Direktlänk till inlägg 28 juni 2010
500 g köttfärs
75 g ströbröd
1,5 dl mjölk
2 lökar hackade smått
2-3 vitlöksklyfftor pressade
salt, peppar i eget tycke
FYLLNING:
150 g mossarella ost
0,5 dl soltorkade tomater
0,5 dl hackad färsk basillika
0,5 dl hackad färsk persillja
TOMATSÅS:
1 stor gul lök
1-2 klyftor vitlök hackad
1 msk matolja
1 burk krossade tomater'
1 hönsbuljong tärning
svartpeppar
bandspagetti
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 250 grade.
2. Blanda ihop köttfärss blandnignen och platta ut den på ett bakplåtspapper
3. Sedan hackar man allt som ska vara i fyllningen och strö ut den över köttfärsplattan jämt fördelat.
4. Sedan smörjer man en form och rullar försiktigt ihop rullen som en rulltårta. Och så flyttar man den i den smorda formen.sätt den i ugnen och dra ner värmen på 175 grader. Grädda den i ca 40 min.
5. Koka pastan så den blir klar.
6. Under tiden den är i ugnen så gör man tomat såsen. Hacka allt och fräs i stekpanna och häll i sedan burken med tomatsås.
7. När pastan är klar blanda den med den färsiga tomat sås.
8. När rullen är klar är det bara att severa med en god sallad och pastan.
Det är skit gott och enkelt att göra.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 |
|||||||
|