Jag kan allt

Alla inlägg den 9 mars 2021

Av Isabella - 9 mars 2021 17:57

Hej på er. Jag skulle vilja dela med mig av ett nytt recept jag har gjort idag. Grundrecepter kommer från Coop sida men jag är ju lite för att lägga till saker och ta bort saker. Och jag måste säga att dom vart jätte goda och som jag värnar om, ska det inte ta så mycket tid att laga god mat. 

Så här kommer det : 


ca 700g kycklinfärs

ca 2 msk jalapeno (inlagd) 

1 fin hackad lök

1 msk paprika pulver 

ca 1 tsk svart peppar

70g riven ost (ta gärna en ost som har lite smak tex en lagrad ost) 

1 ägg

ströbröd


Dressing: 

1 Creme fraiche 

2 stora vitlöks klyftor 

krydda med Chile explosion

lite salt.


Gör så här. 

Fin hacka löken , jalapenon. jag klippte lite extra i den rinva osten oxå så den skulle bli små bitar.  Sedan rör man ner kycklingfärsen och blandar. till sätt ägget och rör om. Om det behövs så kan man ta lite ströbröd i om smeten blir för lös. 

   

 



 Sedan forma biffar i normal storlek och stek dom i smör ordentligt på båda sidorna. Lägg sedan över dom i en plåt och kör dom klara i ugnen på ca 180 grader i ca 20 min. 


Dressingen : 

Riv vitlöken och blanda ner i creme fraichen salta lite efter smak och krydda lite med chilin det oxå efter smak. Jag tog ganska mycket chil krydda för jag ville ha sting i såsen. 

 


 Servera detta med klyftpotatis eller ris och gör en god sallad till. 

Jätte enkelt och det var super gott. 

Tyvärr var jag så hungrig när maten var klar så jag han inte ta en bild på tallriken. Men detta kan jag rekomendera och jag kommer då göra det igen. 


Av Isabella - 9 mars 2021 09:18

En liten reflextion jag har nu gjort idag på morgonen. All denna reklam som poppar upp på våra sociala medier. Allså jag har nyss köpt ett par byxor från Bonprix. Har klickat i att jag vill inte ha några mail om rabatter och så. Men vad fan spelar det för roll?? Det poppar ju upp annan reklam ÖVERALLT. På alla min social medier, i brevlådan och på sms på just dom där byxorna jag köpt    Jag fattar att man kan inte värja sig mot detta men jag blir skit less att se dom byxor jag köpt.

Sedan tänkta jag att hur kan man få denna rumpa om man inte har anlag för denna form? 

 

Har förstått att detta är rätt mordent just nu, men känns inte så naturiligt. I min ungdom var det en platt och liten rumpa men skulle ha. Inte för att det är något bättre. Men tycker det känns roligt att man kan tydligen köpa dessa byxor och så hipps vipps så får man denna booty rumpa    Jag ska erkänna att jag köpte ett par tränings byxor för längesedan, som på bilden skulle ha denna funktion. Man skulle få en snygg rumpa i dom. Nu ska jag vara uppriktig och säga att jag köpte inte byxorna för att jag ville ha en stor fyllig rumpa utan för att jag tyckte dom var snygga och billiga, och att rumpan skulle lyftas lite var ju bara ett pluss. 

Men jag kan säga er allihop att när jag drog på mig byxan och titta på min bakdel i spegeln, så var min rumpa lika platt som den alltid varit. 

Nu hade jag inte förvänta mig något annat. Men gott folk och umgdomar. Man bör nog ha lite anlag för stor rumpa och så tror jag man behöver lägga ner lite träning för att åstakomma dessa fylliga darrliga rumpor. Vi plattrumpade människor kommer troligen få vara det resten av våra liv. 

Idag har jag övat på att ligga i sängen till kl 7.30    Skönt. Nu har jag och Doris tagit frukost och jag har knopat ihop en matlista för denna vecka och ska ÄNTLIGEN få fylla på mat förådet. Igår var det så fattigt här hemma. Inte en frukt. 

Så jag ska nu snygga till mig lite, ta på mig munskydd och hörlurar och fara till Coop och handla. Sedan blir det promenad och lunch. 

I efter middag ska starta upp damsugaren. Doris har börjat lösa lite hår och jag hatar hår. Så nu blir det damsuga ofta. 

Ha en bra dag på er . Nu ska jag fara till Coop och njuta .......

 

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards