Direktlänk till inlägg 17 juni 2020
400-500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 riven lök
2 vitlöksklyfter pressade
1 ägg
ströbröd om det behövs.
1 paket tortillas bröd
1 påse tiven ost
Blanda ihop allt detta ovan och blir smeten för lös så ta lite ströbröd och lät det svätta lite så den blir lite fastare.
Blöt lägg träspett i vatten en stund före.
Forma sedan bajsar så stora man vill ha spetten. och stick igenom spettet i korven. Olja en ungsfast form och lägg ner spetten där. Grilla dom i ugnen på ca 200 grader. Efter ugen blev varm slog jag på grill funktionen och grillade dom. Vände dom en gån under tiden. Jag körde ca 20-30 min. Beror på hur stora eller små spett man gör.
Äppelcoleslaw
0,5 dl majonäs
2 msk olivolja
1 lime
1 fin strimmlat äpple
fin strimmlad vitkol
½ fin strimmlad rödlök
salt och peppar
Strimmla äpplet, vitkolen och rödlöken
Riv ner det gröna runt limen och sedan pressa i saften fån limen i grönsakerna
Blanda ner majonäsen oh olivoljan och smaka av med lite salt och peppar. Såt stå i kylen tills servering.
Hacka dom grönskaer man vill ha till detta. Gurka, tomater, majs och lite sallad och lägg upp på ett fat, å får man ta det man vill.
Ta fram tortilla bröd och lägg på riven ost på dom. Just innan servering stoppar man in dom i ugene så osten smällter och ta ut dom.
Lägg sedan på ett spett och fyll sedan med salladen och äppelröran och salsa.
Väldigt gott och man kan ha lite naco chips till på sidan om.
Rikitgt gott.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|