Jag kan allt

Alla inlägg den 16 januari 2016

Av Isabella - 16 januari 2016 07:58

Jag är en helt vanlig komunal arbetar. Jag jobbar heltid,jobbar kvälla helger ja ni vet själva alla dagar om året.

Storhelgen är inte storhelger för oss. Det är oftas den chans vi har att kanske få in några extra slantar på vårat konto, i bekostnaden av att avstå våra familjer och barn.

Vi är underbetlada, i ett system där vi inte kan göra något annat än att säga till gång på gång på gång på gång att detta är inte bra.

Vi står troligen för en hel av sjukskrivningar i utbrändhet, olika typer av värk och utslitna leder i kroppen.

I mitt yrke som hemtjänstare som ska vistas ute en del, vi  som går hela dagen ersättts inte äns för skor eller varma ytterkläder ,när vi nu bor där vi bor i Sverige! Vi måste se till själva att ha ordentliga skor på fötterna, och att vi har egna varma kläder.

Visst vi får tre plagg per år av kommunen. Vi får välja mellan typ 3 olika typer av byxor, 5 olika modeller av tröjor/ skjortot (kortärmade), 1 modell av en kläning/tunnika och två olika typer av väst.

TRE PLAGG per år!

En jacka är utköpt till vissa, en tunn vindjacka med en fleccs tröja inuti? Tror vi den håller kylan när det blir mer än -10? Vi är ungefär 7-10 arbetare varje morgon vi har två bilar, får alla åka bil då? Nä större dela av oss blir avsläppta och ska gå mellan vårdtagarna.

Vantar och mössor har det aldrig varit tal om.

Iallfall så har vi funnit oss i detta till en viss del där det har diskuteras i många år varför vi inte får mer kläder och frågan varför vi ska använda våra egna kläder?

Vissa av oss tillhör Facket, Det kommunala facket och betalar en massa pengar per år för att dom ska försöka framförhandla lite bättre avtal åt oss anställda.

Hur har det gått?

Jag har jobbat inom kommun i snart ca 10 år och inte sett en ända förändring. Jag har själv varit med i facket och betalt och själv behövt fråga om hjälp när det har varit uppsägningar, där jag har förlorat min plast.

Vad gjorde facket då? INGENTING ! inte kanske för att dom inte ville, utan för att arbetsgivaren har så himmla många rättigheter och har så himmla många kryphål som finns i VÅRAT avtal.

Jag har råkat ut för två uppsägningar och inget av fallen har jag kännt att facket har slagit för mig. Utan snarare bara svarat att

-Tyvärr men det finns vissa lagar som säger att arbetsgivar har rätt till ditt och datt......?

Efter andra gången gick jag ur, för vad är meningen om arbesgivaren har så många kryphål hit och dit. VARFÖR SKA JAG BETALA OM DOM INTE KAN GÖRA NÅGOT?


Sjäv tycker jag facket verka vara en lekskola. En föreninng som pratar vitt och brett om hur VI ska hjälpas åt, hur vi ska slåss och få det bättre?

Har vi fått det ? NÄÄÄÄ vi står och stampar på samma ställ än som vi gjorde för 20 år sedan.

Sedan när man får läsa att kommunala äger klubbar (som inte är fel i mina ögon) lägenheter som affärs inkomster, men att dom går back på som 320 miljoner i år och vart går då våra pengar som vi meddelmar betalat in?

Om klubbarna skulle gå med vinst är det ju underbart att få in pengar att slåss för och föra våran kamp vidare.

Och inte nog med det så ska det festas en jävla massa och inte en vanlig fest där man blir bjuden på mat och ETT glas vin eller öl till maten?

Förtronde vala personen åker ner och festar och pampar glänser och dreglar över porr stjänan "PUMA" eller vad hon heter?

Festa gärna hur mycket ni vill och gå på porrklubbar hur mycket ni vill, men gör det på eran fridtid för era EGNA pengar, för nog kan jag lova att ni har löner som ni kan spendera.

Självklart ska ni få ha firma fester som alla andra företag, men håll dom då lite mer rimmliga. En middag, en öl eller drink och BETALA själva resten av kvällen.

Hur skulle det se ut om jag var kassa ansvarig gör Rebbes klass. Jag utvidagar och teckan ett minder företag som säljen en produkt i klassens namn och så småningen om går det dåligt, men då tycker jag att men herre gud jag bjuder in alla som handlat av mig och bjuder dom på en hej dundrande FEST !

OOPPPSSS!

-Jag är ledsen klassen men ni kan inte åka till stockholm en vecka för vi har tyärr gått back???

OOOPPPSSS ...jag råkade ha fest oxå ????


Näää jag är så himmla glad att jag inte har varit med i facket och att mina få slantar har gått till detta.

Jag säger inte alls att facket är dåligt och det är en bra tanke men tyvärr så tror jag att avtalet vi har teckan är inte så mycket att hänga upp och att arbetsgivaren har alldelses för mycket kryphål.

Jag tror oxå att dom männskor som är inbalndade i att förhandla fram avtalet i det sista, dom sista parterna har för mycket nära kontkat med arbetsgivar sidan.

Att hålla varandra om ryggen är ett faktum och att utnyttja sin högre status.

Makt och pengar gör att folk blir blinda och giriga även i SVERIGE !

Livet är inte rättvist och det kommer det aldrig att bli. Jag kommer aldrig att få känna på den rika sidan av livet och det accepterar jag, men att den rika sidan ska utnyttja förtronden är förjävligt.

Tyvärr så har ju höjdarna inte bara bra löner och har troligen haft möjlighet att spara pengar i herrans massa år, utan vi har oxå sett till att dom har fått 2miljoners fallskärmar?

Så gubbjäveln vad han nu hette, skrattar förmodligen. Lite tidigar pension(tid att vara med familjen), med ett avgångsverderlag på 2 mille!

Grattis till er.

Nä nu ska jag få igång armar och ben och hoppas inte lederna värker så himmla mycket idag.





Av Isabella - 16 januari 2016 07:46

Herre gud vad jag har sovit gått inatt. Ïnatt har jag haft Micke hemma i sängen coh jag kan inte hjälpa det men oftas så sover jag jäkligt gott med han som sällskap. Dottan har sovit med Rebbe och Tussan har sovit bakom ryggkudden i soffan.   

Tussan har fått för sig något konstige senaste veckan. Hon klämer sig ner mellan ryggplantan och kudden i soffan, hon mjauar två gånger högt.

Ibland kan det vara mat, ibland tror jag det kan vara att hon är nödig och bland kanske det är för att hon känner sig ensammen. Så igår la vi ner mys tid på henne. Micke som annatid inte ville ha henne i fammnen låg med henne på magen HELA kvällen och klappade och klappade    och inatt har hon inte majuat.

Idag är det dagen det som kommer troligen att bli superbra. Vi ska nämligen träffas Doris syster och mamma. Allså så himmla roligt att få se henne och så roligt att Dottan kanske får leka med någon likasinnad korv kropp.

Vi ska vara där kl 12 så jag har klivit upp med Micke och väckte Dottan så hon ska hinna få i sig sin lunch innan vi åker.

Det kommer bilder efter denna dag. Har funderat på att hämta kamerna hos Micke så jag kan fota lite idag.

Ha en bra dag mina läsare så syns vi kanske i morgon.




Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards