Jag kan allt

Alla inlägg den 1 mars 2021

Av Isabella - 1 mars 2021 19:39

Halloj på er alla läsare ! 

Idag är det den 1 mars och jag har förelsedag idag OCH min storebror Rolf har oxå fördelsedag idag. Jag fyller inte alls något speciel, men där i mot fyller in bror 50 år idag    Tyvärr är det ju så att det på går ju tydligen en pandemi i världen och vi har inga som vill kommaoch fira han just nu. Så vi får skjuta på kalaset till i sommar ,OM nu vi i västerbotten kan få vrat vaccin någon gång    Det verkar gå jäkligt tungt på den fronten för oss här i västerbotten. 

Jag har i dag jobbat hela dagen. När jag kom hem s var det blommor och två paket på bordet och en strålande glad gubbe och hund när jag klev innan för dörrarna. 

 

Jag fick ett nytt överfallslarm av Micke. Han hade ju varit så gullig redan i jul och köpt ett till mig, och jag lyckades efter redan 4 gången jag tog med mig det ut att tappa det. Jag märkte det rätt snabbt och gick tillbaka för att leta, men hittade det inte. Det är ett jätte fint larm som sprutar färg, och den färgen förblindar och överfallaren i några minuter, den tjuter jävligt högt och den blinkar starkt OCH den är kopplad till min telefon, så om jag utlöser larmet så går det iväg ett sms till Micke om vart jag är och att jag har utlöst larmet. Tycker egentligen alla kvinnor ska få detta larm gratis av kommunen.  

Sedan fick jag ett present kort på 800 kr på Lindex. Det passar super bra för jag skulle behöva lite nya snygga kläder nu. Tack min älskade man   Till middag bjöd han mig på Mc Donald. Det var jätte gott, men tyvärr fick jag en dumping ( något man kan få om man är magsäcks opererad) så jag fick inte i mig så mycket mat. Men är tanken räknas och det var gott det lilla jag kunde äta. 

Sedam om min bror Rolf på fika och jag hade varit så duktig redan igår kväll och slängt ihop en tårta. Så vi fikade och pratade en stund. 

     

Idag var det oxå min väg dag. Jag hade ett mål till att ta 1,5 kg till idag. Jag tog 2,5 kg   Fy fan vad detta har gått bra för mig och jag har inte mer än 3 kg tills jag nått mitt mål. Fast jag har varit sjuk under denna månad och inte kunnat jogga eller inte orkat göra sitt upps, så har jag gått ner i vikt och tappar 7 cm runt midjan. Underbart vad jag är duktig. Sedan är det nog lite så att efter som jag har haft covid i ca 2 veckor, hjälpte det nog till lite. Matlusten var inte på topp och jag fick nog inte i mig så jätte mycket. Men ser det som 1 sak som är bra med covid    Bu har jag satt nytt mål om en månad och denna månad ska jag ta upp sittupps och lite övningar. Joggigen får nog vänta lite för vägunderlaget är inte bäst just nu. Men jag är en vinnare idag och en som tar nya tag i morgon och siktar mot mitt nya mål     

 

Jag brukar ibland få frågan vad jag har gjort för att tappa vikten. Jag har egentligen inte gjort så hemskt mycket. Men jag staplar upp mina bästa tips . Sedan så gäller det att vara realistisk. Att inte ta för stora kliv och ändra på så mycket saker på samma gång. För då blir det FÖR stort och för jobbigt att hallå ut. Så det första är att ....

1.Sätt upp mål för en månad. 

Tänk ut vad som är realistisk att gå ner och ha inte för bråttom och tro inte att tex 1 kg i veckan är realistiskt. 

2. Gör upp en plan för varje vecka. Men bara 1 vecka i taget. Hur ofta ska du motionera, hur ofta får man unna sig något extra gott. Ha en dag i veckan man får äta godis och onyttiga saker med gott samvete. 

3. Skippa skräpmat och godis/snacks på övriga 6 dagar.

4. Efter en vecka, pressa dig lite mer och lägg till lite mer motion eller lägg till lite enkla övninger hemma. Men var noga med att det inte tar för mycket tid för dig. 

Det övningar jag gör tar inte mer än ca 15 min varje gång. För tar det för mycket tid blir man både stressad av det och man orkar inte hålla ut. 


OCH det egentliga viktigaste. TA EN VECKA I TAGET. Tänk att 1 vecka ska du klara de mål man satt upp för just denna vecka , så en vecka till efter det  och så en vecka till efter det ......... och var realistik mot dig själv. Men sätt upp nya mål vaje söndag för den nya veckan. 


Lycka till och var snälla mot er själva. Nu ska jag ut och googla lite på Lindex få se om jag hittar något tjusig att köpa för mitt present kort. 

Kram på er   

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards