Jag kan allt

Alla inlägg den 7 mars 2014

Av Isabella - 7 mars 2014 19:27

Här sitter vi oftas och tänkar att VI , vi lever i ett sådant bra land. där alla har det bra och ingen ska behöva fara illa   

Men oj vad det är fel ! Detta inlägg få mig att nästan skämmas hur våran SOCIALTJÄNST fungerar HÄR i så kallade fin SVERIGE   

En vän och hennes sambo har för ett år sedan blivit STÖDFAMILJ åt två pojkar(syskon) på 3 och 4 år. Familjehem vet vi ju alla att socialtjänsten skriker efter. För lite mer än ett år sedan blev dom med dom här underbara barnen, och tog in dom i sitt liv med allt vad det innebär. Dom har gett dom sin kärlek och omsorg.

Dom har under detta år haft lite problem med socialtjänsten och inte fått det stöd dom har viljat. Redan från början så hade socialtjänsten utolvat ,att dom som nytt familjehem skulle få gå en utbildning och få lite mer stöd och hjälp. Fortfarande efter ett år så har det inte fått gå något. Andra problem har uppståt och min vän har försökt vända sig till alla det myndihter som finns, men ingen har viljat hjälpa dom med det dom viljat? Vädjan dom har gjort till socialtjänsten har varit som att prata med en tjurig tonåring. Dirket dom har frågasatt något har dom svarat med att

- Ja detta kanske är ett försvårt fall för er. . . . . . . . och nästan ett hot ,att om ni inte slutar tjat om olika saker så kommer vi att ta barna från er !   

Och allt slutade med att det gjorde dom ! Min vän ringde och pratamed mig när hon varit på sista mötet och hon sa då att allt var ett enda stort hot. Ett hot om att dom skulle avsluta placeringen. Hon var rädd och förbannad på samma gång.

Två dagar efter det samtalet fick jag ett meddelande att dom skulle komma och ta barnen och omplacera dom IGEN !

Dom fick ett dygn på sig att förberedda barnen på att dom skulle flytta? EN DAG? Det är ju så jävla viktigt med att inskola när barn börjar dagis, men socialtjänsten har visst ingen inskolningstid på sina omplaceringar?? Konstigt??  

Dagen när dom kom så hade det tydligen var som på film. Baren grät och klamrade sig fast hos den enda trygghet dom kännt till.

Veronica (mamman) har vi flera gånger frågat efter vem som ser till barnens bästa? VEM FAN TALAT FÖR DOM.

Svaret hon fått av socialtjänsten var att:

-Ibland blir det så här ??

En kärring jävel som tydligen inte har hjärna nog att inse att omplaceringa av barn ÄR misshandel på barnen.


Sveriges lagar står så till idag att föräldrar har all rätt till sina barn. Vi vuxna bestämmer och utöver maktmissbruk i vissa fall. I detta fallet var det socialtjänsen som inte gillade att Veronica och hennes sambo ifrågasatte dom och satte barnens behov i första hand. Det gjorde att dom staffades med barnen fick betala priset.

Veronica har ringt runt till hela Sveriges myndihter, enheter ,advokate osv för att försöka hitta en lösning och kanske få tillbaka barnen. Men alla verka handfallna och kan inte göra något.

Hon har till och med ring regeringen om detta och en kvinna där säger att hon vet att det går till på detta sätt i många fall , men hon kan inte lägga sig i enskilda fall?

Nä okej om hon inte kan det men då kanske är dags med en LAGÄNDRING SVERIGE!   

Det kan inte finnas en ända människa som tror att många omplaceringar av barn inte är skadligt.

Hur många historier har det inte varit på tv om hur barn som har fått flyttat runt i olika fosterhem, har hanmat fel i livet och ALDRIG känt sig älskade? Aldrig kunnat älska någon pgr av att dom alltid är rädda att om dom börjat gilla någon så kanske dom försvinner plötsligt en dag. Hundratals historier finns det. Vi lever nu på 2014 talet och vi har fortfarade detta problem? Det är skrämande. I dagens läge när vi vet hur allt sådant har skdat barn och ända utövar våra myndigheter fortfarade dom här metoderan.

Tänk er själva att vara ett utsatt barn. Som först kanske ska tas från mina föräldrar som kanske inte är bra för mig. Hoppas på att få hjälp av socialtjänsten (som ska finnas för att hjäpla barnen) , som placerar mig på ett ställe i några veckor månader. Just så pass jag hinner lära mig hur allt fungerar där. BOOMM då ska man iväg till nästa ställe där det ska vara långvarit. BOOM då bestäms det att näää det här blev inte bra, då byter vi hem igen. . . . . . . . . och så där forstätter det tydligen. Mycket vanligt tydligen ! NÄÄ gott folk

JAG SKÄMS IBLAND ATT VARA SVENSK !

Om ni vill läsa om detta fall så köp Västerbottens folkblad idag. Den tidningen var den ända som ville ta upp detta.

Norran Västerbotten var tydligen inte intresserad?? Konstigt tycker jag? En rätt viktigt fråga hur vi ska behandla våra barn i detta svenska samhälle !

Men Norran kanske tycker att det är viktigare att skriva om hur det går för Skellefterå AIK ?   

Mina tankar går till Veronica och Urban och jag hoppas att dom får en ursäkt av socialtjänsten och att dom får pojkrna tillbaka. för där hade dom det bra. Kärlek, omsorg, familjeliv är vad varje barn ska få uppleva !


Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards