Jag kan allt

Alla inlägg den 9 september 2020

Av Isabella - 9 september 2020 08:18

God morgon på er. 

Idag pepprar jag er med mat och livets gåtor     Jag har reddan hunnit dela med mig av pirogenra jag knopade ihop igår. Dom var super goda, men som sagt, så bör man ha tid och energi när man ska göra dom. 


Just nu är jag i en "less" period. Jag känner mig som en disk trasa. Håret hatar jag. Jag kan typ just så pass sätta upp det. men det ser förjävligt ut. Jag är asss trött, för jag sover som en uggla (typ vaken jämt på natten). Jag känner mig dallrig och obekväm med min kropp. 

Dessa perioder drabbar nog dom flesta någon gång då och då. Jag behöver få igen energi och det går om jag lägger energi på rätt ställe. 

Sommaren har vait en enda stor fest. Vi har gottat oss i både mat och festande. Och detta sätter sina spår. Sedan gör det ju sitt om man inte sover bra på flera månader. 

Doris har haft ont i tassarna och inte kunnat gå så raskt som vi brukade göra. Men nu i veckan så tycks jag kunna se en viss förbättring och vi kanske kan börja öka på tempot på våra promenader. 

Nåja allt ordnar sig när jag sökt åt energi och vilja   

I helgen som var jobbade jag. Något jag alltid blir påmind om är mina jäkla ögonbryn då. När man åker hiss på olika ställen. OFTAS är ljust AS bra i hissar och när man står där ser man hur ögonbrynen brer ut sig över ansiktet. VARJE gågn tänker jag på, VÄRFÖR har jag inte en pincet i fickan?  Min spegel hemma är skit dålig i badrumet. Funderrar på om jag ska på mina lediga dagar egna mig åt att åka hiss och plocka ögonbryn? Samma när man kör bil och fäller ner solskyddet    Då har man ju både super mustas och grå ringar runt ögonen......... är det dessa speglar sanna speglar eller är dom fejakade. 

Det är ganska roligt med speglar. För i vissa blir man snygg i , och i vissa blir man helt galet ful i ? Men vilka är dom man ska lite på ?  Eller är det hur man känner sig för dagen som avgör hur man uppfattar sig själv? 

Hur det än är så är detta ett mini problem, och jag brkar komma till rätta med detta. 

Snart ska jag gå ut och gå med Doris. Jag har torka på poddar. Jag har lyssnat igenom alla jag brukar lyssna på och det kommer inga nya avsnitt. Jag lyssnar på krimenall poddar och dokumentär poddar. Jag har typ alla. Jag bläddrar mellan typ 10 olika poddar och det är SÅÅÅÅ segt med nya avsnitt. Så just nu har jag torka  och lyssnar på olika avsnitt en gång till. 

Jag är lite less på att lyssna på musik oxå, så nu funderar jag på OM jag ska ta hem en bok app och se omm jag hittar något bra där? 

Tyvärr är jag så att jag kan inte lynnsa på annat än sanna berättelser och öden. Jag fastnar liksom inte i böcker som inte är sanna. 

Så även där har jag lyssnat på det mesta under dessa 5 år jag har promenerat med hunden. Men ska ta mig en titt runt i olika appar och se om det finns något jag kan lyssna på. 

Nu tar jag nya tag och siktar mot helgen. Doris ska få lite emester hos sin extra familj Linda i Burträsk lördag till söndag. Jag och Micke ska fara till Umeå och ta oss en mys helg med lite shopping och middag på Lottas. Har ni vägarna förbi Umeå och vill äta riktigt bra  mat , så gå på Lottas inne i stan. AS bra på att göra mat är dom och väldigt mysigt ställe. 

På återsende ! 




Av Isabella - 9 september 2020 07:49

Hej och god morgon på er. Jag har kommit in i ett stimm med att prova på olik nya maträtter just nu och jag kommer att lägga upp lite nya recept. Kommer oxå att starta en ny katigori som kommer att heta "På ca 30 min" ! Där kommer jag lägga upp recept på rätter som man kan slänga ihop snabbt på vardagen när man är trött och vill göra något gott som går snabbt. 

Iallfall så igår provade jag på att göra pizza piroger. Jäkligt goda blev dom, men detta recept hör inte till "på 30 min". Utan dett ska man göra när man har tid på sig. 



Pizza piroger 


DEG:


150 g smällt smör

50 G jäst 

3 dl mjölk

2 ägg

ca 1 l mjöl

1 tsk salt 


Börja med att smällta smöret, blanda i mjölken och smula ner jästen. Rör om tills jästen har löst upp sig i finger temperatur. 

Sedan knådar man ihop allt i en bunke till en smidig deg som inte klibbar och låter dn stå och jäsa medans man fixar fyllningen. 


TOMATSÅS:


1 burk krossade tomater 

2 stora vitlöks klyftor rivna

ca 0,5 dl olja

salt, peppar och oregano 


Koka ihop detta i en kastrull och låt det puttra några minuter. Sedan tar man av det och låter det kallna. 

 

FYLLNING:


ca 200g strimmlad skinka

2-3 riven ost (ta gärna en ost som smakar lite tex västerbottenost) 


Blanda ihop ost och skinka i en bunke och när tomatsåsen har kallnat ordentligt så blandar man ner den i ost/skink bunken. 

   

Dela upp degen i ca 12-15 minder bullar och kavla ut dom bullarna till runda plattor. Lägg på fyllning och vik halva plattan över. VIKTIGT är att trycka till ORDENTLIGT med en gaffel runt kanterna. För dom har en viss tendens att öppna sig annars.  Pensla pirogerna med ägg och grädda som i ugnen på 225 g ca 15 min eller tills dom är gyllen bruna. 

 


Servera dom med pizzasallad och taziki    

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards