Jag kan allt

Alla inlägg den 12 september 2009

Av Isabella - 12 september 2009 21:11

I mors när jag komme hem så hade min Micke vart så snäll och skruvat ihop vårat nya bord. Tack s¨hemskt mycke.

 MEN när han gjorde det så upptäckte han några skador på bordet , först var det kantstött ien kant, den var det någon IDIOT JÄVEL om man får säga så, som har tagit en bläck penna och huggit lite diskret den i skivan och dragit en 2cm lång repa . Det är ju gjort på fabrik inna dom packiterade det..... Men vad är det med folk , om du är skit less på ditt jobb SLUTA!!!!!!

Eller vad kan det vara för andledning annars???? Fattar ingenting. Gick och la mig och Micke åkte till Innansjön. Skönt fick sova fram till två tiden. Klev upp och vad hittar jag i min soffa??

Jo min vän ligger där och sover. Roligt. Ringde Micke och frågade när han var på väg hem och det var han nu. När han komme så for jag och Camilla upp på Rusta där jag köpt bordet. Hade med mig kameran där jag fotat skadorna. Men vad tror ni hände......jo borde finns inte kvar längre????? Så mina alternativ var att ta ett annat bord eller gilla läget mot att dom sänker priset. Hur mycke kunde dom inte säga det var deras chef som skulle ta ställning till, så nu ringer han på måndag. Känns ju jobbig att frakta upp bordet igen och skruva upp ett nytt??? Ja nog kan jag leva med den skadan om jag vill men känns inte roligt när man köper nya grejor.

Väl hemma igen gjorde jag pizza hemma och det vart gott. Sen har vi bara legat i soffan och sett tv. Och nu på jobbet igen. Sissta kvällen sen lång ledig.

Imorgon ska jag få följa med en JÄTTE SNÄLL TJEJ  och fota lite och hon ska visa mig olika objektiv. Längtar.

Ha det bra nu vänner små.

Av Isabella - 12 september 2009 01:32

Pajdeg:

125-150 g margarin

4 dl vetemjöl

1 dl florsocker

1/3 tsk bakpulver

Blanda ihop allt och knåda ut degen i en pajform. Nagga botten och låt den svalna i frysen i 20 min. Sedan gräddar man den i ca 20 min, tills man ser den är ljus brun.Ta ut den och låt den kallna rejält.


Fyllning:

1 st chrem friche

2 dl grädde (hårt vispad)

3/4 dl florsocker

1 msk vaniljesocker

Blanda ihop allt och häll ner det i det klara pajskalet när det är kallt.


Garnerin:

hallon eller arikoser

½ lätt sockrad aprikosmarmelads korv

2-3 mska vatten

Lägg ut frukten/ bären på pajen snyggt och försiktigt. Värm upp marmeladen med vattnet i en panna på MYCKET låg värme ca 2, tills den blir lättflyttande. Ta sedan  en sil (tesil eller någon annan typ av sil) och sila marmeladen över pajen så fruken från den stannar i silen. försök att täcka hela pajens översida. Sen är den klar. Man kan låta den stå i kylen någon timma föra servering så den har stelnat lite.

Världens goaste paj tror jag.

Av Isabella - 12 september 2009 01:27

1 st mörk blockcokladkaka ( smällt )

175 g margarin ( smält )

Smält det där och blanda ihop det.

 

3 st ägg

2 dl socker

Vispa det där för sig och blanda sen med cohokladsmeten.

 

1 dl mjöl

Blanda ihop med övrig smet sisst.

Häll allt i en paj form och häll över en båse Polly. Tryck ner dom i smeten. Gräddas sedan i ca 30-35 min. Servera sedan med glass.

Gott gott gott......

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15
16
17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards