Jag kan allt

Alla inlägg den 19 januari 2016

Av Isabella - 19 januari 2016 14:01

Fortfarande tjatar media om att Margot W har hyrt en lägenhet av kommunala och det är där vi alla verka ha lagt fokus?

Vad hände med att kommunal skit i det fina skåpet?

Vem fan bryr sig? Det är väl inte dit meddelmarnas pengar försvinner?

Mitt förra inlägg ang detta skrevs ur min synvinkel. Sedan tror jag även som jag skrev att folk håller varandra bakom ryggen. Ju högr upp man klättar verkar det som man blir lite beblindad av allt man kan skaffa och allt man kan tjäna på olika saker.

Iallafall så tycker jag att folk försöker lynxa en stackare som är ett minder röt ägg än dom som avänder andras pengar till att ha orimliga fester och bjudningar.

När man pratar om fack och fackförund ska man ju veta att det är olika på dom oxå. Jag som har genomgått en del fackförbund och jobbat både i den manliga världen och den kvinnliga världen ser en STOR skillnad.

Kommunala som innehåller troligen 70-80 % av kvinnor HAR ett mycket sämre avtal än vad man har i tex metal facket eller in något annat fack som har övertaligt män.

Detta är tyvärr ett problem än att vi som jobbar inom ett "kvinno" yrke inte har det lika jobbigt som en manligt jobb.

När man har diskuterat yrket vård med manliga vänner/bekanta så kan man höra att det är väl inte så jobbigt att lagar lite mat, tvätta lite tvätt, klä på männsikor.......

Ni skulle prova på mitt jobb en dag ????

Män har väl alltid haft mer makt och har än ,mer makt än kvinnor och tyvärr väger deras ord ofta tyngst fortfarande.

Såg på tv igår en av hoppar från kommunala. som fick frågan varför? OCh är det inte bättre att vara fler som kan slåss för sina rättigheter? Hans svar....

-Men då undrar jag hur mång meddlemar man ska vara innan något hände?

Det kan jag oxå undra? Hur länge har det inte diskuterats detta om delade turer. I flera år och facker säger att det ska bort eller inte förkomme på veckan, men kanske på helger.

Hur många vikarier har inte delade turer på veckan???  Det än 1 ända kommun i Sverige som har provat ta bort dom och det har tydligen gått bra och personalen har varit överlyckliga. VARFÖR provar ingen annan kommun? VARFÖR SÄTTER inte facketförbundet ner fot då och säger

-NU ska dom bort för det vill våra meddelmar???!!

Inget händer..........

Den dagen facket visat tydlige att dom gör skilland och det lönas att vara med så går jag med.

Kylan har tagit ett satans grepp om oss igen och detta innebör att buss åkning är ett måste. Tänkte ta bilen men då får jag vara orolig att den inte ska starta när man ska hem ikväll och det vill man ju inte riskera.

Idag har jag lekt duktig mamma. Förberett middagen till Rebbe (Chrepps) städat och skurat. Lekt med Doris som håller på att blir utråkad och suttit och filosiferat om hur sommaren ska bli.

Nu ska jag börja klä mig för det tar väl typ 30 min. Sedan ska jag panik kissa Dottan, sätta på hennes radio och göra mig klar för att slåss med kylan hela långa jävla kvällen. Tydligen hade jag GÅ raden idag och jag ser INTE fram imot den.

Vi höres en anna dag om jag överlever denna kväll.






Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards