Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 10 juni 2020

Brister

Av Isabella - 10 juni 2020 08:20

God morgon.

Onsdag och jag börjar morgonen med att gå ut med hunden och möts av 3 lättklädda killar. JOBBIG !!! 

Nä egentligen inte men kännde just då....

-Är det verkligen så här varmt idag ??? Och jo kanske det är det! Men jag ska prov själv vara lite lättklädd när jag ska ut med Dottan vid nio. Så det är först då jag avgör hur resten av dagen ska se ut. 


Iallafall så, finns det två saker jag vill skriva om idag. En sak som gör mig kanska förbaskad från topp till tå! Detta var den milda förklaringen. 

Vi kan börja med detta. 

Jag jobbade ju igår kväll och i slutet på kvällen hände det en konstig grej. Min kollega var in till en person vid 19 och gav medicin. Då var personen helt som vanligt. Denna person har inte någon demens heller vill jag påpeka. 

Just före kl 21.00 kliver min kollega ut från en helt annan vårdtagare ungefär 4 kvarterbort från den första vårdtagare och hittar då denna person där, ute med rullatorn. Hon frågar vad personen gör där och personen hittar inte hem. Personen förstår inte riktigt heller vem min kollega är. Min kollega följer givitvis personen hem och ser till att hen kommer sig in i sin lägenhet. Personen känner inte alls igensig och är verkligen inponerad att min kollega kan koden till huset. Efter vi lämnat peronen hemma. Så ringer jag till nattpatrullen och meddelar dom vad som har hänt och ber dom åka dit och titta till han så han inte har gått ut igen. Dom gör givietvis detta snälla som dom är. Jag kontaktar även ena sonen till personen för att meddela att hen föräldrer var väldigt förrvirrad ikväll och vad som hade hänt.

Min kollega kontaktar sjuksköterskan för vi tycker detta är kostigt att hen helt plötsligt blivit så förvirrad. Detta är inte ett normalt tillstånd för denna person och vi önskade att någon skulle åka förbi och titta till personen så det inte var något allvarligt sjukdoms tillstånd på gång. 

Till svar får vi att det ligger inte under deras arbetsuppgifter att åka ut om personer är förvirrade. Utan nattenpatrullen får ringa om dom upplever han sämre eller sjuk när dom är där och tittar till han. Till saken är att denna person har inte natt tillsyns och dom vet ju inte hur personen är i vanliga fall. 

Visst i helvete är det något konstigt när en männsika tappar minner och inte hittar hem helt plötsligt. Visst måste det vara under deras arbetsuppgifter att åka ut till patienter som plötsligt har fått ett underlig beteende. Jag säker inte att detta innebär att det är ett allvarligt tillstånd, MEN det kan ju vara början till något allvarligt. 

Är det inte då bättre att åka ut och titta till och ta lite blodtryck ochdet vanlig och göre en bedöming på tillståndet.

Jag blir verkligen förbannad på detta  nosalanta beteendet och hade detta varit min mamma/pappa hade jag blivit förbaskad och ifrågasatt varför ingen ssk tittat till hen! 

Ibland upplever jag att när man ringer efter hjälp från hemtjänsten så bagatelliserars vi som människkor. Att vi överreagerar och att vi stör lite. 

SJUKT ! Vi ringer när det är en situation där vi ser fara för personen. Och bedömmer vi det så tycker jag att ssk ska lita på oss att detta bör kollas upp. 


Sedan snabbt till det andra. 

Mordet på den 8 åriga pojken och den 52 åriga läraren på öppen gata har troligen uppklarats. TACK för det.

Jag kom ihåg detta väldigt väl. Otroligt skrämmande att en person mördar två personer inom loppet av en timme typ och ingen ser någonting. Men nu äntligen har vi kanske fått en förövare till detta vansinings dåd. 

Tänk vad anhöriga ska ha fått gå igen på alla dessa år. Funderat på VARFÖR? 

Nu KANSKE dom har möjligheten att få veta. Just ordet VARFÖR är ett sådant viktigt ord när det händer tragiska saker. Man vill alltid veta VARFÖR händer detta. 


Nu ska jag klä av mig lite och ta min hårboll och promenera. Seddan blir det jobba till sena kvällen. 


Jag vill oxå klappa mig på axeln lite oxå. När jag fyllde år så fick jag en orkide av min svägerska Emelie. Jag älskar denna blomma men har ALDRIG lyckast få domm att överleva. MEN nu har jag vuxit upp och blivit nog gammla för att kunna sköta en orkide. Min blommar fortfarande och är super fin. 

Vuuxen poäng till mig. 


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards