Jag kan allt

Alla inlägg under november 2014

Av Isabella - 4 november 2014 10:25

1 L mjölk
2 jäst
1 pak farin
4 ägg
2 kg rågsikt


1. Värm mjölken till finger temp, smula ner jästen och rör om tills jästen har löst upp sig
2. Blanda farinen och äggen.
3. Blanda ihop allt sedan i en bunke och tillsätt mjölet. Allt mjöl kommer inte att behövas. Degen ska vara lite kletig och just så pass släppa från kanterna.
4. Låt degen jäsa i ca 40 min
5. Dela degen i 6 delar och forma till limpor. Lägg 2 på varje plåt. Låt jäsa i 30 min.
6. Pensla varje limpa med ägg och stick några hål i limpan på ovansiden. Grädda i ca 12-20 min. Limpan ska vara ganska brun.

Av Isabella - 4 november 2014 07:27

Hellooo min läsare !

Tisdag och detta är min lediga dag denna vecka. Vad gör jag då ?

Jo jag kliver upp kl 6.00 fikar gör mig klar för att OM dom skulle ringa från bemaningen och vilja att jag går ut extra idag. För nu har förkylningsperioderna börjat och vi har mycket dåligt om folk. Och kan man hjälpa till så tänkte jag göra det och vara beredd på att fara och jobb  Men nu är klockan 7.30 och ingen har ringt mig så jag har nu tagit täcket till soffan,lagt datorn i knäet och tänker bara mysa denna förmiddag.

Igår upptäckte jag att jag inte har lagt upp receptet på den gudomliga limpan jag baka de i fredags. Varför har jag inte gjort det? Så efter detta inlägg kommer jag att lägga upp det enkla receptet på Limpan.

Idag tog jag hem en app som man kan räkna kalorier. Inte för att jag ska räkna kalorier utan för att jag ska kunna se hur mycket inomhusmotion är värd i kalorier. Så jag kan lägga in det manuellt i Runkeeper appen.

Jag har ganska stor kolla på vad saker på ett ungeför är i kalorier, men jag vart nyfiken vad denna limpa är i kalorier   

Oj oj oj , jag knappade in alla ingredienser och räkande ut ungeför vad hur ¨många skivor det blir per limpa.

HERRRE GUD ! ! ! en skiva är typ 130 kalorier ? ? ?   Hahahahaha inte illa vilja säga.

Ja men den är god och det unnar jag mig.  till skillnad från för har mitt huvud börja innse att kalorier är något vi behöver. Förr när man bantade så åt man alltid för lite för man var livrädd för kalorier och jag trodde typ att jag kunde vara utan dom ?? Men idagens läge så bantar jag inte alls på samma sätt. Jag försöker tänka på VILKA kalorier jag stoppar i mig och så länge man rör på sig nästan varje dag så kan man  nästan äta vad man vill i mat väg. Istället för att bara koncentrera sig på maten så har jag lagt mitt fokus på att försöka träna.  Känner att detta tänke sätt känns lite sundare.

Iallafall nu ska ni får höra en glädjande nyhet.

Idag har jag sett något på nyhetsmorgon som NTE gjort mig förbannad, utan ganska glad.

Vi som är lite i min  åler och älder kommer väl ihåg den gamla godispåsen med gröna,röda och oranga små bollar på. Den lilla vita påsen man fick plocka lösvikt i. För oss som var med förr kanske kommerihåg när man stod i en kiosk och kassörn plockade det man pekade på   Det var tider det !

Nu kommer tydligen denna påse tillbaka. Några företag i stockholm har tydligen tänkt börja tillverka dom igen. Va    så perfekt. En sådan påse räcker ju egentligen när man köper snarre. Ska se om man kan fixa ett gäng påsar jag kan ha hemma och när jag går på Coop så tar jag med mig en egen påse och plocker i    Får man det???

Nu mina bönor ska jag fixa receptet till er som vill njuta av en GUDOMLIG limpa, sedan putsa mina naglar, packa min väska. Cykla till stan och springa skiten ur mig på gymet, fara på ett möte, hem och fixa middag, tvätta och slappa i soffan i mellan åt. Så denna dag finns det saker att göra ,fast man är ledig   

Belsebub tackar för sig !


 

Av Isabella - 3 november 2014 11:40

Hej på er !

Nu harjag vaknat efter 4 timmars sömn i min underbart varam och sköna säng. Natt skiften avklarade och gud vad skönt det känns. När man vaknar så här på dagen så förstår jag att natt är ingenting för mig i längden. Min kropp vill liksom inte kliva upp kl 12, det är fel !

en jag har valt idag att kliva upp för att jag ska vända tillbaka dygnet, och att jag börjar jobba igen kl 16.

Inatt satt jag och fixade ett träning schema till denna vecka. Skrev upp aker i ett häfft och tänkker utmana mig själv lite på olika tider osv    Känner mig rätt peppad på att göra bra resultat och att seom dom blir bättre med tiden.

I dag börjar jag oxå operation ät inte godis,chips fram till nyår med undantag för jul afton.    Kommer att bli intressant när man bara av farten stopar skaer i munnen när man blir bjuden av dom äldre. så jag har funderat på att höra med någon tattuerare om jag skulle kunna få en akut tid och tattuera in på min ovansida av hand "TA INTE DENNA GOSAK, DET ÄR INTE VÄRT DET"    

Eller så försöker jag bara att kontrollera godis masken i min mage!

Har gjort mig klar för träning, la ut på facbook om någon av mina kollegor var interesserad av att träna idag, men det var då ingen, så jag får fara själv.

Jag har många som säger att vi ska börja träna ihop, men det är aldrig någon av dom som hör av sig när det gäller. Snart måste jag börja sparka dom i baken   

Idag ska jag köra stationer på gymet. Jag känner mig allt dum och ganska ivägen när jag drar fram saker. Tror oxå att folk tyckerjag är jobbig osv. Men det är bara jag som känner så och jag tror ingen egentligen bryr sig om vad jag gör. Jag hoppas att det inte är så mycket folk där när jag kommer , så jag kan ta lite plats.   

Nä gott folk nu har jag tjatat om träning nog så nu ska jag fixa min väska och lite mat till middagen som jag ska ha med mig. Vi syns kanske ikväll om jag hinner göra ett till inlägg eller nåt.



Av Isabella - 3 november 2014 05:56

God morgon !
Sitter nu och har börjat räkna ner tiden innan man får gå hem. Natten har varit bra och jag har hunnit städa upp min iphon och paddan på onödiga appar och lagt dom i fina rader. Har oxå hunnit göra en ny " slappna av" lista i spotify. Musik är något som har varit betydande i mitt liv jämt. Arg,ledsen,glad eller trött så har jag alltid kunnat tänka klart med musik i mina öron. Så snart finns det listor i alla olika tillfällen.
Brukar ni tänka som jag, att snart ska jag bryta upp från ekorrhjulet och göra något helt nytt. Det har jag gjort många gånger och jag väntar som på rätta tillfället. Men kommer det någon gång av sig själ?
Min dröm skulle vara att driva ett lantligt kaffe med lite djur runt mig. Djur där jag kan få olika råvaror ifrån och kunna ha ett typ mini zoo. Barn och vuxna ska kunna komma och klappa känna närheten till natur och djur.
Vad ska jag då ha för djur?
2 kor, höns, alpackor, hundar, struts, katter, får och lamm . Alla djur ska få leva så fritt som är möjligt och kunna röra sig fritt på gården dom som kan det.
Det ska vara en upplevelse att komma till mitt fik. En känsla av rofyllt och ett ställe där man sammlar energi på.
När och var ska jag öppna detta kaffe?
Kommer jag någonsin att kliva ut i den heta luften och göra mitt liv sårbart? Eller kommer man att forsätta med det man vet man har och det man vet fungerar, men som man inte riktigt kan känna samma önskan efter?
Tåls att ta en ordentlig funderare på detta.
Nu ska jag fixa mitt tränings schema för denna vecka så jag kan peppa mig själv att träna duktigt :)
Kram på er !

Av Isabella - 1 november 2014 23:38

God natt mina läsare?
Ligger nu i en skön soffa på jobbet. Min gulliga vårdtagare har just somnat (tror jag) och jag tänkte skriva mitt första inlägg på min padda?
Idag har jag inte åstakommit mer än en grej ! Jag har varit till Olivers grav och tänt ljus. Jag hade tänkt fota men glömmde hela telefonen hemma. Typiskt mig va.
Efter det sneppade vi förbi Jörgen och Emelie och kollade in deras nya tapeter. Och snällaste Emelie bjöd på en otroligt god kycklingsallad. Sedan styrde vi gammel volvon hemåt och hoppade ner i soffan med täcke och kudde. Självklart sommnade jag fort som attans ?
Hockey hann jag med,pizza hann jag med och jag hann skjudsa Emelie och Jörgen på maskerad.
Så roligt alla verka ha denna helg! Fest och maskerad, vilken trevlig kombination. Själv tror jag att jag aldig har varit på maskerad ? Man kanske måste styra upp det någon gång ?
Så vad ska det bli av denna natt då? Tänkte att fixa en ny tränings lista vore ju guld. Och nu har jag typ 8 timmar på mig så jag borde kunna knoppa ihop en!
Så får det bli och i mellan åt äta lite ostkrokar, spela lite på plattan OCH kanske köpa lite julklappar på nätet.
Om jag ska hinna allt detta så är det väl dax att sluta skriva till er nu.
Sov så gott alla filurer där ute nu så hörs vi en annan dag. ?

Av Isabella - 1 november 2014 10:32

God morgon pajsare!

Allhelgona dagen idag och allt är stillsamt. Till och med jag är jäkligt stillsam. På grund av att jag har tränat typ alla muskler i hela kroppen.

Hade ju turen igår att träna med Johanna min älskade gulle vän. Hon är så upphittig på varierande träning.

Igår började vi med stationer ,6 olika med nästan alla muskelgrupper. 45 sek på varje station gärnet. Sedan övergick vi till crossfitt. Två olika saker. Vi började med 2 upphopp och sedn 2 sittups och sedan 4 upphoppoch 4 sittupps. Ocksåsedan äkar man två hela tiden upp till 20 stycken av varje. . . . . .JOBBIGT    

Så avslutade vi med tabata på löpbandet. Man springer allt man kan i 20 sek vila 10 sek och detta upprepeade vi 8 gånger. . . . . . . JOBBIGT   

Men otroligt roligt och allt detta ger en träning på en timme ungefär! Kommer nog att göra detta fast hon inte är med och peppar mig live, men inne i mitt huvud hör jag hennes lilla snälla men stränga röst

-Och bara 5 kvar kom igen nu ! ! !

Så idag är jag väldigt tacksam för att jag jobbar natt.

Helloween gick av stapeln igår. när posten komme hade jag en lite låda i påsten från "godisboxen.se" ? Herregud vad spännande. Öppnade och där står det ett meddelande i locket

-Lite helloweengott fast du måste jobba. . .

Min tanke var . . . . .

- Kan det vara Skellefteå kommun som delar ut som här till personal som jobbar ? ? Men oj vad snällt. Skyndade att ringa in mys Idag (som oxå jobbar i helgen) och skvallrade att hon förmoddligen oxå skulle ha en box godis när hon komme hem. La ut lådan på facebook och instagram och tacka kommunen för godiset.

Strax efter det komme ett meddeland på min mobil.

Allså godiset var från mig, mitt namn måste ha fallit bort eller nått.

Det var från min älskade vän Stina. Så otroligt gulligt av henne att göra en sådan sak till mig. Det värmde i hela mitt lilla rökiga hjärta och jag kännde mig glad inifrån och ut.


TACK STINA !!

Tyvärr så har jag nog gjort några förhoppings fulla kollegor lite ledsna nu och jag ber om ursäkt. Men när jag tänker ett steg längre så varför skulle kommunen tacka en på detta sätt för att man jobbar ? ? ?

Nu mina läsare ska jag göra mig klaar och fara till Olivers grav och tända ett lite ljus. Vi hörs kanske i natt om kag går igång internet .

Kram på er och spöka vidare !



Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards