Direktlänk till inlägg 31 juli 2011
3-4 bakpotatisar
5 dl grädde
50 g margarin
2-3 msk mjöl
3-4 vitlöks klyftor
salt,vitpeppar, svartpeppar
Gör så här:
Skala och skiva potatisarna. Ganska tunna skivor.
Gör en redning. Smält margarinet och rör sedan ner mjölet.
Häll sedan ner grädden.
Salta,peppra och pressa ner vitlöken. Bli grädden för tjock, späd ut med lite mjölk.
Såsen ska vara tjoxk och krämig. Inte super tjock.
Börja med potatis i botten av formen och sedan varama med potais, lite salt, grädd kramen, osv vidare. Försök avsluta med grädde.
In i ugenen tills gratängen har fått en fin färg på ovan sidan. Ni kan prova sticka i den oxå så ni vet att potatisen är mjuk.
Den blit super god och jätte krämig.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 |
7 |
8 |
9 | 10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 | 21 |
22 | 23 |
24 |
|||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | |||
|