Direktlänk till inlägg 16 februari 2011
100 g smällt smör
3 dl mjölk
½ pak jäst
7 msk socker
3 msk vaniljesocker
2 krm salt
4 ägg gulor
1 l vetemjöl
Gör så här:
Smällt smöret och häll ner mjölken tills det blir fingervarm. Häll allt i en bunke och smula ner jästen. Rör om tills jästen är smällt. Blanda i resten av grejorna och rör ihop dengn till en smidig deg.
Låt den jäsa i 1 tim i bunken.
Mjöla bänken och ta ut degen och knäda ut dengen till en lång mask. Dela masken i ca 20 till 24 små bullar. Platta ut varje bulle och lägg i det som ska vara i munken.
Tryck ihop kanterna upp till ORDENTLIGT och vänd den den sidan neråt. forma till den sedan som en fin bulle försiktigt.
Låt sedan bullarna jäsa i 35 till 40 min till och sedan fritera dom i en panna. Ta en och en om du inte rymmer mer men det går mycke olja (ca 1 liter)
Bullarna ska bli bruna. lägg dom på ett husållspapper och låt fettet tinna av i en minut. Vänd dom sedan i socker. Klara att äta.
OBS: Man kan frysa in dom bara om man INTE sockrar dom. Färdiga munkar håller sig i 2-3 dagar framme i en påse.
Kakorna är havrekaka i form. Recept kommer senare.
Men vilken känsla. Klev upp och drog på mig jobb kostymen. Att bara gå till jobbet och bara göra saker som folk mår bra av är ju fantastiskt. Ingen som ringer och vill byta rad, eller att man ska fixa folk som vill jobba. Att måsta trycka ihop en pla...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 |
|||||||||
|