Direktlänk till inlägg 8 februari 2014
Här kommer det underbara recept på Pulldporken som jag provade göra förra veckan.
700 g fläskkarre
½ lök
2 klyftor vitlök (fint skivade)
SÅS:
1½ dl En rökig BBQ sås (jag köpten en färdig på coop)
1 msk spiskuming
1 tsk koriander
salt och peppar
Sätt ugnen på 125 grader.
Hacka löken och itlöken i bitar.
Ta fram en panna/gryta som har lock, och tål att vara i ugnen.
Blanda ihop såsen.
Lägg köttet i grytan och spensla in köttet i såsen, Ta inte allt. Man kan pensla på varje timme istället.
Lägg löken och vitlöken på köttet.
Sätt in köttet i nedere delen av ugnen. Efter en timme tar du ut köttet och puttar ner köttet i vätskan/ såsen som blir.
Sedn ska köttet vara i ugnen ca 3 till 4 timmar till. Tills köttet som faller isär när man petar på det med en gaffel. Ta ut grytan varje timme och pensla på mer sås och se alltid till att finns vätska i botten av grytan. Om det skulle försvinna ,häll på lite vatten eller så lite öl.
Efter köttet är klart drar man isär köttet i strimlor och låter det liga i såseen i grytan.
Till severing gjorde jag en råkostsallad, och tog och rostade stora bröd, så det vart som en hamburgare, och jag tog och gjorde en yoghutsås. Allså det var SUPERGOTT !
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|