Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 29 mars 2021

En verklighets check på detta då !

Av Isabella - 29 mars 2021 19:13

God affton folket. 


Vi har på börjat en ny vecka , som startade i morse med att jag skulle väga mig och mäta mig. Gick väl så där    

Jag har stått still denna månad, varken ner eller upp i något av måtten. Om jag är ärlig med mig och er så tror jag att jag vet varför. Jag har både motionerat lite mindre och jag har lyckats fika lite väl mycket. Men sedan är det ju så att man går inte ner så lätt när man redan tappat en del, utan det krävs nog lite mer jävlar annama för att tappa vikt nu. Jag grinnar inte för det, utan jag tar tag i hornen på tjuren och jag ska dra den i mål så småningom. 


Jag har oxå idag fått min första dos vaccin oxå. Hon som stack mig måste ha varit AS bra på det. Jag kännde ingenting, varken sticket eller att det spännde i armen. Jag har fortfarade inte kännt något. är inte ens öm. Min kollegor skrattade åt mig när jag satt och var mallig över det och sa...

-Vänta nu tills du ska börja med middagen så får du se, det kommer till kvällen. 

Jag har nu ätit middag, tagit en prommis och varit ute på min jogging runda och jag mår fortfarade bra    

Men vi får väl se. Är då rätt nöjd över att jag forfarande mår bra, men jag ska absolut inte ropa hej än. 


Jag och Micke satt och började prata om våra åldrar, hur länge vi hade varit ihop och våra föräldrar ålder.

Då slog det oss att Mickes pappa var endast 45 år när vi träffade    Det är ju typ det jag är nu. Då tyckte man att han var en äldre man. Mickes komentar på det var...

-Men helvete , jag tyckte han var en gamm gubbe och jag är ju fan äldre nu. 

Om ni tänker på era föräldrar när dom fyllde 50år, så tyckte man ju dom var jätte gammla. Och helt plötsligt så är man där själv. Vart tog tiden vägen?? 

Jag och Micke har varit tillsammans i 25 år i år. För mig känner jag mig inget annurlunda än när vi träffades tror jag    

Eller jo kanske lite. Mer erfaren och lite mer klok hoppas jag.  Vi håller på att bli gammla vi oxå, men mig gör det inget. Jag blir gärna äldre om jag får ha hälsan i behåll och leva det liv jag lever nu. Men Micke och Doris och våran dotter med partner. 

Jag är rätt nöjd över hur livet har sett ut hittils och jag hoppas det fortsätter på samma spår. 

Idag ser jag inte min svrfar som en gammal gubbe utan en mer jämnlik person. Det kanske är det som är att åldras? Man börja se dom äldre som jämlika och man kommer liksom ikapp dom. 


Helgen som har varit har varit fruktansvärt för mig och Doris. Hon blev sjuk efter sin allergiska reaktion. Hon började kräkas och slutade aldrig. Så natten mot lördag var jag upp varje timme och gav henne vatten, som hon tyvärr kräktes upp lika fort. På lördag vid 11 fick jag nog av att se henne lida, så jag kontaktade jour veterinären(dyrt) och vi fick komma direkt. Dom gav henne en antikräkspruta och ville egentligen sätta dropp, men Doris stackaren har blivt så rädd för veterinären nu efter alla undersökningar och sprutor hon fått, så hon fick panik och vi kunde inte sätta dropp. Så det var upp till mig att få i henne vatten hela lördagen. Jag fick en mängd vatten jag var tvungen få i henne. Så hela lördagen satt vi i soffan och jag sprutade in vatten var 30 minut från kl 12 till 23. Men vi klarade det och på söndag var hon lite piggare och började ta lite skonkost. Mot kvällen började jag låta henne dricka själv och hon piggade till sig rejällt på kvällen. Kändes otroligt skönt i mitt hundhjärta. 

Jag vet att hon får den hjälp hon behöver om man behöver det, men att måsta våld hålla henne när veterinären ska ge henne mediciner för att hon ska bli bättre och hon skriker utöversig och gör allt i sin makt för att fly, då är det inte roligt. 

Detta skapar en ångest i mig redan inna vi ska dit och självklart känner säkert Doris det.   Nä huvva denna helg hade jag gärna varit utan.  Sedan kan jag väl tycka att vilken veterinärn man än väljer att gå till så vill jag inte höra från dom att dom tvivlar på andra veterinärer. Hon vi var till i lördags frågasatte behandlingarna jag fått av min ordinarie veterinär och lät verkligen osäkra på varför dom gett Doris pencelin. Detta framkallade ännu mer ångest över tvivel om jag valt fel veterinär och har hon fått fel behandling.  Det tyckte jag var dåligt. 

Om jag går till en läkare för en skada i benet ena dagen och till en anna andra dagen, så är det ju inte säkert att dom ger samma behandling. Men jag har aldrig varit med om att läkare har ifrågasatt den andra läkarens bedöming fram för mig. Så det hade jag kunnat vara utan. 

Iallafall så vart det tänkt att Doris åter igen skulle börja på en ny pencelinkur idag, men efter jag pratat med min veterinär så bestämde vi att vi ska avakta tills Doris är piggare och helt återställd efter helgen. 

Så det känns skönt att inte plåga henne mer. Hennes infektion hon hade i slidan kan fortfarade vara kvar, och jag ska vara uppmärksam om jag ser hon börjar bete sig konstig. 


Nu ikväll har jag duschat och tvättat Doris och hennes snippa så nu ligger vi här inlindade i en filt och huttrar lite. Men jag hoppas allt vänder nu och hon få bli en glad lite kaxig hund igen. 


Nu ska jag bara torka och sedan blir det kvälls mål till Dottan och en frukt till matte . 

Ha en bra kväll  


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards