag facket verka vara en lekskola. En föreninng som pratar vitt och brett om hur VI ska hjälpas åt, hur vi ska slåss och få det bättre?

Har vi fått det ? NÄÄÄÄ vi står och stampar på samma ställ än som vi gjorde för 20 år sedan.

Sedan när man får läsa att kommunala äger klubbar (som inte är fel i mina ögon) lägenheter som affärs inkomster, men att dom går back på som 320 miljoner i år och vart går då våra pengar som vi meddelmar betalat in?

Om klubbarna skulle gå med vinst är det ju underbart att få in pengar att slåss för och föra våran kamp vidare.

Och inte nog med det så ska det festas en jävla massa och inte en vanlig fest där man blir bjuden på mat och ETT glas vin eller öl till maten?

Förtronde vala personen åker ner och festar och pampar glänser och dreglar över porr stjänan "PUMA" eller vad hon heter?

Festa gärna hur mycket ni vill och gå på porrklubbar hur mycket ni vill, men gör det på eran fridtid för era EGNA pengar, för nog kan jag lova att ni har löner som ni kan spendera.

Självklart ska ni få ha firma fester som alla andra företag, men håll dom då lite mer rimmliga. En middag, en öl eller drink och BETALA själva resten av kvällen.

Hur skulle det se ut om jag var kassa ansvarig gör Rebbes klass. Jag utvidagar och teckan ett minder företag som säljen en produkt i klassens namn och så småningen om går det dåligt, men då tycker jag att men herre gud jag bjuder in alla som handlat av mig och bjuder dom på en hej dundrande FEST !

OOPPPSSS!

-Jag är ledsen klassen men ni kan inte åka till stockholm en vecka för vi har tyärr gått back???

OOOPPPSSS ...jag råkade ha fest oxå ????


Näää jag är så himmla glad att jag inte har varit med i facket och att mina få slantar har gått till detta.

Jag säger inte alls att facket är dåligt och det är en bra tanke men tyvärr så tror jag att avtalet vi har teckan är inte så mycket att hänga upp och att arbetsgivaren har alldelses för mycket kryphål.

Jag tror oxå att dom männskor som är inbalndade i att förhandla fram avtalet i det sista, dom sista parterna har för mycket nära kontkat med arbetsgivar sidan.

Att hålla varandra om ryggen är ett faktum och att utnyttja sin högre status.

Makt och pengar gör att folk blir blinda och giriga även i SVERIGE !

Livet är inte rättvist och det kommer det aldrig att bli. Jag kommer aldrig att få känna på den rika sidan av livet och det accepterar jag, men att den rika sidan ska utnyttja förtronden är förjävligt.

Tyvärr så har ju höjdarna inte bara bra löner och har troligen haft möjlighet att spara pengar i herrans massa år, utan vi har oxå sett till att dom har fått 2miljoners fallskärmar?

Så gubbjäveln vad han nu hette, skrattar förmodligen. Lite tidigar pension(tid att vara med familjen), med ett avgångsverderlag på 2 mille!

Grattis till er.

Nä nu ska jag få igång armar och ben och hoppas inte lederna värker så himmla mycket idag.





Av Isabella - 16 januari 2016 07:46

Herre gud vad jag har sovit gått inatt. Ïnatt har jag haft Micke hemma i sängen coh jag kan inte hjälpa det men oftas så sover jag jäkligt gott med han som sällskap. Dottan har sovit med Rebbe och Tussan har sovit bakom ryggkudden i soffan.   

Tussan har fått för sig något konstige senaste veckan. Hon klämer sig ner mellan ryggplantan och kudden i soffan, hon mjauar två gånger högt.

Ibland kan det vara mat, ibland tror jag det kan vara att hon är nödig och bland kanske det är för att hon känner sig ensammen. Så igår la vi ner mys tid på henne. Micke som annatid inte ville ha henne i fammnen låg med henne på magen HELA kvällen och klappade och klappade    och inatt har hon inte majuat.

Idag är det dagen det som kommer troligen att bli superbra. Vi ska nämligen träffas Doris syster och mamma. Allså så himmla roligt att få se henne och så roligt att Dottan kanske får leka med någon likasinnad korv kropp.

Vi ska vara där kl 12 så jag har klivit upp med Micke och väckte Dottan så hon ska hinna få i sig sin lunch innan vi åker.

Det kommer bilder efter denna dag. Har funderat på att hämta kamerna hos Micke så jag kan fota lite idag.

Ha en bra dag mina läsare så syns vi kanske i morgon.




Av Isabella - 14 januari 2016 09:25

Japp ni hörde rätt. Fast jag har en limpa (eller snarare 3 st) i ungen. Har idag klivit upp med Rebbe och satt igång limp bak.

FRARINLIMPA    Det är grejer det . För er som inte vet eller har smakat det så finns receptet på min blogg här. Under kategori kakor/bröd. Den är god som SATAN och lätt att göra.

Inatt harjag haft sov sällskap av den håriga varieanten(nog för att Micke nästan hör till den kategorin) och herregud vad hon pillas och puttas. Vi ska allså dela på en 160cm säng och jag låg vid 3 tiden längst ute på min kant? Hur gick det till?

I natt som kommer ska jag spela borta match och få krypa ner med mina andra mindre håriga vän. Förhoppningsvis så puttar han inte ut mig utan håller om mig, men man vet ju aldrig.

Nu medans jag väntar på att limporna ska gräddas ska jag börja ta tagi i detta med dagmatte. Tänkte att jag ska förbereda en litet typ av schema som jag kan visa vilka dagar jag är i behov av hjälp. Men det tar i mot.

Min hjärna är inte riktigt frisk (kanske aldrig har varit) och finner allt med planering väldigt jobbigt.

Men att sticka huvudet i sanden hjälper ju inte så det är bara att göra och jag vet att när jag väl gjort det kommer jag vara så jävla nöjd och känna ett lugn över att jag har strukturerat upp min,Rebbes och Doris dagar.

Detta resulterar ju i oxå mindre stress och att jag kanse har en möjlighet att vila hjärnan   

Bara genom att skriva ner orden nu så känns det redan peppande att göra detta.

Helgen som kommer är en toppen helg. Vi ska träffa en trevlig dam som kanske är Doris framtida dagmatte OCH vi ska kanske till Doris första mamma och pappa och hennes biologiska mamma OCH kanske Doris syster oxå kommer   

Så himmla roligt att få se henne och se om Doris blir glad? Eller föresten så blir hon ju glad för vem som helst som pratar eller leker med henne. Men roligt och jag hoppas det blir av.

Sedan söndagen ska vi ängna att att förhoppnings vis kunna ta oss en prommis med henne om vädret ger lov.

Nu mina läsare ska jag passa limporna och vara röksugen. Jag brukar aldrig glömma köpa cigg men igår blev det liksom inte av så nu står jag utan cigg och måste vänta tills jag ska till jobbet.

Ha nu en bra dag alla och tänkt på att klä er om ni ska vistas ute mer än 3 minuter   



Av Isabella - 13 januari 2016 10:01

Allså denna kyla.....

Kylan kommer varje år och man blir lika trött på den varje år. I år kanske man tänkerpå den mer för att jag har ett måste att gå ut med Doris och ordentliga kläder är ett måste.

Nu har man ju turen att när det är över -15 så vill inte Dottan ut på någon långprommis och det blir oftas en snabb kiss och bajs utanförhuset. Men jag har ju ett annat liv utan för hundlivet, nämligen jobb livet.

Som innebär att vi ska gå ut och in hos folk i ca 7 timmar per dag. Oftas har vi bil mellan men det händer att man ibland får gå raden oxå och då ska man gå mellan vårdtagarn.

Ordentliga kläder för denna kyla är ju ABSOLUT inget kommunen håller med. Viss har en del av oss fått en kommunen jacka,men inte kan man säga att det är en jacka som tål mer än -10, så det gäller att klä sig med sina egna kläder.

Ni kan ju tänker att att dagens mode är ju att jensen ska vara tajta och när man då ska trycka i ett par långkalsoner i dom oxå blir det TAJT, och sedan utan på det ett par täckbyxor !   Man rör sig liksom en "terminator" de lux . Man liksom stöna fram när man går " i be back" !

Tur är ju att man är en typ av expert på stödstrumpor så jag har tekniken för att vålda på mig ett par byxor utanpå kallingarna. Men när man väl fått på sig så känns det som man ska explodera dom första timmarna innan jens tyget har vidgad sig till ens storlek.

Jag vet inte om det är för att jag har en gen i mig att jag vill vara i värme eller om jag bara är gnällig, men jag avskyr när det blir över -10 och tillråga på allt blåser så man känner det in i benmärgen   

Idag mina vänner har vi planering möta på jobbet och det är väl ganska tur att man har turen att få vara inne dom första 4 timmarn, så jag har bara 4 timmar av på och avklädning sedan kvar.

Dottan ska få vara hos in bästa och snällaste vän Stina idag. Sedan igår la jag upp en anons om en dag matte och jag har fått otroligt många svar på den. Helt fantastiskt att det finns männsikor som vill ställa upp. Jag ska träffa en tant som bor här på a-torp i helgen få se om hon kan vara Doris nya lilla dagmamma. Hon verkar gullig och har haft hund förr.

Jag hoppas det funkar och att vi kanske inte behöver stressa ihjäl oss och då mår Doris oxå bättre av att få vara med någon dom dagarn.

Nu mina vänner ska jag börja förbereda för att jobba och se till att mitt hem ser respektabelt ut innan jag åker.

Krma på er och glöm förfan inte att klä på er !



Av Isabella - 11 januari 2016 16:57

Förbaskat vad iden springer iväg? Snart har halva jan gått och jag tycker just att julen var slut.

Här i min lya händer det inte så mycket. Finner inte riktigt lusten till att blogga som förr, men jag gör ett försök.

Idag har jag gått en kusr hos min dotter ang detta "snapchat"    Alls en rätt rolig app, MEN är det något för en i min ålder?

Tydligen ska det ju vara det , men vet inte om jag kommer att änvända det. Jag menar jag smsar, eller skriver i facebook chaten eller i whats up appen eller så gör jag som man gjorde på stenåldern jag RINGER   

Så jag vet knappt när jag ska använda denna app?  Men jag gör ett försök och utvärderar sedan.

i Söndags vaknade jag med ett helt vanligt nackspärra (tror jag) ochherre gud så irriterande och ont det gör att inte kunna vrida på huvudet som man vill. Även huvudvärk tillkomme och det är väl kanske inte ovanligt. Därför beslutade jag att idag vilar jag hemma så.

Idag när jag vakande hade spärran släppt men lite öma är man men inget farligt. I morgon tar jag nya tag och jobbar igen.

Nu börjar det, ekorrhjulet är igång och blå veckorna lyser starkt. Min psykiska hälsa är på bättringsvägar, men jag känner att jag måste våga säga nej när jag inte orkar fast jag kan ske vill göra saker. Att inte gör något alls är ganska skönt. Att bara få ligga i sängen en dag och glop på tv, tocha på telefonen, mål i mina målarbok och bara göra ingenting helt enkelt.

 

Jagh ar även plöjt igenom den svenska serien "SALTÖN"

En klart perfekt serie att slö se om man gillar den svenska oskyldiga byggden, med skit snack,otroghet och festliga fester som spårar ur.

Doris växer så det knakar i väggar och golv. Hon har nu lärt sig ligg, vacker tass och sitt. Hon har fått börja ligga i soffan. Men det är när JAG bestämmer och lyfter upp henne. Självklart provar hon hoppa upp annars oxå men då åker hon ner.

Men med denna kyla som rådit så har vi gjort allt för att behålla lite lugn hemma. Tussan har fått sig några nertryckningar så fort hon har gått på golvet. Det konstiga är att när dom båda är i soffan så låter Doris henne vara. Då är Doris snäll och lugn. Så jag hoppas att det kanske är soffan som ska få dom att kunna finna kärlek till varandra   

Nu mina kära vänner ska jag fortsätta att inte göra ett skit. Jag gillar det ......

 


Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards