Direktlänk till inlägg 14 september 2014
Gör denna sås dagen före och låt den stå i kylen över natten. Då blir den som godast !
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 vaniljestång
4 ägg gulor
1 dl socker
Gör så här:
Blanda grädde och mjölk i en kastrull.
Öppna vaniljestången och skrapa ur den på alla frön och lägg det i kastrullen och hela stången sedan.
Koka upp allt och lät det koka 2 minuter. Vakta så det inte kokar över!
Dra av plattan och låt det svalna.
Vispa ihop gulorna och sockret pösigt. Häll ner lite av grädd/mjölk blandningen medans du vispar.
Sedan häller du ner ägg blandningen i kastrullen och vispa hela tiden. låt såsen sjuda upp på mycket svag värme under om rörningan tills den börjar tjockna till önskade tjocklek.
VIKTIGT!!
Låt inte den börja koka för då skär den sig
Klart!
Den går att servera samma dag men om man låter den stå en natt så blir den GUDOMLIG i smaken.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | |||
15 |
16 | 17 | 18 | 19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 | ||||||||
|