Jag kan allt

Alla inlägg under juni 2010

Av Isabella - 21 juni 2010 14:29

Ja hej på er. Nu var det längen sen jag skrev som vanligt. Men på helgerna blir det som inte att jag skriver om jag inte jobbar. Men helgen har varit bra, förutom detta skit väder vi har haft.

Vi börjar med fredagen....

FREDAG:

SKOLAVSLUTNING..med stora bokstäver.... vad med kan man säga. Rebbe hel nöjd över att nu få sommar lov. Hon var så fin.

  

Micke hade tagit ledigt oxå så han var med i år. dom sjöng och spelade alla klasser. Trevligt och vilken sommar känsla man får. Tyvärr försvann ju den när man gick ut. Kallt och blåssigt.... men dom var duktiga.

Efter fika och allt vad det innebar så for vi till stan för vi har som gjort till tadition att Rebbbe väljer ställe hon vill äta lunch på. Ja så hon valde Subway. Kanske inte det jag önskat men hon väljer så det var bara att hänga på. Efter mat så for vi hem och packade för at åka till stugan. Vi hade ju bestämt att cykla Allemanstrampet runt Göksjön. så vi packade mat och cyklar och for till stugan. När vi kom oss dit så bestämde vi att vi skulle äta med Lollo och Stefan. Sp vi lagade Tacos och killarna for och fiskade sen på kvällen så det var tjej kväll i huset....Ganska trevligt ibland att bara sitta och snacka med tjejorna här. Dom har ju så otroligt roliga uttryck på olika saker ibland.

Men det dröjde inte länge förr än killarna komme tillbaka. DEt började ju spö regna. Steffe var den enda som tog hem en fisk. Micke hade fått men dom var så små att han kasta tillbaka dom i vattnet. Litte irri var han när han kom tillbaka...hahaha

Sedan vart det att sova och ladda för trempet vi skulle göra på lördagen....


LÖRDAG:

Vaknade i stugan med hoppet på att det inte skulle regna....ja ni vet ju själv vad det blev. Regna regna regna och åter regna... så vi tog och följde med farmor och Sören i deras bil och ÅKTE bil runt Göksjön. Det är tillåtet men man är ju lat. Men inte så himmla roligt att cykla 2 mil i regna. Men jag ger en stor handapplåd till dom som faktiskt cyklade, det var ganska många som gjorde det en då.   

  

Det fanns ju stationer under vägen där man fick fika och grilla korv på. Vi stannde vi två stycken. fört en där man fick en bakelse och sedan vi våfflorna...

Trevligt var det och skojigt. Sedan bar det i väg mot Boliden. Bolidenmarknade nästa i regnet. Men jag hade ju hört att det kanske var den sissta så vad fan man måste ju dit och kolla in läget. Ja när man var lite själv var ju Boliden marknade jätte stor. Nu är den lite och ynklig. Men vi gick igenom den och med oss fick vi rökt fläskfile, så det var klart värt det. Hem igen till stan och packa upp lite grejor och sedan IVÄG mot Joypeak. Rebbe ville dit och titta i REGNET. Så vad gör inte snäll dumma föräldrar...jo man far. Vi gick och tittade ca en timme men sedna var vi så kalla och frusna så då åkte vi hem....och nu minna vänner så for vi inte ut något mer. På kvällen grillade vi och såg tre filmer och sedan kom lilla Johanblund till mina ögon.

Glömde berätta att på Fredags kvällen var jag och Micke ute och körde och såg tre stora älgar oxå.


SÖNDAG:

Ja inte så himmla roligt. REbbe skulle stå med sitt fotbollslag på loppis på parken I REGNET så det var det vi gjorde var ute hela förbaskade dagen i regnet. loppisen slutade vi två. for hem och fixade lite mat och sedan hade dom match halv fem. Rebbe får ju inte spela men hon ville ju se så var hände då... Jo mamma följde med I REGNET och vi var där hela matchen....hahahaha så jag har varit i Regnet percis hela helgen. Men vi har då uttnyttjat hela helgen så man ska j inte klaga. Och jag är ju faktiskt inte så socker söt. Men man blev frusen in till ben och märj...

så nu har ni min helg.     

Av Isabella - 17 juni 2010 14:55

Ja jag måste städa bort lite och förbereda för maten vi ska äta ......men jag vill inte det     Tycker det är tråkigt som bara den. Kan ingen vänligt själ bara hjälpa mig med allt och sedan kanske lag  maten oxå...??? Har nyss kommit hem från att jag har skjudsat Rebecca till Bergsbynkiosken. Klassen skulle dit och äta glass. Men hon ka ju inte cykla än med handleden, så jag har skjusat henne...tror ni hon var lessen för att hon INTE kunde cykla...  ööhhh NÄ DET VAR HON INTE....hahaha

Nä nu måste jag göra detta innan jag somnar i soffan.....

 

Av Isabella - 17 juni 2010 09:52

Ja då har jag varit och dejtat min gammle vapendragare Nicke.B Kanske inte är så allvarligt som det låter men jag har då varit till han idag nu på morgonen. Och snäll som han är så fick jag en bit orre av han till våran frys...Tack Nicke nu har vi snart betat av alla  djur vi kan komma på.   

Fasen måste nog räkna upp allt vi har gjort. Men vi har säkert en massa saker kvar. Men ni kanske kan hjälpa mig och komma med ider. Får se nu....

1. Hare

2.Anka

3.val

4.Struts

5.alligator

6.oxfile

7.orre ( snart)

8.Rådjur (snart)

9.Häst

10.tonfisk

11.Lam

12.Vildsvin (snart)

13.Zebra ( tror vi åt det förra sommaren)

Tror det är allt vi har provar, sen har man ju ätit älg och ren , men ska man räkna det eller.  Ja vi får väl se. Midsommar närmmar sig och vad händer då?? Jag vet då inte vad vi ska göra men något hittar man väl på. Nä nu ska jag plocka bort lite och sedan kanske fara till stan och träffa Mia.

Så än en gång tack så hemskt mycke Nicke. 

Av Isabella - 17 juni 2010 07:03

Ja ha har jobbat nu en extra natt. Snart hem och göra någon nytta. DAgen ser ut att bli jätte bra med mycke sol. Rebecca har sissta skoldagen idag och den består tydligen av att äta klass på bergsbyns kiosken..hahahha  

Tur dom har. alla andra barn får cykla dit, och jag ska skjudsa henne dit. Kanske man tar sig en glass själv då? En kul glass...vad är inte godare än det??? Sedan idag tror jag att jag ska invänta solsidan och bara sola och ta det lungt. Kvällen blir det att fara till Innansjön och hälsa på svärmor. Så nu får ni ha det bra till vi syns nästa gång. Ska försöka ta lite kort i helgen så jag har något att visa upp till veckan.   

Av Isabella - 16 juni 2010 14:09

Hej hej på er alla glada skitar. Idag är det onsdag. Igår jobbade jag fram till kl 21 och kom hem. Rengjorde Rebbes hand och arm och smörjde in den. Vi satt och snick snackade en stund sedan vi tio la vi oss.Jag och Micke låg och snackade om hur vi skulle börja spara pengar nu och hur mycke vi skulle vara tvungna att lägga undan. Fy fan det kommer nite att bli trevligt fram över här. Men vill man ha grejor är det bara att bita i det sura äppelt och ha tråkkigt fram tills det är färdig sparat. Iallfalla så förstår ni väl själva att just där vid kl 22.30 tiden började mullra högt som fan och heltplötsligt började ju allt skak....   Jag  som nu mera är en himmla berest kvinna och som har varit i jordskalvens land Chile förstod ju direkt vad som stod på...hahah  Ja sa direkt till Micke att det är ett jordskalv. Men han trodde först att dom hade sprängt någonstannsa...hahah nä sa jag det är ett skalv. Och mycke riktigt så var det ju det. Jag har idag varit inne på olika sidor och läst och om vi säger så här så tycker dom flesta det var coolt..??? Jag vet inte riktigt jag om det är så coolt ,när man har sett vilka otroliga krafer det kan ha och hur mycke det kan förstöra. Men visst nu är vi i Sverige och förhoppnings vis kommer det inte att bli större än detta  vi hade igår.

 

Av Isabella - 15 juni 2010 07:45

Ja allt detta på en gång känner jag just nu i denna stund. Igår var det dagen det när Rebecca skulle få ta bort gipset. Gud vad hon varglad för det. Hon pratade hela tiden om att hon skulle raka ut armen och hon skulle och skulle göra en massa saker....   Men jag försökte påminna henne om att hon har ju inte så mycke muskler så jag sa att jag tor inte du kan göra allt du vill göra. Själv har man ju aldrig brytit något och varit tvungen att ha gips, så jag fattade ju inte riktigt självhur det skulle kännas när dom tog bort det.

Jag kan väl säga att det inte vart sm hon tänkte sig. Och själv hade jag inte heller förstått riktigt hur det skulle bli och kännas för henne.

  

Här har dom just börja med att klippa upp strumpan hon har innanför gipset.

  

Dom änvände som en mini rondel för att såga upp det. Men den snurrade inte utan den vibrerade sönder gipset, så Rebecca hade nästan svårt att sitta still för att det kittlades så himmla mycke.

  

Så nu var det bara kvar att lyfta upp armen...... bara och bara. Det var nu det började. Hon fick ju jätte ont och började grina. dom sa att man kunde ha det någon dag för att man är så himma ovan. Sen som sakt så har hon ju inga muskler kvar. Ner på rönken skulle vi och sedan tillbaka för att fräffa läkaren. Efter hon rönkas sig så kunde hon lungna ner sig och det känndes lite bättre.Sedan var det bara att träffa läkaren kvar. Rebecca hade uppfattat från förra läkarbesöket att hon skulle ha kvar spiken i någon vecka till. så när vi kom in på rummet och den gulliga sköterskan förklara att dom ska ta sifftet rasade lilla världen för henne.....  Hon bara skrek NEJ inte idag...!!! Men men man måste ju göra saker iblan fast det inte är roliga. Med möda och stort besvär och en mamma som fick öva lite profilaks andning med henne, så komme stifftet ut. Läkaren sa att det  skulle gå på bara en halv sek, men otruligt nog så satt det ju fast som fan , så hon var tvungen att vicka löst det. Jag för står lillan att hon grinnade för nog gör det ont. Men nu är det gjort och hon var jätte duktig. Men till henns besvikelse så får hon inte sporta för än om en månad till.

Iag händer det inget underhållande för er, jag håller på att tvätta och sedan ska jag fara och jobba lite med gammlingarna. Jag har verkligen längtat efter gammlingarna, dom är så otroligt tacksamma. Så nä nu ska jag ilalite så jag hinner allt innan jag far på jobbet.

Kram på er

Av Isabella - 14 juni 2010 00:10

Sitter nu på jobbet och funderar hur jag ska få ihop allt man vill göra, och helst vill jag göra det nu på en gång. Min lista på saker som jag vill göra...  

1. FÖRSÖKA att betala in resten av mitt lån detta år ca 90.000 kr kvar.

2. Spara ihop pengar så vi kan ta upp mamma och min bror nästa sommar

     ca 27.000 kostar det.

3. Vi måste ha en ny bil snart oxå, våran gammal bettan vill inte längre  

     snart.

4. Jag och Micke vill köpa en husvang kostar ungefär 150.000

 

Hur i böveln ska jag kunna spar så mycke pengar när jag är en slarva.

Jag och Micke har ju länge funderat på att sälja stugan. först pratade vi om en husbil, men enda fördelen med den är att man får köra lite fortare än med en husvagn. Men en husbilarna är ju så otroligt dyra, om man ska ha en lite nyare. Så jag tror vi har bestämt oss för en husvagn. Pluss att vi måste köpa en ny bil snart. så då tyckte vi att vi köper en nyare bil och en husvägn istället. Av denna lista så måste man ju göra olika prios. Och man kan väl säga det man måste prioritera det mest tråkiga först.

Prioritets listan...

1. Bil

2.Betala in så mycke som möjligt till lånet

3. Spara till mamma och min bror

4. Husvagnen.

  

Tänk om man kunde vinna pengar så man bara kunde köpa allt man ville på en gång. För att gemomföra detta så måste jag ju göra någon typ av budget. Och minnimera alla dåliga utgifter. Och hur tråkigt är inte det. Ska man ha tråkigt i typ 3 år fram då eller. Rökningen måste bort, inga onödiga klädes köp, inga mer luncher på stan ( dom är för många just nu), spara spara spara.....jag hatar att spara pengar...ganska omoget av mig men sån är jag.

samtidigt längtar jag jätte mycke efter min släkt just nu i Chile och det gör ont i mitt hjärta nu när man får brev från dom och dom säger att dom saknar mig och älskar mig. Det krävs så mycke planering och pengar för att träffas. Nä måste sätta mig ner i morgn när skallen är pigg och tänka igenom detta hur jag ska gå till väga med allt. Försöker i mitt lilla stilla sinne hitta en genväg, men jag vet att det inte finns någon. Jag måste nog gå den tråkig och hårda vägen för att uppnå mina mål......  SPARA SPARA SPARA.... Men det kommer ju att bli rolgit när jag uppnår dom det vet jag.

Av Isabella - 13 juni 2010 21:25

Ja då har vi kommit till söndag då! Vad tiden går fort när man har roligt.

Idag har vi åkt runt som vanligt på olika loppisar.   Allså loppisar äger, man känner liksom att det är sommar när dom börjar dra i gång på riktigt. Sen finns det ju så mycke skrot man behöver. När jag kom hem så la jag mig fram för tv och vilade tills det var dax attf fara. Vi for väl ut kring 10 och var hemma igen just efter 13. Dagens fynd vart en serie ramar som jag har redan flera av, men jag har ju en lite ide   Jag vill göra en foto vägg så småningom i sovrummet. Vi har inte satt upp någonting där än pgr av att jag inte riktigt vet hur jag vill ha där än. Men min foto vägg ska jag göra när jag har samlat på mig riktigt bra bilder. Ja nu vet ni det om ni var intresserade..hahah. Iallafall resten av dagen vart det inte mer gjort. Jag gick och la mig och sov och vart väckt kring halv sju nästan. Var jätte skönt. som vanligt så hade Micke gjort mat så det var bara att kliva upp och sätta sig vid mat bordet. Tur man har va.....Tack gubben för att du gör mat till lilla mig när jag sover.

Har ju blivt lite kort men i veckan har jag tagit lite bilder. så jag tänkt lägga ut några.....  

  

Vi börjar väl med Mimmi. Det är pappas hund som vi har haft i två veckor nu när pappa och Kerstin har varit i Turkiet. Hon är jätte snäll och gammal. Här ligger hon och surfar på nätet...hahah

  

I tisdags så var Rebecca och klippte sig in för avslutningen. Hon vart jätte fin och på kvällen färgade vi håret på henne. Hon vart skit nöjd. Hon gillar inte riktigt när jag tar farma kameran, men ska man fota så ska man i alla lägen.

  

I onsdag så tog jag och Mimmi en lång prommis och träffade på det här paret. Liter bråttom hade som när dom upptäckte att vi ville vara med dom, men jag han fånga dom på kort.

  

Även denna ful- snygga fontän kom med på bild. Visst är den ful men den ska som bara vara där mitt ute i älven. Sen är den ju ganska rolig om man åker gummitbåt och tävlar hur nära man kan komma den innan båten fylls med vatten. Fråga Micke han har nämligen provat.

  

Sedan kom jag på idag att vi har j inte tagi ett enda kort på Rebbe nu när hon har haft gips!!! VA vad är jag för mamma. Så jag var tvungen att ta ett men det var ju inte bra. Förmodligen kommer hon att bli arg på mig när hon upptäcker att jag har lagt ut denna bild. I morgon kl 13 får hon ta bort gipset.

Hon är jätte glad för det, MEN, nu kommer det STORA menét. Hon ska ha kvar spiken. Och det är hon inte så nöjd över. Hon är nämligen JÄTTE känslig mot sånna saker. Hon gillar inte blod och grejor och smärta är det värsta hon vet. Hon har sett spiken en gång när dom var tvungen att gipsa om armen och då vart hon vit i ansiktet och var tvungen att lägga sig ner för hon höll på att svimma. Men hon vänjer sig ju fattar jag oxå, men hon har redan börjat gruva sig över hur dom gör när dom tar bort spiken....och tyvärr kan inte mamma berätta ,för jag har aldrig brytigt något. Jag kan inte heller säga att det inte gör ont , för det tror jag det gör. Men jag försöker att övertyga henne att det gör säker ont , men inte lika ont som hon hade när hon bryt handleden. Vi får väl se i morgon. Nä nu ska jag jobba lite och se lite tv så vi får höras i morgon. Ska försöka ta med mig kameran på lassa så jag kan uppdatera er om hennes lilla spik...hahaha.God natt på er så syns vi en annan dag.

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards