Jag kan allt

Alla inlägg den 14 maj 2015

Av Isabella - 14 maj 2015 12:59

Idag börjar jag jobba kl 16. å nu har jag haft hela dagen på mig att slappa och fisa. Vlket jag oxå har gjort. Rebbe har sovit fram till nu nästan och Mcke är ute och leker med sin metaldetektor (barnligt) !

I allfall så tänktejag att jag skulle titta på veckan "Kalla Fakta" som handlade om TIGGARE !

Ett väldigt laddat ämne  i alla situationer. Själv ska jag säga och erkänna att jag är inte så himla påläst om hur det går till när dom kommer och på vilka vilkor dom är här. Men jag förstår ju att dom är  fattiga och sjuka (en del) och att dom lämnar barn och familjer för att komma hit och kanske ha en lite möljighet till en lite inkomst att skicka hem.

Jag vet oxå att dom felsta kommer i från Rumänien och det är det fattigaste landet i Europa.

Efter att jag nu sett denna domkumäntar så funderade jag på vart jag stod i denna fråga ge pengar eller inte. Jag har väl aldrig varit en som ger pernagar ofta, utan jag tror jag har gett två gånger. Pengar en gång och jag har köpt en macka och en dricka till en kvinna. Så jag har inte varit aktiv till att ge pengar.

Som alla som såg denna dokumäntär så handlade den just om det ORGANISERADE ligor som tvingade folk att tigga. Som tog tiggarnas pengar och slog dom om dom inte tjänade tillräckligt per dag. Nu framgår det oxå i pogramet att dom FLESTA kommet hit själva och inte är tvingade till detta, men hur ska vi veta skillanden? Ska vi gå fram och fråga dom om dom är tvingade eller ? Nä det tror jag inte någon gör. Jag kan säga att jag tänker inte ge mer pengar till tiggare. För att om det är så att det finns männsikor som lever på dom här stackars människorna så vill jag inte bidra till deras levene. Lite samma ska som för prostituerad. Om ingen köper tjänsten så kan inte någon utnjyttja dom stackars tjejor som utsätts för förtryck,våld och förnerdring. Eller som många tycker att man ska inte gå på Cirkus för att djuren far inte bra av det.

Alla dom här ämnena finns det säker dom djur som har det bra, eller någon tjej som gllar att jobba som hora,eller många som tigger frivilligt. Men hur ska vi kunna skilja på det?  

När man tänker ett steg längre så att lämna sitt land ,hem och familj är ju inte något som man vill. I dom bästa väldarna så önskar man ju att ingen ska behöva göra det och då tänker jag att om man kan hjälpa dom i deras egna land. Att kanske kunna hjälpa dom så dom får vara hemma. Det finns ju jätte många orgsinationer som tar imot kläder, saker och pengar. Om man googlar så får man upp jätte många som kör direkt ut till fattiga byar och delar ut sakena direkt till folket. För visst vet  jag att landet är koruppt och att alla orgasinationer är inte säkra att sänka till och att det är bara en bråkdel som tillfaller dom som behöver det. Men man kan kolla upp det och kanske göre någon glad över kläder man inte använder, lekskaer barnen inte använder. . . . .

Nu gör ju alla som man vill och även jag kommer att göra det.

Men min åskit är att jag kommer inte att ge pengar OM det finns en möjlighet att pengar går till kukhuvuden.


Av Isabella - 14 maj 2015 09:44

Hej hopp läsare !

Nu har jag goda nyheter för er som älskar Chips och mys !

Igår vart jag vild och galen och åkte upp till Solbacken på Ica Maxi    Coop hadlare som jag är så är den affären som ett andra hem för mig. Men igår gjorde jag det som inte händer ofta och gud vad bra.

För efter att ha shopat det som var viktig, så vek jag in på Chips och snacks hyllorna ! och vad hittar jag . . . . . .   


   

Satan i gatan vad roligt !!

Så igår kväll smakades dessa två godingar till två filmer.

Ömdöme då.

Ostkrokarna: Jätte god smak och roligt med en lite anna smak än bara ost. Holyday smaken gjorde verkligen sitt och denna kommer jag köpa igen.

Chipsen: JÄVLIGT goda. Den syrliga men endå tochen av vitlök var perfekt. Dom här kommer jag att hamstra om det är så att Estrella kommer att ta bort dom!   

Igår gjorde jag även en annan spännande och nostalgi grej.

Jag följde Johanna till Svanstöm. När lilla jag komme till Sverige bodde jag mina första 6år i Svanström. Mitt barndomshem finns där. Huset min pappa och mamma byggde med sina bara händer.    Jätte roligt att åka dit och se hur det ser ut nuförtiden. Johanna har nämligen en kompis som bor där och vi skulle hämta grejorna vi beställde på dildopartyt vi var på.

Och oj vilken tur jag följde för jag fick se på tre veckor gammla kattungar och lukta på dom. SÅÅÅÅÅ JÄVLA SÖTA.

 

Efter att ha fått fika en god macka och snackat en stund så åka vi hem med dessa snygga !!!

 

Dom här köpte jag egentligen till Micke, man jag tror inte han vart överförtjust i dom och dom kanske var i minsta laget.

Så vill inte han ha om så går jag hemskt gärna runt med två pattar på fötterna. Kvinnligt och roligt.

Rebbes ord när hon såg dom . . .

-Varför har du pattar på fötterna??

-Ja jag har köpt dom till pappa.

-Varför ska han ha pattar på fötterna?

-För att det är roligt !

-Är det ??????   


-

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards