Jag kan allt

Alla inlägg under november 2014

Av Isabella - 12 november 2014 11:49

Herregud !

Nu har jag städat spritt språngandes naken i typ 2 timmar. Japp jag skojar inte med er. Jag har nämligen STOR skurat duschen från topp till tå. Jag har gjort det som skulle ha varit gjort för typ flera flera månader sedan.

Jag insåg oxå attvi är ganska äckliga om man får erätta det så här öppet.

Har jag givet vis sörökt under vissa perioder att skrubba av duschkabinen, men det har aldrig blivit riktigt bra. Kalk beläggningen har som inte försvunnit helt. Så idag klädde jag av mig tog med ig det starkaste medlen jag har hemma, spis skrapan, diskborste, tandborste och svamp och satte igång.   

Med slängande och dinglande tissar  så skrubbade,skrapande och putsande så tog jag bit för bit  och herre gud vad äckligt !

Golvet tog jag sist och där kunde jag skrapa stora sjok med belägging   

Fy fan vad äckligt! Vi duschar ungerfär varje dag alla tre, det är inte så konstig att det blir äckligt, hår, hud avlagringar, två,shampo och andra medel vi använder.

Det kostiga är hur man inte förstår att man BÖR rengöra duschen 1 gång i veckan ?

Det tog mig nästan två timmar, men det var värt det och från och med idag ska jag börja städa naken 1 gång i veckan.

Bilder på detta kommer aldrig att visas   

Kylan har oxå kommit med bravu, Micke cyklade ju omkull igår och har nog en spricka i revbenet så han ligger hemma idag och vilar. Såg även att min kollega cyklat omkull igår och fick till och med åka ambulans och sova över på lassa. . . . . . . .  huvva vad otäckt.

Därför överväger jag om att gå idag till jobbet, men det är så förbannat tråkigt och läskigt att gå hem EFTER jobbet ?

Nä gott folk nu ska "naken städaren" göra en Västerottenspaj (påklädd) och äta varmkorv till lunch .

Hipp hipp och hoj på er !


Av Isabella - 11 november 2014 19:38

. . . . . . sitter jag här nu och kollar in tven där dom bakar choklad tryfflar . . . . mummmsssss   

Vad väntar jag på då . . . . .

. . . . . jo jag inväntar typ världens pinsamaste program "Hollywood fruar !

Allså denna Gunilla vill man ju typ gömma undan ibland. Min gissning är att hon spelar en roll, att hon tror att hon ska spela en roll i denna serie, för att vara så där otroligt konstig är ju inte troligt eller ? ?   

Att inte ha insikt det minsta förvånar mig. Nog kan man ha dåligt insikt ibland men inte som hon. Men utan henne skulle man ju inte vilja se denna komiska serie så nu sitter jag här och väntar på det magiskt roliga tanterna.

Igår snackade jag med min "jätte bästis" Stina om helgens bravader.

Julgalan går ju av stapeln och vi har ju så fantasktiskt fina biljetter dit. Har verkligen längtat efter denna show och över att få gå ut och svira mina lurviga ben.

Allså  SÅÅÅ många artister det kommer att vara och SÅÅÅ mycke folk det kommer att vara och SÅÅÅÅ fina kläder jag får ha på mig och SÅÅÅ mycket jag ska pimpa mina naglar , blir så glad bara jag tänker på det.

Föresten vill ja oxå passa på att varana alla cyklister för i morgon. Nu är det "smyg blixt" halka ut. ikväll skulle nämligen Micke skulle cykla upp på hockyn och hann bara till första tunneln här borta. Där vurpade han ORDENTLIGT   

Han har skrapat upp hakan och handen, fått styret i revenet så han tror han fått en spricka. Så nu vet ni att det ÄR JÄVULSKT halkigt ute.

Idag har jag haft en ra jobbar dag. Har skrattat, ätit en bulle, lunchat med kollegor och haft det mysigt med mina vårdtagare. I slutet på dagen så var jag tvungen att PANIK lägga schema på 12 veckor . . . . . . HERREGUD vad jobigt.

Att tänka och räkna och försöka bestämma när man vill vara ledig är svårt.  Att lägga ut 5 jobbar helger på 12 veckor att få inte 9-10 kväller på 4 veckor är en pers!

Men nu har jag gjort det och ja, jag vet inte hur det egentligen vart ?   

Har lagt tre helger i på en månad för att jag åker till Chile och behöver alla pengar jag kan få, sedan innebär det att jag kommer att få jobba mindre helg resterande veckor som är kvar och det inneär oxå att när jag kommer hem EFTER resan så kan jag vara lite mer med familjen.

Nää nu behöver jaginte vänta mera för nu har det börjat och jag kan inte konsentrera mig på att skriva mer. Så nu säger jag hej hej på några timmar och kommer tillbaka i morgon med ett kanske roligar inlägg !

PÖSS PÖSS



Av Isabella - 10 november 2014 08:44

Hej hopp på er läsare !

Nu har vi gått in i vecka 46 och jag har avklarat ännu en Stockholms resa som ni vet. Lördag morgon klev jag upp kl 7 för att hinna pimpa mina naglar med de saker jag köpt. Allså dom vart så JÄKLA snygga, MEN jag var inte tillräckligt smart som klädde på mig FÖRE jag målade och pimpade    Så när jag ska dra på mig mina byxor efter jag väntat minst 40 min så FÖRSTÖR jag mina naglar. Så det vara bara att ta bort allt och skita i allt !!!

Sedan blir det en tvärr sväng på systemet för Micke behöver lite "flygdricka" = Jäger när han ska flyga och det tackar man inte nej till.

Allt flöt på hela dagen och vi behövde verkligen inte stressa. När vi komme ut till Arena området tog vi in på en resturang och åt en ganska god buffe och ett cider. Maten var tyvärr bara pissjummen, men den smakade bra.

 

 

Sedan var det dax för MONSTER JAM !

Aldrig när jag går på konsert brukar jag behöva öron proppar. Och även denna gång sprang jag förbi alla gubbar som stod och sålde dom efter vägen in till arenan. Tänkte nog oxå att , gud vad löjligt, inte behöver man proppar   

Men HELVETET vilken ljud nivå det vart av bilarna !!

När ALLA 8 komme in blev man ju nästan döv på riktigt.    

Brevid mig så satt den en pojke på kanske 10 år som sket ner sig VARJE gång en bil startade och drog på? Vet inte varför han inte vart van?

 

Men han hoppade verkligen rakt upp VARJE gång en bil gasade( som vilket var typ hela tiden)   

Efter en högjud underhållning på arenan, drog vi vidare in till centrum. Där vi hade bokat ett bord  på en Cowboy resturang. Det roliga med detta var att för 2 år sedan var vi i Stockholm med Stina ch Nicke och vi hade tänkt gå hit då men då var det stängt för renovering. Men nu var den öppen och det var super bra mat.

Micke var så impad av maten att han smög sig in i köket och tackade kocken    Han tjatade även om hur JÄVLA god maten var i typ 3 timmar efter åt ?!

Maten var otroligt god, men OTROLIGT DYR. Jag och Micke åt kött båda två , två öl, 1 zero och 1 4:a rom och cola. Allt detta slutade på en nota på 996 kr   

   

Efter maten var det några timmar kvar , så vi kilade in på en hårdrocks pup och drack en drink och vilade våra tjocka magar.

Sedan efter 1 timme så knallade vi mot T-centralen för att hitta åt vårat natt tåg mot Bastuträsk. Tåget kom och vi hoppade på. Först trodde vi att det var bara att lägga sig i vilken vagn som helst, så givet vis tog vi fel vagn. Men vi vart utskickade och då ser vi att vi hade en speciel vagn vi skulle till. När vi väl hittat vagen bäddade vi till och gjorde oss klara för en spännande natt   

Spännande vart det INTE, Micke var nog lite mer på pickalurvern än mig, så han somande ganska omg när han la sig och jag fick sitta helt själv i mörktet och spela på mobilen.

 

Efter typ 2 timmar började jag bli orolig ,att OM det kommer fler som ska sova här så måste vi ju bädda upp den mellersta bädden. Annars ska jag upp när dom kommer och då är man kanske trött som fan. Så jag gör ett försöka att få upp Micke för att få hjälp, men det är lönslöst. Så jag möxar och jobbar på där. Och hipps vipps så har jag fixat allt. flinnar jävligt nöjd över mig själv och bäddar ner mig igen i min slaf.

Att sova på tåg är ju baske mig ganska skönt. Jag sov väl rätt mycke, men vakande till då och då när vi stannade på vägen. Vi hade jätte tur och fick ha våran vagnkupe för oss själva hela vägen och tur var väl det för Micke hade nog förmodligen dött inombords. fisarna han smög släppte höll på att ta livet av mig   

När vi komme till Umeå vaknad jag med ett ryck och sprang ut för att hinna ta ett bloss. Ser stod en ung kille där ute oxå. Tände på och drog i mig 4 snabba och tänkte hela tiden att snart åker tåget, snart åker tåget. . . .. skynda skynd.

Detta resulterade då i att jag vart rökfull och lyckades snubbla när jag skulle in i tåget    Killen trodde nog jag var lite konstig.

La mig och somande. Nästa stopp var jag övertyga om att vi var i Bastuträsk. skrek väckte Micke och sa . . .

-Jag tror vi framme nu. Kollade ut och uppmande han att göra det oxå.

-Är vi i Bastuträsk ??? VA ??  (Micke har varit där för 2 årsedan)

-Ja jag tror det........

Vi sprang ut och tur som FAN stod det en konduktör där.

-Ska ni av här i Vindeln??

-Nej men det ska vi ju inte    

-Vi ska av i Bastuträsk . . .

-Ja men det är nästa stopp, säger han skrattande .

Tack så mycket säger vi och packar oss in i tåget igen. TUR att han var där !!

Jag hade äver frågar Micke när vi klev av tåget om han kände igen sig.

-Är detta Bastuträska ??? VA ???

- Jo jag tror det sa han bara ????

Yr peller !!

Iallfall så gick allt bra och vi var hemma kring tio och vilade fram till kl 13 och sedan firade vi våra pappor med tårta Rebbe och Albin bakat. Sedan var dagen slut och vi kastade oss framför soffan och bar mös och somande rätt snabbt kan jag lova.

Så ner och upp lika fort.

Av Isabella - 8 november 2014 07:48

Hoj på er.

Har smygit mig upp för att få en lugn stund själv och för att kunna kolla in Dr Phil på tv, medan jag smaskar i mig frukosten.

Vi 10 tiden blir vi hämtade av broder och vi far mot Stockholm. Undra vad man ska ha för kläder`?

Här ät det ju kallt , men ingen snö och där nereder det vart ut ,men dom verkar ju ha fått nerderbörd?

Micke kommer förmodligen att ta mys byxor på sig, för han ahr tänkt försöka kläma i sig en köttbit på 600g eller om det var 800g   Han säger att han har aldrig provat det förr och man MÅSTE prova?? Själv är jag av en helt annan uppfattning. Jag provar inte allt och fram förallt inte det jag inte vill prova. 

Nä nu jag jag fila till klorna och måla dom fin fint. Kram på er så syns vi kanske i morgon med bilder om jag tar några !


Av Isabella - 7 november 2014 07:27

Mopppis lever till fullo. Han har tagit mig hela vägen till jobbet idag och vi känndes som ett igen. Han har ju fått vila nästan hela sommaren för att jag gjorde sönder tassen på han och han var tvungen att fara till dr Micke och fixa sig.
Idag är det iallfall fredag och sista jobb dagen på denna vecka. Känns super skönt och helgen kommer att bjuda på flygning,tunellbana och tåg. Allt detta kommer att utspela sig i morgon då vi tar flyget mot Stockholm. Åker in till stan och kollar in Monter trucks på Frinds Arena. Sedan tar vi tunnelbanan in till city letar upp en resturang och äter en super middag och sedan söker vi oss mot t-centralen för att hoppa på tåget mot Bastuträsk.
Mest spännande kommer det att bli att åka tåg ! Det har jag aldrig gjort och jag väntar med späning på att vaggas till sömn : )
Vi har bokat liggvagn så hoppas på att man kan sova ordentligt.
Idag gott folk och alla gotte grisa kan jag meddela att det är kladkakans dag ,så idag kan alla som vill festa till lite med glädje och mumsa kladdkaka.
Själv kommer jag inte baka en kladdkaka för att jag är inte super fan av den. Troligen kommer resterande av familjen protistera för dom ÄLSKAR kladdkaka och dom kommer att kräva en. Men kommer att lugnt och psykologiskt förklara att på Coop finns detta fenomen och vill dom ha så får dom vända sig dit.
Nu folket blir det att invänta att min vårdtagare ska vakna så man har något att göra. Sedan jobbar jag på till 16 och kommer att åka hem på Moppis och väl hemm blir den ett riktigt orginal "fredasmys" ! Ikväll serveras TACO till middag. Och kanske lite chips till tve kvällen.
Kram på er så syns vi en annan dag.

Av Isabella - 6 november 2014 07:26

   jäklar vad det ska måste vara kallt. Jobbade igår kväll och var som tvungen bryta lös fingrarna från styret när jag komme hem. 

Lyckan var som gjord när jag fick ett sms från Micke.

Älsklingen har fått post idag!

JAAAAAA nu har mina nagel saker har kommit    Halva dagen igår sprang jag runt och fantiserade hur fina mina nagalar kommer att bli nu. Så nu idag om jag hinner jag prova mitt nya styling kit. Igår fick jag mig ett härligt skratt när jag besöket en vårdtagar. Hitta på bordet att födelsekort och frågade då om hon fyllt år? Hon svara då. . . . (Hon är jätte dement)

-Joo jag tror det(skrattande) ,men jag kommer då inte ihåg vad jag fyllde (hon skrattar ännu mer)

Jag säger med ett lite skämt samt sätt. . . .

-Ja men det spelar ju ingen roll att du inte kommer ihåg, du får ju både gå på krogen och systemet så det är lugnt.

Hon börjar skratta hysteriskt och säger.

-Ja men visst ser du, tur jag får det, visst har jag det bra !

Till er som läste min blogg igår kan jag meddela att min murrvmuff till cykeln är EJ hittad!    ska göra ett nytt försök att kolla igenom garderoben igen. Tydligen har garderoben slukat Mickes täckbyxer oxå. Micke sprang runt och letade dom i morse utan framsteg.

I går iallfall så kan jag säga att det var kallt om murrvan. När jag skulle hem så var det äckel frost på sadeln??   

Kände bara hur murrvan vill krypa in i mig?? Ännu mer än vad den är allså.

Idag mina läsare blir det träning, jobb (gode gud gör så vi inte behöver jobba över igen), hem och se lite tv innan man ska krypa i säng. Allså inget spännande direkt.

Vi synes sedan om jag inte fastnat på min cykelsadel!



Av Isabella - 5 november 2014 09:09

Hej tillbak med ett vanligt flams inlägg då.

Onsdag och jag ska jobba idag mellan 12-21    Känns fantastiskt roligt att träffa mina kollegor igen.

Jag måste säga att jag tror jag har hanmnat i väldens bästa grupp människor. Vi är en enda stor familj. vi kan bråka , skratta och vara ledsna tilsammans. Mina kollegor gör faktiskt min dag många gånger och det är jag jäkligt glad för.

Idag har jag en vilo dag från gymet. Så jag har bara latat mig hela morognen och plinkat på datorn.

Var ut tvärrt och rökte och inser att nu är det dax att slå in murrvan nu. Inte bli kall om den för då kommer det en UVI på posten.

Kollade in vad ska skrev för exat ett år sedan. Tydligen på denna dag då jobbade jag första dagen själv på Nordanå OCH jag hade tydligen redan då dragit på mig en UVI   

Så detta år ska jag bunta in murrvan, måste leta åt min luddmurrv som jag har på sadeln? Den har varit borta ett tag nu och det KAN finnas en möjlighet att jag glömt den ut och någon har tjuvat den   

Men ska göra ett försök att ta mig in i "vi stoppar in vad som helst" garderoben och hoppas på det bästa.

Jag gillar inte att rota i den för att ibland när jag tagit ut allt för att hitta en grej så ryms inte allt när jag plockar tillbaka det ??  

Ja så det är min dag idag.

Söka saker, vålda in saker, jobba och krama på mina gammlingar !

Kram på er till nästa gång   

Av Isabella - 5 november 2014 08:23

God morogn alla läsare.

Senaste tiden har jag funderat på en sak.

Vi männikor har ju en massa krav på oss. Redan från unga år så börja kraven att pocka på. Det kan vara i olika former. Dom allra flesta männikor uppfostras till att man ska var snäll, duktig,framgångsrik,om tyckt osv.

Detta är ju kanske ganska bra saker att ta med sig från en uppfostran, MEN som det har börjat se ut nu i samhället så blir det mer och mer psykisk ohälsa blandfolket. Självmorden ökar, barnen mår sämre och sämre, folk lider av uttmattnings syntom, ångest och orkeslöshet.

Vad beror detta på då ? Det kan ju vara ganska inudiviellt från männsika till människa ,MEN alla har en gemensam nämnare och det är att livet vi lever nuförtiden är för "upp speedat" !

Vi hinner inte känna efter vad VI vill, vi vågar inte säga ifrån när något är fel. För så gör man ju inte, man ska ju vara snäll och inte sticka upp. Allt ska vara så bra och alla ska le och vara glada.

Vi människor strävar mot en perfektion av livet. Allt ska vara fint, förhållande ska vara lyckligt,du ska vara perfekt, jobbet ska man vara tacksam för, dina barn ska vara perfekta, man ska hinna en massa saker.

Vi matas med att man ska vara tacksam (inte gnälla) för i andra länder har dom det dåligt. Att må psykiskt dåligt är en skam fortfarande idag i samhället. Ett ämne folk inte gärna pratar om, ÄNDÅ så går folk in i väggen hela tiden runt om oss.

Jag var på en utbildning förra veckan som kommunen höll i. Visserligen var den helt okej, MEN det hela gick ut på att man ska sluta gnälla och vända sin gnälliga ton och tanke till en positiv ? ?

Detta kännde som ett STORT HÅN till oss som jobbar med dagliga problem som finns inom vård och skola på grund av alla JÄVLA besparingar.

När ett problem återkommer hela tiden och när man FÖRSÖKT på tala det högre upp och ingen lyssnar så till slut kan man inte vända negativa tankar till dom bättre.

Att ha en personalbrist och slita på den personlet till max gräns är egentligen orimligt och  omännskligt.

Folk vågar inte säga ifrån ordentligt, vi är matade med att vi ska vara SÅ TACKSAMMA att vi har ett jobb!

Till vilket pris har detta " duktighets dumheterna" ?

Varför vågar man inte bli förbannad? Varför ska man var så NORMAL som möjligt?

Varför får man inte var en lat mamma ibland?

Allt mer tycker jag att ordet VARFÖR snurrar runt i skallen och man tänker ofta att , varför gjorde jag inte så, eller varför sa jag inte så ?

Att sträva mot en PERFEKTION är ORIMLIGT och OHÄLSOSAMT !

Vi borde sträva efter att göra det MAN mår bra av och inte vara andra till lags på ens egen bekostnad. Följa en känslor och lyssna på kroppen.

Sluta upp att vara så himmla tacksamma jämt för att andra kanske har det sämmre. Ta vad man har rätt till och skrik ifrån när något känns fel!


 


Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards