Direktlänk till inlägg 10 april 2012
Hej igen hittade faktiskt bilder jag tog när jag höll på med att göra förrätten. Så här kommer den. Jag vill till lägga att till och med min dotter gillade denna.
4 skivorchèvreost, centimetertjocka
4 skivorprosciutto
4 skivorformfranska
4 mskhonung, flytande
blandsallad
en näve nötter (eller frön om man är allergisk mot nötter)
2 msk svartvinbärs gele
1 msk vatten.
1. Sätt på ugnen på grill och 225 grader.
2. Skär ut fyra rundlar ur formfranskan, lika stor diameter som på getosten.
3. Lägg getosten på brödskivan och vira runt prosciutton (som ett litet paket) och ringla över honungen.
Ta fram en torr stekpanna och sätt på medelvärme.
5. Lägg i nötterna och rosta tills de fått färg. Rör runt så att inte nötterna bränns vid. Stäng av värmen och häll nötterna i en skål (annars kan de fortsätta att rostas/brännas vid i stekpannan).
6. Ställ ”getostpaketet” i en ungsfast form och gratinera i 225 grader i ca 10-15 minuter.
7. Svartvinbärscouli
Blanda vinbärsgelén och vatten i en skål och värm i micron i ca 30 sekunder eller i en kastrull på svag värme. Rör runt.
8. Skölj salladen och lägg ungefär en näve sallad på varje tallrik. Ringla över svartvinbärscoulin.
9. Ställ getosten ovanpå salladen och ringla lite svartvinbärscouli över. Strössla över de rostade nötterna/fröna Servera!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 | 10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|