Jag kan allt

Alla inlägg den 20 maj 2015

Av Isabella - 20 maj 2015 10:20

God morgon alla läsare.

Nu har kag kommit hem från min mini kryssning med Tallin line. Kan nog vara första kryssningen jag gjort i mitt liv.

Båt live eller kryssningens livet är specielt. Till 80% går det ur på att festa och köpa hem så mycket sprit/öl man bara kan. Folk började prata om detta redan på vägen ner vad som skulle inhandlas, hur mycket och vart man kunnde hitta dom bästa prisern. Sedan finns det kan. Sedam har vi kanske 10% som åker för att dom gilla atmosfären, liksom hur allt går till och kanske lyxen med det hela och få se ett annat land. Sedan har vi kanske 10 % som åker första gången och liksom provar på båtlivet.

Jag hörde nog till dom sista procenten.

På vägn ner var vi 23 människor i bussen. Blanda åldrar men %-iellet så var nog meddelåldern ca 70.

Men man blir så glad när man ser dessa männsikor som jobbat hela sitt liv och nu när dom blivit äldre unnar sig resor och gör något för dom slantarna man sprat. Alla var så glada och alla verkade var taggade till tusen.

Buss resan ner gick bara fina fisken. Vi stannade för en bit man på nog väldens bästa vägkrog.

 

Om ni nu har vägarna förbi så tveka för banne mig inte att gå in och äta. På vägen ner åt jag en hamburgetallrik    Fett jävla god och pommensen var gudomliga. På vägen upp tog jag Köttfärssås och spagetti    HELVETET vad gott det var. Det är nog en 10 poängare. Allså STORA portioner, välldigt bra servic och det viktigaste. GOD JÄVLA MAT !!! STANNA där om ni åker neråt eller uppåt.

Väl framme i Stockholm så skötte allt sig väldigt smidigt. Buss gubben fixade allt så vi fick bljetter i handen och det var bara att kliva ombord.

 

Detta var utsikten från våran lilla färja. Men färjan var helt ok. Kvällen bestod av mat, dryck och mycke folk som hadlade på taxfree o besatta.

Jag och Micke bokade bord på en av returangerna där. Vi beställde oxfile med potatisgratäng.

Kan nog säga att detta var en 9 poängare i kött väg ! Köttet var perfekt stekt. Grataängen var krämig och god och såsen var smaktik och varm. Allt smällte i munen och jag nästan dreglar när jag tänker på den nu.

 

Natten var väl kanske sisså där. Det gungade ganska mycker(tyckte jag) och jag vaknade och tänkte att nu är det bäst jag klär mig om vi ska kantra. Jaghade under kvällen läst alla instruktion om hur man kommer i livbåtar, vart västarna fanns och ur jag skulle snabbast ta mig ut   

Men jag lugnade mig och la mig ner igen. Måndag vart det frukost, en av dom lyxigare man ätit. vi 10 nådde vi Tallin. då började rusningen efter alkoholen. Av fartyget, på bussen och mot första spritbutiken LIVIKO. Där stannde vi i en timme och folk fyllde sina vagnar. Sedan mot nästa spritbutik VINE STORE. Där stannade bussen och stod parkerade resten av dagen. Så där ifrpn gick jag och Micke mot gammal stan. Allt var välldig vacker och vi hade väl kanske inte ngåon plan. Utan vi strosade runt och efter en stund satte vi oss på en uteservering och tog oss mat !

Jag beställde in en pulld pork burgar. . . .HELT JÄVLA otrorligt god var den med . Dom kan laga mat i Tallin ska ni veta.

  

 

Vi besökte även att totyr museum och vi hittade typ hundra nya smaker av chips av Estrella som inte finns i sverige.

                 

Efter allt inhandlade av sprit,mat och chips så återvände vi till bussen och sedan tillbaka till fartyget.

En vilostund och en duschning blev av och sedan var det dags igen för middags buffe! Satan i gantan vad mycket mat det fanns. Kött,fisk,kycklin, veg mat, efterättsbord,kexbord, fruktbord och barn bord. Allt man kan önska sig och ja vi blev mätta igen.

sista kvällen blev inte så mycket annat än att vi kollade in showen dom hade i kasinot och satt där och njät av hur roligt alla pensionärer har på kryssnigar. En gubbe var ganska på lyset och kan ville dansa hela tiden. Men frugan var nog inte lika förtjust i dans så hon ville bara att han skulle sluta sjunga och klappa händerna och sätta sig ner. 

Sista natten var helt ok, antingen hade jag vant mig vid gung gung eller så gungade det inte . för jag sov hela natten och vaknade pigg och glad. V frukosten hade vi så tur att vi hamnade vi ett fönster och fick njuta av Stochkolm skärgård. Allså fattan ni hur stor den är ?? Inte jag heller men det tog oss ungefär två timmar att komma ut till havs.

 

bussresan hem var väl inte riktigt lika rolig. Folk var trötta irri på varandra och less. Men alla höll sams och jag hjälpte till och med buss gubben att städa bussen efter Umeå. Jag och Micke var nämligen dom enda från Skelleftéå. Så jag tyckte synd om gubben som förmodligen var ännu mer trött. Så jag och Micke städa bussen åt han medans han körde oss sista biten.

Glad som vanligt att man kommit sig hem och i sommar vänner finns det goda likörer att dricka hos Bella !

Jag skev ett inlägg på facebook när jag komme hem att jag hade "tombajsat". Nu var det två kompisar som var tveksamma om vad det betyde och ville ha en förklaring till detta ord.

TOM BAJSA= när tarmsystemet är fullt av avföringa och man ÄNTLIGEN kan slappna och släppa av allt på engång. Efteråt känner man sig tom och glad. Detta bör man göra hemma om det går.

Så ni som läst detta inlägg nu förstår att efter att ha ätit SUPER god mat hela tre dagar behövde göra detta när jag komme hem.

Nu vänner ska jag fara till jobbet och jag kan glatt säga att jag längtar efter mina kamrater där.




Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards