Jag kan allt

Alla inlägg den 16 februari 2011

Av Isabella - 16 februari 2011 19:24

............. att visa denna läckra tavla som ska pryda mitt sovrum   

  

Vad tycker ni? Den kommer så smånigom att sitta på en vit vägg!


Av Isabella - 16 februari 2011 19:03

100 g smällt smör

3 dl mjölk

½ pak jäst

7 msk socker

3 msk vaniljesocker

2 krm salt

4 ägg gulor

1 l vetemjöl


Gör så här:

Smällt smöret och häll ner mjölken tills det blir fingervarm. Häll allt i en bunke och smula ner jästen. Rör om tills jästen är smällt. Blanda i resten av grejorna  och rör ihop dengn till en smidig deg.

Låt den jäsa i 1 tim i bunken.

Mjöla bänken och ta ut degen och knäda ut dengen till en lång mask. Dela masken i ca 20 till 24 små bullar. Platta ut varje bulle och lägg i det som ska vara i munken.

  

Tryck ihop kanterna upp till ORDENTLIGT och vänd den den sidan neråt. forma till den sedan som en fin bulle försiktigt.

  

Låt sedan bullarna jäsa i 35 till 40 min till  och sedan fritera dom i en panna. Ta en och en om du inte rymmer mer men det går mycke olja (ca 1 liter)   

  

Bullarna ska bli bruna. lägg dom på ett husållspapper och låt fettet tinna av i en minut. Vänd dom sedan i socker. Klara att äta.

OBS: Man kan frysa in dom bara om man INTE sockrar dom. Färdiga munkar håller sig i 2-3 dagar framme i en påse.

  

Kakorna är havrekaka i form. Recept kommer senare.


Av Isabella - 16 februari 2011 18:45

Hoj bullar på er !

Kvällen har kommit även till mitt hem. Denna dag har varit lagom bra.

Bakning har stått på schemat, för att hinna det sissa innan fredag. För jag jobbar i helgen och tänkte att jag måste förbereda allt så det är bara för Micke att stöka till när släkten kommer på lördag. För själv hade jag tänkt försöka sova så läng som möjligt.   

Efter jag vaknat idag var jag lite sur! Varför vet jag inte men jag tror innerst inne att man blir lite konstig av att gå ständig natt. Men jag kan ju ha fel oxå. Det kan ju vara så jag helt enkelt är en "surkärring" som Micke säger   

Vi for och innhadlade det jag skulle ha till baket, pluss att jag hittade i halva priset lådan på Coop en konservburk "KOMAGE" !!!   

Men för fan vad äckligt det verkar vara...... Men tydligen är det en färdig rätt som man bara behöver värma. Micke ville ha såklart, så jag köpte till han. Men jag kan lova er att han kommer att få äta den själv!

Hem och sedan börja baka. Bakade en kaksort och istället för att ha vanliga bullar så provade jag på idag att göra vaniljemunkar.  Det var roligt lagomt lätt och pyssligt. Micke och Rebbe provsamkade och betyget vart från Rebbe 8 av 10 och från Micke 6 av 10.  Hade oxå en privat diskare inte illa .....

  

Nu har jag duschat och sitter i mys kläder framför tv och väntar på att få gå och lägga mig i den mysiga sängen......

Av Isabella - 16 februari 2011 14:33

Står nu och ska baka det sissta kakorna till kalasen som kommer framöver här. Jag har detta på mitt kakbord eller fat.

Minimuffins, dubbel chokladsnittar, dajmdrömmar, rullrån, vaniljemunkar och havrekakor med choklad plus att tårat kommer ju att serveras . Men nu kommer vi till den fråga jag vill ha svar på.....

KAN MAN HA ETT KALAS UTAN NEGERBOLLAR????

Allså för mig känns det som ett stort  NEJ , men ska man inte förnya sig lite. Dom har ju följt med i alla år och dom är ju jätte goda men ska jag låta bli dom i år ???

Vad tycker ni?? Svar mig på detta otroligt svåra beslut.....


Av Isabella - 16 februari 2011 05:30

 

Hej på er alla morgon pigga   

Idag är det onsdag och helt plötsligt vart det "blia " ute! ENDAST 24 grader den här tiden på morgonen, detta innebär att kanske vi mitt på dagen så kan (jag säger kan) det vara kanske kring 18-20 eller mindre! Vi får väl se.......

Inatt får man entligen krypa ner med gubben i sängen. Känns skönt   

Dagen som denna ver jag inte riktigt vad den ska bjuda på men jag tror att jag ska försöka baka nergerbollar och en havrekaka. Men jag får se. Om jag gör det då är allt klart till lördag när hela tjoka släkten kommer för att våldsfika och säga grattis till Rebbe.

Har även betämt mig för att ta bort om röstningen idag, Det har varit tre st som har svarat. Det roliga är alla ingen har svarat " Ridden" ! roligt för det var ju det vi kvinnor gillade mest.....ahahahahahha     vad vi är olika!

Tror jag inte orkar på börja någon ny för det är ju då inte så stort gensvar på dom där. Nä nu ska jag fika inna min lilla gulliga vårdtagare kliver upp. JOOO föresten så ska jag ta en bild idag. Jag beställde ju från Ikea en ram" Une drill" och igår när jag klev upp så hade Micke fixat in min " Barbapappa tavla i den. Allså det var skit bra och den passade in precis.¨När jag köpte tavlan så var min tanke att göra om den till en gammal MEN upphotad vertion och så blev det oxå . Det vart skit bra....ni ska få se ikväll när jag har tagit en bild.

  

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards