Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 16 februari 2021

Kalla fakta SKK

Av Isabella - 16 februari 2021 09:19

Snubblade över Kalla fakta igår kväll. Det handlade om den Svenska kennel klubben. 

Idag när jag slog upp Facebokk ser jag att det har startat en massa trådar om denna klubb som har ca  300 000 meddlemar. 

Jag tycker själv att det är SUPER bra att det finns vissa regler och saker man måste förhålla sig till när det  gäller våra djur. Djuren ska ha det bra och bli behandlande rätt. Skk har gjort många bra saker det tvivlar jag inte på och det behövs visa regel verk som gör att det finns kontroller på hur man sköter sin uppfödning av hundar. Men där i mot kan jag tycka att om man som uppfödare blir anmäld, ska man ha rätt till en riktig domstol som avgör om man har felat eller om det kan ha skett ett misstag. Som det ser ut idag , ska uppfödaren svara till en disiplinnämd skriftligt per papper och skriva sin åsikt i klagomålet och sedan ska nämden ta ett beslut om det är så eller inte. Man har allså inte rätt att få prata ansikte mot ansikte med någon utan man ska besvara detta med brev. Och är det så att nämden har bestämt sig för att utesluta en så har dom det. Då spelar det ingen roll vad man själv har att säga. Där kan jag se ett problem och en översittar stil som jag tycker liknar 1800 talet. En kvinna igår hde blvit beskylld förr att ha gjort bulvan uppfödning. Hon själv sa att hon hade ingen kännde dom om att valparna hon var inblandade i vart sedan registrerade i Norge. Nu vet jag inte hel historien, men jag kan väl tycka att OM man nu ska bli utesluten på detta sätt ska man ha rtt till en riktig rättegång. 

För det är så att om man inte är meddlem i Skk ska kan man inte tävla eller ställa ut sina hundar. Det är Skk som har monopol på denna hund sport. 

Jag har själv köpt av en uppfödare som är med i Skk och är super nöjd över mitt köp av Doris. Skk ska ju främja friska och hälsosamma hundar vilket är bra, men jag kan tycka att det inte riktigt stämmer jämt. 

Förr ställde vi ut Doris. Men hon var aldrig tillräckligt fin som Fralla. 

Hon har för lång kropp, är för stor för att vara en hona, har för ljus färg på ögonen och hon har förmycket svans. Alla dessa saker hon är främjar den friska hund jag har. Jag har ju valt en ras som är rejällt omsriven och har ofta fått frågan om hon har andnings problem. Min hund har inga andnings problem, men där imot har hon svårt på sommaren när det är varm att reglera värmen i sin kropp på grund av att hon är en plattnos, men det är inte desamma som att hon har andnings svårigheter. Hon är inte överviktig och är en ganska aktiv hund när hon vill och behöver. 

Där imot har hon problem med sin mage och är överkänslig mot vissa saker och detta är typiskt i denna ras. Jag har under dessa 5 år hållit på och reglerat intag på mat och hur ofta hon får mat och vad hon äter. Det har tagit nästan 5 år att hitta rätt och nu efter senaste insjuknade så tror jag vi har hittat rätt. 

Vad jag vill säga med detta inlägg är att SKK gör många bra saker och att som uppfödare ska man främja sina hundars hälsa och välmånde, men även dom är bara männsikor som kan göra fel och om man gör fel ska man ha rätten att få rätta till det om det skett ett misstag. Skk kan behöva förnya sina medtoder och sitt tänkande kan jag tycka beronde på vad man har gjort för misstag. 

Sedan kan jag tycka att det ska finnas alternativ om man vill utöva utställninga på sina hundar även om man inte är med i SKK. 

Nu kan jag bara prata om min egen ras som jag har erfarenhet om, men många regler på hur en Fralla ska se ut tycker jag inte främjar rasens välmånde och hälsa. Så är det så att det finns tävlingar där man kan ställa ut hunden så hör av er, då är jag intresserad av att prova. 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards