Direktlänk till inlägg 12 september 2009
Pajdeg:
125-150 g margarin
4 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1/3 tsk bakpulver
Blanda ihop allt och knåda ut degen i en pajform. Nagga botten och låt den svalna i frysen i 20 min. Sedan gräddar man den i ca 20 min, tills man ser den är ljus brun.Ta ut den och låt den kallna rejält.
Fyllning:
1 st chrem friche
2 dl grädde (hårt vispad)
3/4 dl florsocker
1 msk vaniljesocker
Blanda ihop allt och häll ner det i det klara pajskalet när det är kallt.
Garnerin:
hallon eller arikoser
½ lätt sockrad aprikosmarmelads korv
2-3 mska vatten
Lägg ut frukten/ bären på pajen snyggt och försiktigt. Värm upp marmeladen med vattnet i en panna på MYCKET låg värme ca 2, tills den blir lättflyttande. Ta sedan en sil (tesil eller någon annan typ av sil) och sila marmeladen över pajen så fruken från den stannar i silen. försök att täcka hela pajens översida. Sen är den klar. Man kan låta den stå i kylen någon timma föra servering så den har stelnat lite.
Världens goaste paj tror jag.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 |
20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 | |||||||
|