Jag kan allt

Alla inlägg under april 2012

Av Isabella - 14 april 2012 02:13

God natt på er ute i mörkret. Här är jag. Rösten som bara hörs men inte syns.

Nu förstår ni ska ni får höra på något galet.

Jag har fixat så att jag ska tävla mot min man Micke i en "hemma version" på "Biggest loser"  

Va hur kunde jag föreslå det???

 

Iallafall så har jag väg mig och funderat på detta länge nu. Hur i böveln ska jag finna motivation att göra något åt detta. Jo tänkte jag i morse, jag tävlar.......

Sedan jag slutade röka har jag gått upp två kilo, men om kan hård drar det ska så sedan jag slutade träna för drygt 1½ år sedan så har jag gått upp 7 kg sammamlagt. Så nu tänkte jag bli av med dom.  

 

Lättja har varit mitt namn i flera månader nu och nu jävlar ska det bort tänkte jag.

På måndag går denna tävling av stapel. Vi kommer förmodligen ha en typ av in vägning och mätning. Vi kommer att räkna med den procentuella vikt ned gången. MEN..... är det NÅGON som vet hur man räkanar ut det??

Om vi säger att jag väger in på 67 kg och jag har gått ner 2 kilo. Hur månfa procent är det då? och hur kommer jag fram till det? Snälla alla ni som är smarta hjälp mig och visa mig hur man gör. 

Så fram över här kommer det att inte bli något mer godis och räkna kalorier..... för att jag SKA vinna över Micke.

Mina tidigare erfarenheter vet jag att han har fruktansvärt lätt att gå ner i vikt om kan riktigt sätter den sidan till. Men efter som vi räknar procent denna gång ser jag att jag har lika stor chans att vinna.

Så bring it on gubben, nu jävlar ska vi tävla.........

Låt bäste man/kvinna vinna

Jag kommer oxå att skaffa en ny kategori där ni kan fälja mina resultat och mina tankar under resan. Av egen erfarenhet vet jag att det kommer att bli tufft och mitt humör kommer att tryta då och då. Så jag kommer väl kanske att använda denna kategori till att gnälla,klaga och skrika ut min lycka när jag känner för det. Håll utkik på måndag börjar det.  

   

   

Av Isabella - 12 april 2012 07:11

  God morgon vänner uppe med tuppen pgr av att jag har en gigantisk tvätt hög som MÅSTE tvättas och det fanns bara tid just nu  

Så man kan ju säga att jag löst ett problem för idag, nästa problem blev att vi inte hade någon mjälk hemma!! Ett tag innan jag tänkte klart,hade jag tänkt sätt igång tvätten och sedan ta en snabb dusch och sedan ta in Jolly jumper och dra till Coop för te liter mjölk.

Men hur jobbigt lät inte det då???? Men det löste jag oxå. Vi hade ju som turligen ett STORT paket med "torrmjölk" och på paketet stod det ju helt plötsligt bara hur man gör varm choklad...   ja ha då läste det sig oxå.

Så nu behöver jag bara konstentrera mig på tvätten och så ska jag ta mig en lite sy dag. Har ju k

lämnat in maskinen på lagning coh fått tillbaka den. Jag hävdar att den inte gör som den ska men inte affären. Så nu blit det upp till bevis idag. 

Jag kan lova att OM den inte fungerar så kommer jag att slipa mitt hår, skrika en massa fula ord och stammpa med fötterna.

I efter middag ska världens bästa lilla Moa komma med sin lilla familj, Glenn och Vicente. Trevligt och roligt. Glenn har ju ÄNTLIGEN flyttat hit från Chile. Så nu har jag en Chile vänn här i Skellefteå    


  

Av Isabella - 10 april 2012 08:47

Hej igen hittade faktiskt bilder jag tog när jag höll på med att göra förrätten. Så här kommer den. Jag vill till lägga att till och med min dotter gillade denna.


4 skivorchèvreost, centimetertjocka
4 skivorprosciutto
4 skivorformfranska
4 mskhonung, flytande

blandsallad

en näve nötter (eller frön om man är allergisk mot nötter)

2 msk svartvinbärs gele 

1 msk vatten. 


 

1. Sätt på ugnen på grill och 225 grader.

2. Skär ut fyra rundlar ur formfranskan, lika stor diameter som på getosten.

3. Lägg getosten på brödskivan och vira runt prosciutton (som ett litet paket) och ringla över honungen.

      

Ta fram en torr stekpanna och sätt på medelvärme.

5. Lägg i nötterna och rosta tills de fått färg. Rör runt så att inte nötterna bränns vid. Stäng av värmen och häll nötterna i en skål (annars kan de fortsätta att rostas/brännas vid i stekpannan).

6. Ställ ”getostpaketet” i en ungsfast form och gratinera i 225 grader i ca 10-15 minuter.

7. Svartvinbärscouli
Blanda vinbärsgelén och vatten i en skål och värm i micron i ca 30 sekunder eller i en kastrull på svag värme. Rör runt.

8. Skölj salladen och lägg ungefär en näve sallad på varje tallrik. Ringla över svartvinbärscoulin.

9. Ställ getosten ovanpå salladen och ringla lite svartvinbärscouli över. Strössla över de rostade nötterna/fröna Servera!!

 


Av Isabella - 10 april 2012 06:55

God morogn vänner.

Nu är påsken slut och vad bra det känns. Nu MÅSTE man inte äta en massa saker   yea right!!

IIallfall så vill jag dela med mig lite av vad jag har gjort.

Fredagen vart himmla lugn, hände väl i stort sett ingenting.

Men lördagen var det fest och stoj. Vi hade ju bjudit två kompis par på middag. Tre rätters. Utlovade ju att ni skulle få bilder på maten, MEN FÖRLÅT mig, jag glömde fota. Alls det var inte meningen. Men när man står där så komme liksom inte iden att fota.

Men kan väl säga att jag tror våra gäster tyckte det var gott. Sedan vart det massa spel efter manten och vi avslutade kvällen på Calles i stan (en pub). Himmla trevligt och skötsamt.

Vakande dagen efter (allså söndag) och det känndes som vilken dag som helst    

Söndag vart en städ dag på förmiddagen. men på eftermiddagen så träffades voi tre stycke klasskompisar. En tjejen Pia hon bor här i stan och hon stötter man på ofta för våra barn går i samma klass, men Mia hon hade jag inte träffat sedan 2003. Hon gick med oss fram till 7. Då flyttade hon och försvann ut i stora vida världen. Men det fantastiska Facebook har fått oss att hitta åt varandra igen och nu var hon här i Skellefteå på besök så vi träffades. SÅÅÅ himmla roligt. Vi konstaterade rätt snabbt att vi ser likadana ut som vi gjorde i skolan. Alls inte åldrats en dag     

Efterdet roliga besöket vart jag och Micke bjudna på mat av Rebecca och Axel. Dom baka pizza. Gott oc lyxit för att man slapp göra nått. Kvällen avslutade vi på bion med att se "Hunger game" . En bra film men lite barnig, men den är ju från 11 år så den ska ju vara det.

Måndagen vart det att åka till Innansjön. Micke fiskade och jag och barnen hälsade på Lollo och barnen pluss att vi var förbi farmor och gammel mormor. Väl hemme igen upptäcker jag att NNÄÄ jag orkar inte laga mat och det finns ite tid heller utan i går var det "krysset" ett bure mål.

Sedan vila en timme och sedan vart det jobbat.

 

Så allså denna Påsk helg har vi inte gjort annat än ätit, haft fränmande , hälsat på folk och bara haft det skönt. Idag TIsdag och kvällen erbjuder oss en match på ladan med första final matchen mellan SAIK - Brynäs.

Så vad kan man säga......

KOM IGEN NU KILLAR!!!!!

Av Isabella - 9 april 2012 20:52

God kväll läsare och bloggen.  

Idag är det den 9 april och för exat 18 år sedan födde jag mitt första barn. Alla vet ju nu vi detta lag att jag har förlorat ett barn Oliver. Alla har förmodligen läst om när jag förlorade han, men idag tänker jag berätta för er när han komme till världen.


Jag var 16år och rätt rädd kan jag lova. Hela graviditeten hade det varit en del små problem, lite blödningar och en del sammandragningar. Oliver är en manad förtidig född. Jag bodde ju hemma hos mamma och Ove. Jag och Olivers pappa. Kommer ihåg att fram mot kväll sidan satte det igång och vi åkte in. Fick sätta mig i en sådan där ctg kurva och det vissade ju att allt var på gång. Vi vart inledda i ett rum med två sängar och barnmoskan sa att jag skulle försöka SOVA för detta kunnde ta tid, efter som jag var en förstagångs föderska.

Men om det var så himmla mycke sova vet jag inte. Verkarna satte igån rätt ordentligt och vid 1 tiden fick vi komma in på ett förlossningsrum. Ja ha sa en barnmoska "om några timmar så har nog bebisen kommit" så log hon. Känndes hur konstigt som helst. Skulle verkligen jag som bara var 16 år göra detta nu??? Men väl inne i rummet föll sig allt naturligt och alla var så himmla snälla med mig. Dom sissta två timmarna så var värkarna rätt starka. Dum som jag blir när jag ska föda barn så VÄGRAR jag ta bedövninga av något slag, inte änns lustgas. Knystnigen varade kanske ca 40 min. Jag kommer ihåg så väl att trots att Oliver var en månad förtidig så var han inte super liten, så han fastade med axlarna och dom fick som vrida ut han.....

Gjorde super ont, men så fort ha nvar ute kännde jag bara KÄRLEK  

Han hade mörkt och mycke hår han vägde 2845 g och var 47cm och klockan var 4.34 på morgonen en söndag. Jag ringde direkt till mamma och berättade.

Hon vart så himmla glad.

Alla var vi så himmla glada att han komit till världen.  Efter typ ett dygn började han rycka i kroppen och han fick åka ner på barnadelningen. Sedan komme verklegehetn i kapp oxx sakta men  säkert, mer och mer problem uppstog och lyckan förbyttes i förtvivlan.

Men trots allt detta ÅNGRAR jag inte en ända dag av min tid med han. Visst det var säkert jobbig men den glädje han gav mig kan jag känna än idag.

Så därför vill jag utbringa ett stort gtattis min älskade Oliver. ÄVen om du finns i himmelen så tror jag att du får tårta och presenter av släktingar.

Jag hade köpt en tårta idag som jag skulle göra och fira dig men mamma hann inte. Vi har varit i Innansjön hela dagen och jag var t vungen fixa mat och sedan vila för jag jobbar i natt. Men tårtan ska jag göra i morgon.

KRAM PÅ DIG GUBBEN   

Av Isabella - 7 april 2012 10:18

God morgon på er. Sitter nu och tar en micro paus. Har redan gjort efterrätten, ska snart bege mig in i förrätten. allt verkar flyta på här idag. Kan kanske beror på att jag sickade i väg gubben och barnen ska ut och barnarbeta på coop men att sätta ut lappar på bilarna.  

I torsdag så var det ju kärringarnas dag. Men tydligen i denna stad/ gata så finns det inga kärringar?

Det kommer ALDRIG någon till oss, men detta år hade vi tur och det komme en super blyg men söt lite kärring.

Super söt och Rebeccas kusin. Tack lilla kärringen du gjorde min dag    

Igår var det ju LLLÅÅNNGG FFRREEDDAAAGGG och det var verkligen det oxå. Fan vad lång dagen var. Ungarna var och bade på badhuset, Micke var och fiskade och lilla jag var själv som vanligt.

Till middag ordnade vi en lite mini påsk middag. Min bror var  bjuden och han tyckte det då var hemskt gott. Barnen var nöjda och framförallt Rebbe som fick gravad lax. Hon verkligen älskar det. En gång när vi var på julbord med mitt jobb tog hon bara gravadlax på talriken och en potatis. Ingenting annat??

konstig brud!

         

Uppmärksamma mitt ENDA påsk pynt (som mamma har kommit med) en lite gul blomma mitt på bordet.

Kvällen vart lugn. Jag och Micke slöade i soffan.

Inatt har tydligen Påskharen varit hos oss. Är det någon som vet om det är så att man måste vara snäll för att få ett ägg av han?

Iallfall så var det bara jag som inte fick något (som vanligt)  

han hde oxå varit lite finulig och dragit ut snören genom lägenheten....            

Nä nu mina vänner tar jag en mini blogg paus till på måndag kväll när jag jobbar. Ikväll blir det fest i stora lass med mat ,hockey och många skratt. Ha det och så ligg inte så himmla mycke nu folket. Det finns faktiskt annat att göra     


PÅSK PRUTTAR PÅ ER ALLA!

   

Av Isabella - 5 april 2012 22:56

God kväll  

Hur har ni det i stugorna så här på "skärtorsdag" ? Själv har jag haft en rätt okej dag.

Började med att jag vaknade redan kl 4 i morse pgr av att jag la mig kring 8 igår kväll, pgr av att jag varit och jobbat natten till onsdag och direkt från jobbet till Umeå och på kurs hela dagen och sedan hem. Så jag var totalt slut och snublade till sängs. Men så otroligt bra utbillding. Allt klarna för en och man börjar tänka på nya sätt som assistent. Tack mina arbetsgivare för att ni gav mig möjligheten att få denna utbildning.

Så till dagen, vaknade för 4 men tvingade lill ögonen att somna om. Sedan klev jag upp kring halv nio. Fixade frukost till mig och Axel( Rebeccas kille som är här) och sedan började dagen. Med tvättning, städning,renbäddning och lite fix. Otroligt vad duktig jag var.  

Efter jag var klar skickade jag ett meddelande till min andra hälft(som var och fiskade), och berättade vad jag gjort och påpekade att vissa hade det rätt bra.

Konstaterande rätt snabbt att jag inte fick något svar tillbaka!

Ikväll har vi sett skit hocky oxå på tv och alla vet ju hur det gick, så därför komenterar jag inte det mer.Har nu mellan landat på jobbet för ett skift.

Kan oxå meddela nu vad menyn i helgen kommer att bestå av......

Trummsolo tack  

 

FÖRRÄTT:  Chevre inlindad i  prosciutto på en bädd moder jord.

VARMRÄTT: Ört och bacon köttskiva med ostfyllda potatisar och en hemmgjort örtsås

EFTERRÄTT: Hemma gjord chokladglass med socker/chile marinerade fräsch bär.

 

Bilder kommer att komma .


Av Isabella - 3 april 2012 20:54

God kväll mina läsare och bloggen.

Dagen är tisdag och jag känner mig lite äcklig.Varför? Jo jag har ätit lite choklad och mår pytom illa just nu. Men det går över om en stund. Sitter på jobber och snglar på Slutspelet mellan Färjestad och Brynäs för att jag kan inte se våran match. Men har ju förtått att just nu äger väl SAIK. DEt är bra det.

Hoppas verkligen oxå att FBK åker ut idag. Just nu så gör dom det , så vi får hoppas att detta håller i sig.

Tror jag ska be till gud....

Snäll gud i himmelen, kan du inte göra så att FBK inte får gå till final detta år. Dom har ju varit där så många år och nu kanske något annar lag får komma sig fram och visa sina kunskaper. Så om du har tid så jävlas med dom nu så dom inte kommer till final. MVH Isabella  

Så där ja då var det gjort. Nu till mitt egentliga inlägg. Vart lite nostalgisk i natt när jag kollade in olika hunkar. Nu tänkte jag att vi skulle kolla in BARN POGRAM på 70-80 talet.

Allså det var nog mycke mer barnvänliga pogram på den tiden.


Känner någon igen denna figur?? Jo det är ju Pentti varg i Fablernas värld.

Ett mycket trevligt och underhållande barnpogram som jag följde slaviskt.


Dom här killarna vet nog alla vem det är/var. Trazan och bannane som ville bo i en svamp. Och den där otroligt läskiga "OLYCKAN" som komme någon gång då och då. Han var jag skit rädd för.


Den allra bästa proffesorn i hela världen. BALTAZAR. Med sina små små droppar kunde han uppfinna vad som helst.


Sisst men inte minst. FRAGGLARNA!! Allså så himmla bra pogram. Mycke sång och musik och spännade var det när fragglarna skulle ta sig ut i trädgården till lövhögen. Och alla små "drosar" som byggde och byggde ställningar som fragglarna åt upp. Min högsta önskan var i hela min uppväxt att jag skulle få mig en egen lite Doser. Men tyvärr fick jag ALDRIG någon  


Ja det var tider det, närma nfick vara lite och bara mysa framför tven med alla innehållsrika barnpogram.

Är jag gammal nu??   

   

   





   


Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards